18 ΜΑΗ 2022

Μία επίσκεψη και μία «ιστορική ομιλία», μνημείο υποτέλειας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η συνάντηση με Μπάιντεν και η ομιλία στο Κογκρέσο, στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, σφραγίστηκε από την άνευ όρων ευθυγράμμισή του με τις απαιτήσεις και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών.

 

Αφού πρώτα ψήφισε στη Βουλή τη συμφωνία παραμονής των αμερικανονατοϊκών βάσεων, που έχουν επεκταθεί σε όλη την χώρα…

αφού στάθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στέλνοντας πολεμοφόδια στην Ουκρανία και δηλώνοντας πρόθυμος για ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο…

αφού συνεχίζει να αποτελεί βασικό παράγοντα των 3+1 με ΗΠΑ, Ισραήλ και Κύπρο…

αφού συμμετέχει σε συνεχείς κοινές ασκήσεις πολέμου με αμερικανονατοϊκά στρατεύματα, τόσο στην χώρα μας όσο και γενικότερα…

…ήρθε η ώρα για την «ανταμοιβή»!

 

Η πρώτη ομιλία έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο είναι ένας ιστορικός συμβολισμός για την πλήρη παράδοση της χώρας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ , τη μετατροπή της σε πολεμικό προγεφύρωμα απέναντι στους ανταγωνιστές τους, Ρωσία και Κίνα, και την παραπέρα ενίσχυση των δεσμών της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης.

 

Τα παρακάλια Μητσοτάκη για τους κινδύνους αστάθειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο από τις αποφάσεις του Κογκρέσου για τους πολεμικούς εξοπλισμούς σε Τουρκία, συμπληρώνονται από την εκδήλωση επιθυμίας για νέα εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα πιο ακριβά και επιθετικά, με προμήθεια αεροπλάνων F35. Θεωρεί ότι έτσι διεκδικεί έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο και καλύτερη θέση στον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τούρκικη αστική τάξη. Ωστόσο, αυτό που θα καθορίσει τις αποφάσεις για τους κάθε είδους εξοπλισμούς –και μάλιστα σε εποχή πολεμικής σύγκρουσης– είναι η απαίτηση των ΗΠΑ για ηρεμία στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρκείται στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μία «νέα Σούδα», σε ένα πολεμικό προγεφύρωμα για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά διαλαλεί ότι θα την κάνει και σημείο εισόδου του αμερικάνικου LNG, έτσι ώστε η ενεργειακή εξάρτηση των Βαλκανίων να είναι made in USA και όχι ρωσική. 

Χαρούμενος και ευτυχισμένος από την υποδοχή του στο Κογκρέσο, ο Μητσοτάκης είναι γνήσιος εκφραστής των ιστορικών παραδόσεων της τάξης που υπηρετεί και έχει την υποτέλεια σαν αρετή της. Μία αστική τάξη και ένα αστικό πολιτικό προσωπικό που, ανιστόρητοι καθώς είναι, δεν έχουν μάθει το παραμικρό από τα δεινά που έχουν προκαλέσει στη χώρα και το λαό οι ιμπεριαλιστές-προστάτες τους: από τη Μικρασιατική Καταστροφή έως τη φασιστική χούντα, και από τις αμερικάνικες βόμβες ναπάλμ στον Εμφύλιο μέχρι την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου. Πάντα στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», αναζητούν το αντάλλαγμά τους από την παράδοση και τη λεηλασία της χώρας και του λαού της, και επιζητούν τη στήριξη των προστατών τους όταν τα συμφέροντα και η εξουσία τους κινδυνεύουν. Πάντως, οι επικλήσεις Μητσοτάκη για νέες επενδύσεις συνιστούν προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα, καθώς αλλού βρίσκεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

Με νέες δεσμεύσεις επιστρέφει, λοιπόν, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης. Δεσμεύσεις για ακόμη μεγαλύτερη ευθυγράμμιση, ακόμη πιο πρόθυμη υπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Δεσμεύσεις που αφορούν συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα. Οι γκρίνιες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχούν σε διαφωνία ή, έστω, σε απόκλιση από την πολιτική αυτή. Πόσο μάλλον σήμερα, που ο άλλος πυλώνας της εξάρτησης –οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές– αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κάτω από την ένταση της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας.

• Μπροστά στους πολεμικούς κινδύνους, που υψώνονται όλο και πιο απειλητικοί για τους λαούς της Ευρώπης και της περιοχής μας ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για κυριαρχία και της τυχοδιωκτικής-υποτελούς πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων, δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό! Οι λαοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να μιλήσουν. Να σηκώσουν το κεφάλι και να απαιτήσουν να σταματήσει η μηχανή του πολέμου και της καταστροφής!

Τετάρτη 18 Μάη 2022

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

 

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr