15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Να αγωνιστούμε για τη μαζική καταδίκη του κυβερνητικού πραξικοπήματος! Λαός και νεολαία δεν μπαίνουν στο γύψο!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες ενάντια στις πολιτικές του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης

Αντιγράφοντας την αμερικανοκίνητη χούντα της επταετίας, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος και δια του αρχηγού της Αστυνομίας κήρυξε την απαγόρευση «των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων» σε ολόκληρη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες!

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν επικαλείται ως πρόσχημα καμιά κοινοβουλευτική «νομιμοποίηση» , αλλά ούτε καν τη «νομιμοποίηση» κάποιου κυβερνητικού οργάνου!

Η απόφαση αυτή συνιστά ένα άτυπο πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα  ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Ένα πραξικόπημα κατάργησης των πιο στοιχειωδών ελευθεριών στη χώρα. Ένα πραξικόπημα που  καταρρίπτει όλα τα «υγειονομικά προσχήματα» με τα οποία επιχειρούνταν να συγκαλυφθεί η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, η μεγάλη έξαρση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας που εξελίχθηκε στη χώρα όλες τις προηγούμενες μέρες.

Το πραξικόπημα αυτό στοχεύει στην κατάπνιξη κάθε αγωνιστικής εκδήλωσης και κινητοποίησης του λαού και της νεολαίας για να τιμηθεί η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Το πραξικόπημα αυτό επιδιώκει να «κόψει τη σύνδεση» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τις σημερινές μεγάλες ανάγκες της μαζικής πάλης. Της πάλης ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Της πάλης ενάντια στις επιταγές των ιμπεριαλιστών-πατρώνων του συστήματος. Της πάλης ενάντια στο ίδιο το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των πολιτικών δυνάμεων που έστρωσαν το δρόμο σε αυτό το πραξικόπημα. Πριν από όλα  όσων από τη θέση της αστικής «αντιπολίτευσης» (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κα) στήριξαν ανοιχτά την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Αλλά και των δυνάμεων εκείνων που μέσα στους μήνες της καραντίνας που επιχειρείται να επιβληθεί  στη λαϊκή πάλη, προσαρμόστηκαν ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις του συστήματος με αξιοθρήνητους «συμβολισμούς» της ταξικής πάλης.

Το πραξικόπημα αυτό αποκαλύπτει με ωμό τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση το που οδηγεί η κλιμάκωση της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Είναι υπόθεση όμως της πλατιάς και μαζική πάλης του λαού και της νεολαίας όχι μόνο να μην αποτελέσει το πραξικόπημα αυτό βήμα επιβολής μόνιμου σιωπητήριου στο λαό αλλά αντίθετα να γίνει μπούμερανγκ και να πληρωθεί από τους εμπνευστές του.

Είναι ώρα ευθύνης. Για κάθε πολιτική δύναμη και συλλογικότητα που αναφέρεται στο λαό , στη νεολαία, στα συμφέροντα τους, στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Το ΠΓ του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον λαό και τη νεολαία να μην υποκύψουν στην κυβερνητική – κρατική τρομοκρατία και καταστολή αλλά να υψώσουμε ένα παλλαϊκό τείχος αντίστασης και πάλης ενάντια στις μαύρες μέρες που θέλουν να επιβάλλουν. Το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε δεν μας το χάρισε κανείς αλλά είναι κατάκτηση ποτισμένη με το αίμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Σε όλη την χώρα θα τιμήσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη όπως της αξιζει.Συμμετεχουμε στις προγραμματισμενες κινητοποιησεις με όλα τα υγιεονομικα μετρα που απαιτουνται.

Αθήνα 15 Νοέμβρη 2020

Το ΠΓ του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr