19 ΓΕΝΑΡΗ 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταγγελία για τη δικαστική δίωξη κατά των αγωνιστών Η. Σμήλιου, Θ. Αγαπητού, Ζ. Κλεισιάρη, Γρ. Σκουλά, Μ. Αναγνώστου

Στις 19-1-2023 παραπέμπονται σε δίκη οι αγωνιστές επειδή συμμετείχαν στην διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μάρτη του 2018 με κατασκευασμένες κατηγορίες. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα και χαρακτηρίζεται βία και η διαδήλωση τους δρόμους γίνεται απειλή κατά των πάνοπλων αστυνομικών, για να μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο με την επίκληση του ποινικού κώδικα.

Η δικαστική δίωξη κατά των Ηλία Σμήλιου, Θανάση Αγαπητού, Ζήση Κλεισιάρη, Γρηγόρη Σκουλά, Μάκη Αναγνώστου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της επίθεσης στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα λαϊκά δικαιώματα έτσι ώστε να περάσει η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και αφορά όλους τους εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό. Η πολιτική της λιτότητας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ μπορεί να επιβληθεί με την ένταση της τρομοκρατίας και την φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωή που υλοποιείται από τους μηχανισμούς καταστολής. Και η επιτάχυνση της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής που προωθείται με τη τρομοκράτηση του λαού και την κρατική καταστολή. Ο λαός είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί για να ζήσει και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την διαρκώς ογκούμενη οργή του λαού με την όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την δικαστική δίωξη των αγωνιστών που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας στην Θεσσαλονίκη και καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να απαιτήσουν την άμεση παύση της και καλεί στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19-1-2023 στις 9πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
  • Οι αγώνες δεν δικάζονται!
  • Να σταματήσει τώρα η δικαστική δίωξη των αγωνιστών!
  • Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία!

18-1-2023

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr