17 ΜΑΡΤΗ 2022

ΜΕΤΡΑ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ - Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας!

Με ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη, χθες, και των υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ, σήμερα, εξαγγέλθηκαν μέτρα δήθεν «ανακούφισης» από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις που γονατίζουν τον εργαζόμενο λαό και εξαπλώνουν τη φτώχεια.

Οι ανακοινώσεις μέτρων 1,1 δισ., με έξι «παρεμβάσεις» για «ευάλωτους» και επιχειρήσεις, έγιναν αφού πρώτα η κυβέρνηση πήρε την έγκριση από την ΕΕ, καθώς παρά το ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια» ισχύει η ενισχυμένη εποπτεία από τους μηχανισμούς ελέγχου σε κάθε μέτρο και πτυχή της πολιτικής της κυβέρνησης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν κοροϊδία προς το λαό, αφού ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από 7% και πολλοί προβλέπουν διψήφιο ποσοστό, ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη των παρόχων ρεύματος και αερίου εκτινάσσονται στα ύψη και οι πετρελαϊκές εταιρείες και τα διυλιστήρια κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των εργαζόμενων. Οι δε εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή με μόλις 2% αύξηση που δόθηκε το Γενάρη και μόνο στον κατώτατο μισθό.

Οι «ενισχύσεις» αυτές δεν έχουν στόχο την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να δημιουργήσουν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθεί η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων, και ταυτόχρονα επιχειρεί να εκτονώσει την οργή και την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην ακρίβεια και τη φτώχεια.

Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι το κύμα της ακρίβειας είναι παροδικό. Είναι αυτοί που σήμερα λένε ότι, αν μειωθούν οι έμμεσοι φόροι (ΕΦΚ , ΦΠΑ) (που είναι οι πιο αντιλαϊκοί φόροι), δήθεν «θα ενισχυθούν οι πλούσιοι». Είναι αυτοί που παραγγέλνουν φρεγάτες και αεροπλάνα που στοιχίζουν πάνω από 6 δισ. ευρώ, ενώ για το λαό δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος».

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κύμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων είναι μόνο «εισαγόμενο», συγκαλύπτοντας ότι σε όλο τον καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό κόσμο η κρίση φορτώνεται στις πλάτες των εργατών και των λαών, και ότι στις εξαρτημένες χώρες, όπως η Ελλάδα, αυτό το φορτίο γίνεται ακόμα πιο βαρύ και ασήκωτο.

Για τον εργαζόμενο λαό δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται στη ζωή του από την Οργάνωση και τον Αγώνα, τη μαζική πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που αυτή υπηρετεί.

Με απεργιακούς αγώνες να διεκδικήσουμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.
  • Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο και τρόφιμα.
  • Ενάντια στην φοροληστρική πολιτική που ρίχνει τα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

 

Πέμπτη 17 Μάρτη 2022

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr