Ιστορία
Οκτώβρης 1944 – Οκτώβρης 2021: 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας Οι αγώνες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ να γίνουν έμπνευση στους αγώνες του σήμερα!
Στις 12 Οκτώβρη του 1944, μετά από σχεδόν 4 χρόνια ναζιστικής κατοχής, οι Γερμανοί φεύγουν από την Αθήνα. Την ίδια κιόλας μέρα, όλος ο λαός της Αθήνας μαθαίνει το χαρμόσυνο νέο και πλημμυρίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Από κάθε γωνιά της ξεχύνεται κόσμος με πανό και σημαίες, ζητωκραυγάζοντας για τη μεγάλη νίκη.
47 χρόνια "δημοκρατίας": Το καθεστώς πανηγυρίζει, ο λαός στενάζει - Μαζική αντίσταση στην επίθεση και την εξάρτηση!
Με την επίσημη τελετή στο προεδρικό μέγαρο γιορτάστηκαν «ως είθισται» τα 47 χρόνια από την «αποκατάσταση της δημοκρατίας», με την παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της χώρας.
Τιμάμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την συναδέλφωση των λαών!
Μας χωρίζουν 58 χρόνια από το βράδυ της 22ης Μαΐου 1963, όταν ο αγωνιστής της Ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, κτυπήθηκε θανάσιμα από παρακρατικούς, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού στο κέντρο της πόλης μας.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Συγκέντρωση στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (22/5)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη μνήνη του Γρ. Λαμπράκη προγραμματίζει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) το Σάββατο 22 Μάη στις 12μ, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.
9η Μάη - Ημέρα Aντιφασιστικής Nίκης των Λαών: Η πάλη ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο παραμένει ανάγκη του σήμερα!
Η 9η Μάη του 1945 έμεινε στη συλλογική ιστορική μνήμη ως η Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ημέρα τιμής και μνήμης των δεκάδων εκατομμυρίων νεκρών και σακατεμένων που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού και του φασισμού.
ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τις 9 Μάη
Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει το κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη" για Αντιφασιστική - Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Κυριακή 9 Μάη, επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.Συγκέντρωση την Κυριακή 9/5, 13:00 στα Προπύλαια και διαδήλωση στα γραφεία της ΕΕ.
Τιμούμε και φέτος τους ήρωες ΕΠΟΝίτες του ΕΛΑΣ του Κάστρου του Υμηττού! Συγκέντρωση: 9/5, 12:00, Δημαρχείο Υμηττού
Το μήνυμα που μεταφέρει στο σήμερα η ηρωική αυτή πράξη αντίστασης των τριών ΕΠΟΝιτών, είναι ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορεί και πρέπει να βρίσκουμε το σθένος, το θάρρος και την αντοχή για αντίσταση και αγώνα.
Ταξική η αποτίμηση των 200 χρόνων
Η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 ήταν μια ανολοκλήρωτη αστικοδημοκρατική επανάσταση. Η ποιότητα και ο βαθμός διαμόρφωσης των αστικών δυνάμεων που υπήρχαν ήταν τέτοιοι που η εξέλιξή τους από την πρώτη στιγμή καθορίστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, από τις μεταξύ τους αντιθέσεις και τις συγκρούσεις τους με την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) τίμησε μαζικά και μαχητικά τον Γρηγόρη Λαμπράκη
Δεκάδες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν σήμερα, μετά από κάλεσμα της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ), στην συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου για να τιμήσουν τον αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ο αγωνιστής της ειρήνης και της αριστεράς και γιατρός του λαού Γρηγόρης Λαμπράκης θα συνεχίζει να μας οδηγεί !
Συμπληρώνονται  57 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή της Ειρήνης,  βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. Τιμάμε σήμερα τον Γρηγόρη Λαμπράκη! Θυμίζουμε στην νέα γενιά την μορφή, τους αγώνες, την θυσία του! Στιγματίζουμε στην αιώνια χλεύη τους φυσικούς δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Συγκέντρωση μνήμης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη
Σάββατο 23 Μαΐου 2020, στις 12 το μεσημέρι - Μνημείο Λαμπράκη, Συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού
75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών | Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο
Ναι! Οι εργάτες και οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο απ’ όλους το τίμημα της αντιφασιστικής νίκης. Είναι αυτοί που στρατεύτηκαν στον αγώνα ενάντια στον εξανδραποδισμό της ανθρωπότητας. Γιατί μόνο μέσα απ’ την ανατροπή του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού μπορεί να αποκτήσει πραγματική υπόσταση το σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Οι νικητές του θανάτου
Από την πρώτη στιγμή της Επανάστασης δημιουργήθηκε ειδικός επιστημονικός τομέας, υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Υγείας και σημαντικών επιστημόνων, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιδημιών, τον μαζικό εμβολιασμό, την πρόληψη των ασθενειών, αλλά και την αποκατάσταση των ασθενών.
Επιδημίες στη Θεσσαλονίκη άλλων εποχών
Πίσω ακριβώς από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, αυτό της παλιάς Φιλοσοφικής, ξεκίναγαν τα «χολεριασμένα». Ήταν οι τάφοι όλων εκείνων των Εβραίων που πέθαναν στην επιδημία χολέρας του 1911-1913.
Πώς νίκησε η κόκκινη Κίνα τον «πυρετό των σαλιγκαριών»
Ο «πυρετός των σαλιγκαριών» ήταν από τους σοβαρότερους κινδύνους και απειλούσε κάθε χρόνο εκατομμύρια Κινέζων. Οι πρώτες προσπάθειες του Μάο και του ΚΚΚ που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’50, στράφηκαν στην κατεύθυνση να μεταβούν εξειδικευμένοι γιατροί από τις πόλεις προς την επαρχία και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Το γκρέμισμα του τείχους και οι τύχες του κόσμου
Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο του τελευταίου διαστήματος την τιμητική τους είχαν οι αναφορές σε ένα έτσι ή αλλιώς σημαντικό γεγονός: τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το «γκρέμισμα», όπως αναφέρεται, του «τείχους του Βερολίνου». Πλήθος λοιπόν οι αναφορές.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com