30 ΙΟΥΛΗ 2022

Καταγγελία για το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28/7

Καταγγέλλουμε το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στους πάνω από χίλιους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα και στη διαδήλωση προς την Ομόνοια που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28/7. Ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε απ’ την αρχή να απαγορεύσει-αποτρέψει τη συγκέντρωση – πολύ περισσότερο τη διαδήλωση – με αίτημα την ικανοποίηση του αιτήματος του φυλακισμένου απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη για την υφ’ όρον απόλυσή του. Ακόμη πιο εμφανής ήταν η επιχείρηση του συστήματος συνολικά να χτυπήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαικές ελευθερίες, στοχοποιώντας για πολλοστή φορά το δικαίωμα στη συνάθροιση και την πορεία.

Οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τα χημικά και οι ρίψεις νερού έδωσαν γρήγορα τη θέση τους στο κυνηγητό, το ξύλο ακόμη και σε δεσμευμένους διαδηλωτές, σε μια εμφανή επιχείρηση διάλυσης των πορευομένων. Παρά την άγρια καταστολή η διαδήλωση συνεχίστηκε. Σε πείσμα των πραιτωριανών του συστήματος και της πολιτικής της φασιστικοποίησης που θεριεύει, η συσσωρευμένη οργή από την εκδικητική απόφαση της ταξικής δικαιοσύνης για την μη αποφυλάκιση του Μιχαηλίδη την ώρα που όλα τα καλόπαιδα του συστήματος κυκλοφορούν ελεύθερα, αποτέλεσε εφόδιο για την επιμονή των διαδηλωτών.

Οι προσαγωγές και οι 4 συλλήψεις που ακολούθησαν, σε μια συγκέντρωση και πορεία που χτυπήθηκε απρόκλητα και προβοκατόρικα από τη κυβέρνηση, μαρτυρούν την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Υποδηλώνουν, ταυτόχρονα, και τον φόβο των αστικών και ιμπεριαλιστικών επιτελείων απέναντι στη διογκούμενη οργή του λαού που αναζητά διέξοδο και μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, τα πλαίσια της αστικής νομιμότητας και τις εκλογικές (αυτ)απάτες που δεξιοί και «αριστεροί» καλοθελητές προσπαθούν να την διοχετεύσουν.

Η ενεργοποίηση των χουντικής έμπνευσης διατάξεων για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, (η απαγόρευση της συγκέντρωσης στο Μοναστηράκι την Παρασκευή 29/7 με τις διατάξεις του νόμου περί συναθροίσεων - ο οποίος δήθεν έχει πάει στα σκουπίδια σύμφωνα με το ΚΚΕ - είναι χαρακτηριστική), θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με το καπιταλιστικό σύστημα και την πολιτική του. Η κυβέρνηση της ΝΔ «παίζει τα ρέστα της» για να ξαναπάρει το χρίσμα από το ντόπιο κεφάλαιο και τους Αμερικάνους κι Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές προστάτες του. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κι από κοντά το ΠΑΣΟΚ, για να επανακάμψουν ως διαχειριστές των αντιλαικών συμφερόντων, «προσφέροντας» στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο κατευνασμό, χειραγώγηση και υποταγή των λαικών απαιτήσεων. Μόνο που οι «από πάνω» έχουν αγριέψει και στερεύει η υπομονή των «από κάτω».

· ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

· ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

· ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr