18 ΜΑΗ 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Όταν δεν εξελίσσεται όπως θα θέλανε μια δίκη, την … ξανακάνουν απ’ την αρχή!

Tο ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σ’ ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο την πρωτοφανή πολιτική και δικαστική μεθόδευση να ξαναγίνει ουσιαστικά απ’ την αρχή η δίκη για τα γεγονότα στα Σεπόλια, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 2020. Η αλλαγή προέδρου του 3μελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση λίγο πριν αυτή ολοκληρωθεί, ο ορισμός της συνέχισης της δίκης 7 μήνες αργότερα, τον Δεκέμβρη του 2022, το μπλοκάρισμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας με αθωωτική για τους αγωνιστές απόφαση, μαρτυρούν το μέγεθος των πιέσεων και των παρεμβάσεων που ασκούνται. Ταυτόχρονα φανερώνουν την πορεία των πραγμάτων που επιζητούν τα κέντρα του συστήματος, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μηχανισμοί σκευωρίας και καταστολής. Αποδεικνύουν ότι οι διώξεις κατά των αγωνιστών που “τόλμησαν” να διαδηλώσουν είναι βαθειά πολιτικές, καθώς και ότι η δίκη που διεξάγεται έχει ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα.

 

Είναι φανερό ότι η δίκη αυτή δεν εξελίχθηκε κατά πως ήθελαν και σχεδίαζαν οι διωκτικοί μηχανισμοί και η κυβέρνηση, γι’ αυτό και φροντίζουν να παρατείνουν την δικαστική ομηρία των αγωνιστών και να στείλουν το μήνυμα ότι η πολιτική των απαγορεύσεων, της αστυνομικής βίας και καταστολής, η πολιτική της φασιστικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής δεν υποχωρεί. Αποτελεί, άλλωστε, απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η προσφυγή σε αντιδημοκρατικές πρακτικές μόνο τυχαία δεν είναι και δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν. Ίσα ίσα οφείλει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση των αυξημένων καθηκόντων των πολιτικών δυνάμεων και των αγωνιστών του κινήματος αλλά και της αναγκαιότητας συνέχισης και διεύρυνσης του κύματος συμπαράστασης κι αλληλεγγύης που εκφράζεται.

 

Η αθώωση όλων των αγωνιστών που σέρνονται στη συγκεκριμένη δίκη αλλά και όλων όσων δικάζονται σε άλλες ανάλογες αποτελεί στόχο πρώτης τάξεως για το κίνημα, για να σπάσει η κρατική τρομοκρατία και το κλίμα φόβου που επιχειρούν οι δυνάμεις του συστήματος να επιβάλουν στους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Το δικαίωμα στην κινητοποίηση, την συγκέντρωση, την διαδήλωση και την απεργία δεν ζητά άδεια από κανέναν για να ασκηθεί. Αποτελεί “τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής”!

 

  • Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν!

  • Η αλληλεγγύη να δυναμώσει και να απλωθεί!

  • Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές απ’ όλες τις χαλκευμένες κατηγορίες!

  • Ελευθερία στη συγκέντρωση, τη διαδήλωση, την απεργία, την πολιτική δράση!

 

 

Αθήνα, 17/5/2022

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr