08 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021

Ολοταχώς για αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των εμβολιασμένων» είναι ένα ακόμη χτύπημα στην υγεία και στα δικαιώματα του λαού. Την στιγμή που ξεπεράσαμε τους 15.000 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας, με γεμάτες τις κλίνες ΜΕΘ ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και 30 νεκρούς τουλάχιστον καθημερινά, η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που με βεβαιότητα θα οδηγήσουν σε αύξηση της μεταδοτικότητας, των κρουσμάτων και κατά συνέπεια των θανάτων. Με μοναδική έγνοια τα κέρδη του κεφαλαίου και με όχημα την ατομική ευθύνη, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο το λαό, είτε ανήκει στο ποσοστό των εμβολιασμένων που δεν θα τους καλύψει το εμβόλιο είτε στο ποσοστό των ανεμβολίαστων που θα νοσήσουν. Η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων, ως υπαίτιων για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα και για τα μέτρα που λαμβάνονται, γίνεται για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.


Η κυβέρνηση, από την αρχή, δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μετάτρεψε το test από όπλο διάγνωσης σε εκβιαστικό εισπρακτικό μέτρο. Τα μέτρα πρόληψης σε εργοστάσια, εργασιακούς χώρους, μετακινήσεις, σχολεία δεν λήφθηκαν ποτέ. Τα μέτρα θεραπείας με άνοιγμα νοσοκομείων, κλινών ΜΕΘ, προσλήψεις προσωπικού και πρόσβαση σε θεραπείες επίσης. Αντίθετα, τα λοκντάουν, τα πρόστιμα, η καταστολή, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο νόμος Χρυσοχοίδη, ο νόμος Χατζηδάκη, οι νόμοι Κεραμέως και οι αναστολές-απολύσεις υγειονομικών, που αντιστοιχούν σε κλείσιμο τριών τουλάχιστον μεγάλων νοσοκομείων, εξυπηρέτησαν την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που εντάθηκε στο διάστημα της πανδημίας. Η αντικατάσταση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ, οι διαφοροποιήσεις μέσα στις Επιτροπές που η ίδια δημιούργησε, αλλά και οι φωνές δοκιμασμένων παραγόντων του συστήματος που δημόσια κριτικάρουν την κυβερνητική πολιτική, αν δεν έχουν κι άλλο υπόβαθρο, αναδεικνύουν τον τραγέλαφο των αστικών πολιτικών επιλογών και τον πόλεμο συμφερόντων που υποβόσκει.

Η αντιστοιχία των θανάτων στη χώρα μας με την Σουηδία της «ανοσίας της αγέλης» αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του βιομηχανικού, του τουριστικού και του εμπορικού κεφαλαίου, απλά φρόντισε, έχοντας ένα αποδεκατισμένο σύστημα υγείας, να κατανείμει τους θανάτους στο χρόνο. Δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έκανε τίποτα ποτέ για να τους αποφύγει. Την ίδια κατεύθυνση υπηρετούν και τα νέα μέτρα. Ο λαός θα βρεθεί μπροστά σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι ανακοινώσεις ότι οι παρελάσεις και οι θρησκευτικοί εορτασμοί θα γίνουν κανονικά, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι σε lockdown και οι ΜΕΘ γεμάτες, είναι αποκαλυπτικές.

Ο λαός οφείλει να αναγνωρίσει τον υγειονομικό κίνδυνο από την πανδημία ως τμήμα της επίθεσης της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί. Τόσο γιατί ο κίνδυνος αυτός εκφράζεται με αυτή την ένταση και τέτοιο τρόπο εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της, αλλά και γιατί μόνο με την οργάνωση και το δυνάμωμα των αγώνων του μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Ο λαός με μαζικούς αγώνες πρέπει να παλέψει για μέτρα προστασίας όπου ζει και εργάζεται, για μαζικούς εμβολιασμούς, για πρόσβαση σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και για δημοκρατικά δικαιώματα.

7/10/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr