22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

Να μην μείνει αναπάντητο το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης

Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022

Μία ακόμη τραγωδία ζει ο κόσμος της εργατιάς στη χώρα μας. Ένας ακόμη εργάτης βρήκε το θάνατο την ώρα της δουλειάς. Ένας 30χρονος εργάτης στο εργοστάσιο της ΒΦΛ (Λιπάσματα Καβάλας) στη Νέα Καρβάλη. Μέχρι αυτή τη στιγμή το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι εκτελούσε εργασίες συντήρησης, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του είναι αδιευκρίνιστες.

Αυτό όμως που δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση είναι ότι η μακριά λίστα των νεκρών και σακατεμένων εργατών δεν έχει τελειωμό. Μερικές μέρες πριν, στις 10 Δεκέμβρη, σκοτώθηκε στο Περιστέρι ένας ακόμα εργολαβικός εργαζόμενος, όταν έπεσε από σκάλα καθώς εκτελούσε εργασίες σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ. Πριν από δυο μέρες, 52χρονη εργαζόμενη σε βιομηχανία κρεάτων στο Αγρίνιο ακρωτηριάστηκε στο χέρι.

Ο ατέλειωτος και βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη έχει συγκεκριμένες αιτίες και ξεκάθαρη εξήγηση: είναι το τίμημα της στυγνής ταξικής εκμετάλλευσης που απαιτεί και επιβάλλει το κεφάλαιο προκειμένου να συντηρεί την κερδοφορία του και το σύστημα που του την εξασφαλίζει.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, ιδιαίτερες περιπτώσεις ή ατυχίες της στιγμής. Είναι συγκεκριμένες επιλογές που ευνοούνται από την αστική πολιτική. Είναι το αποτέλεσμα που δίνει το «ζύγι της φρίκης»: από τη μια μεριά της ζυγαριάς, τα κέρδη τα πλουτοκρατίας και από την άλλη, οι ζωές των εργαζομένων.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος ο θάνατος του 30χρονου, όταν μόλις στα τέλη Ιούνη δύο ακόμη εργάτες τραυματίστηκαν στο ίδιο εργοστάσιο, στα Λιπάσματα Καβάλας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να μην προσπεράσουν αυτό το έγκλημα. Να καταγγείλουν με όλη τους τη δύναμη τη δολοφονία του 39χρονου εργάτη, αυτούς που ευθύνονται άμεσα, αλλά και την πολιτική του θανάτου που τους δίνει το «ελεύθερο».

Με όπλο την οργανωμένη και συλλογική πάλη, με οδηγό το δικό της ταξικό συμφέρον και όχι τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας, η εργατική τάξη είναι η μόνη που έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στη ζωή και στη δουλειά, και να ανατρέψει το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr