22 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Ξεκίνησαν να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη!

Ξεκίνησαν να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη
Ο λαός στους δρόμους να αντισταθεί
Να σπάσει η τρομοκρατία και η αντιλαϊκή πολιτική

Ξεκίνησαν να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη. Η κυβέρνηση στέλνει τους κλητήρες με τις εισαγγελικές εντολές έξωσης και την αστυνομία για να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της. Οι μεν ως ιμάντες μεταφοράς των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων και οι δε ως όργανα άσκησης της κρατικής βίας. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει θα έρχεται αντιμέτωπος με τους νόμους, τους δικαστές και τους αστυνόμους.

Όλοι οι νόμοι που φτιάχτηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων είναι θηλιά στον λαιμό των ανθρώπων του λαού που χρεώθηκαν για να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Με διάφορους τρόπους προσπαθούν να πάρουν τα σπίτια όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Οι τράπεζες πούλησαν τα δάνειά τους σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις αφαιρούν τα μέτρα προστασίας για την πρώτη κατοικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κόπτεται για τις εξώσεις, όχι μόνο δεν άλλαξε όλα αυτά όσο κυβερνούσε, αλλά ψήφισε νόμους που άφηναν έκθετους όσους χρωστούσαν. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ακόμα παραπέρα. Με το σχέδιο «Ηρακλής» προσπαθεί να στριμώξει και άλλο τους δανειολήπτες και οι εισπρακτικές εταιρείες γίνονται πιο σκληρές. Τα δικαστήρια παραχωρούν τα σπίτια στους νέους ιδιοκτήτες που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια. Έτσι, πολύ γρήγορα πια, οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους.

Η αστυνομία έσπασε την πόρτα του διαμερίσματός της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, που έχασε το σπίτι της για 10.000 ευρώ οφειλή σε τράπεζες, για να την πετάξει έξω. Οι γείτονες αντέδρασαν. Η φρίκη και η οργή τους έγινε διαδήλωση. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι γέμισαν τους δρόμους της περιοχής. Οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις πρέπει να απλωθούν παντού. Η σπασμένη πόρτα στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου είναι δείγμα του τρόπου που έχουν επιλέξει να προχωρήσουν στο ξεσπίτωμα του λαού.

Σε αυτή τη δύσκολη για τον λαό συγκυρία, που απειλεί τη ζωή του η φτώχεια, που χάνει τα σπίτια του με συνοπτικές διαδικασίες, κάποιοι προβάλλουν ως λύση τις εκλογές. Να πέσει η κυβέρνηση για να έρθει μια άλλη. Όμως, όλοι οι μνηστήρες της εξουσίας έχουν δηλώσει και αποδείξει πως δεν πρόκειται να θέσουν σε διαβούλευση τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, που βρήκε άλλη μια ευκαιρία να αρπάξει τους κόπους του λαού.

Η αλληλεγγύη του λαού πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο. Σε κάθε γειτονιά να ακυρώσουμε εξώσεις. Κανένας να μην ξεσπιτωθεί. Σε κάθε πόλη να γεμίσουν οι δρόμοι διαδηλωτές.

Οι αγώνες θα βάλουν φραγμό και θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Ο λαός ενωμένος και οργανωμένος θα νικήσει.

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία
Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της καταστολής
Λαέ, πάλεψε για να ζήσεις

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr