18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΛΕΣΒΟΣ| Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην απαγόρευση

Στην Μυτιλήνη η πρόταση μας να γίνει κάλεσμα για την πορεία του Πολυτεχνείου δεν βρήκε σύμφωνη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντίστοιχα κανένα σωματείο, οργάνωση, το Εργατικό Κέντρο ή κόμμα δεν έβγαλε κάλεσμα. Παρόλα αυτά πραγματοποιήθηκε πορεία στην οποία συμμετείχαμε μαζί με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πρωτοβουλίας ανειδίκευτων γιατρών Λέσβου, συνδικαλιστές γιατροί και εκπαιδευτικοί. Ξεκίνησε από το πεζοδρόμιο απέναντι από την Πλατεία Σαπφούς με κατεύθυνση το άγαλμα του Μυρογιάννη. Οι τριπλάσιες από τους διαδηλωτές δυνάμεις των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, μπήκαν μπροστά και προσπάθησαν να την διαλύσουν.

Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις η αστυνομία υποχώρησε μέχρι και το άγαλμα του Μυρογιάννη όπου για λίγα μέτρα εμπόδιζε τον κόσμο της διαδήλωσης να προσεγγίσει το άγαλμα. Η αστυνομία προχώρησε σε επιβολή προστίμων σε διάφορους διαδηλωτές.

Δυστυχώς ήταν μία πορεία η οποία διακινήθηκε σε ένα πολύ στενό κύκλο και δεν υπήρξε πλατύ κάλεσμα πράγμα παντελώς αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις της εποχής. Το ΚΚΕ πέρα από μια πρωινή κατάθεση στεφανιού δεν έκανε καμία κινητοποίηση. Για το «συμβολικό» χαρακτήρα επιλέχθηκε να παίζει από τα μεγάφωνα των γραφείων του μουσική. Τουλάχιστον οι αστυνομικοί που είχαν αποκλείσει την πλατεία είχαν την μουσική συντροφιά του Μαρκόπουλου και του Ξυλούρη!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr