05 ΜΑΡΤΗ 2023

Μαζικός αγώνας ενάντια στη δολοφονική πολιτική!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των απεργών σιδηροδρομικών και πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που  πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, και άλλων πόλεων σ' όλη τη χώρα, όλες αυτές τις μέρες, καταγγέλλοντας τη βάρβαρη πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη. Χιλιάδες λαού και νεολαίας ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στη συγκάλυψη και την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες του συστήματος που υπηρετεί μιλώντας για «ανθρώπινο λάθος». Ανθρώπινα ποτάμια ένωσαν τις δυνάμεις τους εκφράζοντας την οργή για τη διάλυση των σιδηροδρομικών μεταφορών, την κρατική αδιαφορία, τις ιδιωτικοποιήσεις και συνολικά την πολιτική κυβέρνησης και κεφάλαιου που οδήγησε στο έγκλημα, που δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για την κερδοφορία του.

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και το όργιο καταστολής που, έπνιξε στα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Πανεπιστημίου και στην πλατεία Ομόνοιας ακολουθώντας πιεστικά τους χιλιάδες διαδηλωτές που επέμειναν να παραμείνουν στους δρόμους. Λίγες μόλις ώρες μετά την υποκριτική «συγγνώμη» του Μητσοτάκη, η κυβέρνηση έδειξε πώς πραγματικά την εννοεί. Έδειξε το φόβο και τον πανικό της μπροστά στη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση. Έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την «απόδοση της δικαιοσύνης» και τα «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Η λαϊκή οργή πρέπει να γίνει μαζικός αγώνας ενάντια στο έγκλημα και την πολιτική που το προκάλεσε! Η κυβερνητική προπαγάνδα συγκάλυψης, οι προσπάθειες εκτόνωσης, τα εκλογικά διλήμματα, οι υποσχέσεις των επίδοξων διαχειριστών της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, δεν πρέπει να περάσουν, δεν πρέπει ν' ανακόψουν το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης. Την 8η Μάρτη, που παίρνει απεργιακά χαρακτηριστικά, οι δρόμοι όλης της χώρας πρέπει να γεμίσουν με διαδηλωτές!

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για ν' αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, για φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στις συγκοινωνίες, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του συστήματος, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μάρτη!

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr