26 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021

Ιμπεριαλισμός σημαίνει πείνα, πόλεμοι και πρόσφυγες πνιγμένοι!

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βρεθεί, τις τελευταίες μέρες, να χαροπαλεύουν στη Μεσόγειο, ευελπιστώντας – μάταια - πως θα βρουν ένα καλύτερο αύριο στις χώρες της ΕΕ. Δεκάδες σωροί περισυλλέχτηκαν, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά και βρέφη...

· 16 νεκροί και 63 διασωθέντες, στις 24 Δεκέμβρη, στην Πάρο.

· 11 πνιγμένοι και 90 διασωθέντες, στις 23 Δεκέμβρη, στα Αντικύθηρα.

· 3 νεκροί και 13 διασωθέντες, στις 21 Δεκέμβρη, νότια της Φολέγανδρου.

· Πάνω από 240 μετανάστες διασώθηκαν στις 23 του Δεκέμβρη κοντά στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Δεκάδες ακόμα αγνοούνται, κι όσο περνάνε οι μέρες λιγοστεύουν οι ελπίδες…

Η ευθύνη για τον ξεριζωμό τους και για αυτό το μαζικό έγκλημα διαρκείας βρίσκεται στους Αμερικανονατοϊκούς, ιμπεριαλιστές, που χρόνια τώρα βομβαρδίζουν και κομματιάζουν χώρες και λαούς.

Η ευθύνη βρίσκεται στις αστικές τάξεις των κρατών της ΕΕ, τόσο αυτές που με τις πολιτικές τους παρεμβαίνουν στην οικονομία άλλων χωρών και «γονατίζουν» τους λαούς τους, όσο κι αυτές που συμμετέχουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς εκτός των συνόρων τους.

Η ευθύνη βρίσκεται επίσης και στις κυβερνήσεις και στα κράτη που τάχα «διαχειρίζονται» το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Όπως της Ελλάδας και της Τουρκίας, που έχουν εργαλειοποιήσει το προσφυγικό ζήτημα για τα δικά τους συμφέροντα. Αποτέλεσμα είναι οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο να γίνονται «μπαλάκι» απ’ τη μία χώρα στην άλλη με επαναπροωθήσεις που είναι τυπικά «παράνομες», ακόμα και με την υποκριτική και αντι-προσφυγική νομοθεσία της ΕΕ (Δουβλίνο 3).

Η κυβέρνηση της ΝΔ, και πρωτύτερα του ΣΥΡΙΖΑ, φέρουν σοβαρές ευθύνες για τη ζωή και την τύχη των προσφύγων. Όσους δεν τους στέλνουν πίσω, με δακρυγόνα και με πλαστικές σφαίρες, όπως στον Έβρο, όσους δεν διεμβολίζουν στη θάλασσα (βλέπε και πρόσφατες καταγγελίες για το λιμενικό στα νότια των Χανίων), τους κλείνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σαν τα ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες, και τους απαγορεύουν να κυκλοφορήσουν έξω απ΄ αυτά. Σειρά παίρνει η ρητορική του μίσους, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, στην οποία έχουν γίνει «μάστορες» οι κυβερνώντες. Βοριδηδες, Μπογδάνοι, Γεωργιάδηδες και Βελόπουλοι εκτρέφουν

τα καινούρια αυγά του φιδιού, τα οποία θα γίνουν οι νέες εφεδρείες τους. Έτσι κι αλλιώς ο φασισμός εκτρέφεται απ’ το επίσημο σύστημα και τις κυβερνήσεις του. «Τρέχουν για να προλάβουν» για να μην συνειδητοποιήσουν οι Ελληνες εργαζόμενοι και νεολαίοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, πως τα προβλήματα τους, αλλά και οι εχθροί τους είναι κοινοί, και - «ο μη γένοιτο!» - ξεσηκωθούν ενάντια σ’ αυτούς που τους εκμεταλλεύονται, ντόπιους καπιταλιστές και ξένους ιμπεριαλιστές.

Το αλυσόδεμα της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που διαμελίζουν χώρες στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, η πρόσδεση στα σχέδια των γάλλων ιμπεριαλιστών, με αποστολή ελληνικού στρατιωτικού σώματος στη ζώνη του Σαχέλ της Αφρικής, το «ελεύθερο» που έχουν τα αμερικάνικα, τα ρώσικα και τα γαλλικά πλοία στο Αιγαίο για να εκπαιδεύουν το στρατό τους και να βομβαρδίζουν λαούς σε άλλες περιοχές του πλανήτη, και οι βάσεις των Αμερικάνων φονιάδων με τα πυρηνικά, αποτελούν ευθύνη της εξαρτημένης ντόπιας αστικής τάξης, που έχει κι αυτή τα χέρια της βαμμένα με αίμα.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι «παράνομος» όταν ψάχνει καλύτερη τύχη για τον εαυτό του και την οικογένειά του και κανένας δεν αξίζει τέτοια «μοίρα» σαν κι αυτή που έχει προδιαγράψει για τους λαούς το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Να μην δεχθούμε το Αιγαίο να γίνει υγρός τάφος για τους κατατρεγμένους του κόσμου!

Έγγραφα, Άσυλο, ελεύθερη μετακίνηση, δικαίωμα στη δουλειά, δωρεάν περίθαλψη και ανθρώπινη στέγη για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Κοινοί αγώνες για ζωή και δικαιώματα, ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

 

26/12/2021

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr