20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, αγνοώντας την κρατική τρομοκρατία, τις κυβερνητικές απειλές και τις δικαστικές αποφάσεις που τις υποστηρίζουν, απέργησαν και διαδήλωσαν μαζικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ξεπέρασαν τα στερεότυπα του κρατικού, κυβερνητικού και συνδιαχειpιστικού συνδικαλισμού για τους δήθεν ανέτοιμους και απρόθυμους να απεργήσουν εκπαιδευτικούς και, όχι μόνο απάντησαν στην κρατική τρομοκρατία, αλλά και έχουν περιορίσει τις δυνατότητες των συνδικαλιστικών ηγεσιών να μεθοδεύσουν το κλείσιμο της αγωνιστικής έξαρσης.

Είναι η πρώτη μαζική αντιπαράθεση κλάδου εργαζομένων με τον αντισυνδικαλιστικό και απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία.

Για να βγουν, όμως, τελικοί νικητές στην αναμέτρησή τους με την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση, πρέπει να απαιτήσουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Επιτροπές Αγώνα την συνέχιση της αποχής από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και την προκήρυξη νέου απεργιακού αγώνα.

Να επιμείνουν στα δίκαια αιτήματά τους και να ενωθούν στον ίδιο δρόμο του αγώνα με τους μαθητές και τους φοιτητές που παλεύουν για την κατάργηση των νόμων της Κεραμέως, ενάντια στο κλείσιμο σχολείων και σχολών, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και στην τράπεζα θεμάτων, στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η κυβέρνηση μπορεί να ηττηθεί στους δρόμους, όταν τα ποτάμια της λαϊκής οργής στους εκπαιδευτικούς χώρους ενωθούν σε ένα Ενιαίο Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο! Να είμαστε σίγουροι ότι η προσφυγή σε συνεχείς καταδικαστικές αποφάσεις και η αδυναμία της κυβέρνησης να καταστείλει τους εκπαιδευτικούς μέσα από τους δικούς της πειθαρχικούς μηχανισμούς είναι ένα είδος πολιτικής ήττας γι’ αυτήν κατ` αρχή.

· ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!

· ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Οκτώβρης 2021

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr