15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΠΑΤΡΑ| Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!

Κάλεσμα οργανώσεων της μαχόμενης αριστεράς για τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου από το Παράρτημα.

Ο δρόμος του Νοέμβρη, φωτίζει τη πάλη του λαού για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία.

Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!

Όλοι-ες στις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του "σπουδαστικού" της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορεύσει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κλιμακώνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση.

Με την θεωρία της «ατομικής ευθύνης» και τη στοχοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων (όπως στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 07.10) επιδιώκει να γλυτώσει από τις ευθύνες για την εγκληματική της πολιτική τόσους μήνες που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία.

Το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ενάντια στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορονοϊό. Το αποδείξαμε και στο εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και της προστασίας του διπλανού μας, της μάσκας και των αποστάσεων είναι αυτονόητα.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου, δεν είναι μόνο επίκαιρος για να θυμηθούμε τα ιστορικά μηνύματα του Νοέμβρη. Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία μαζικών ανατρεπτικών αγώνων ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε., που κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους στην περιοχή, τις πολεμικές προετοιμασίες που δυναμώνουν. Να αποτελέσει βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας, με κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό απέναντι στην πανδημία και την εργατοκτόνα πολιτική τους που έρχεται να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα γυρνώντας μας 150 χρόνια πίσω.

Για αυτούς τους λόγους τιμούμε την εξέγερση και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο στο φυσικό χώρο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Πάτρα, το Παράρτημα. Η φετινή διοργάνωση του εορτασμού, θα πρέπει να είναι υπόθεση, όπως και κάθε χρόνο, των φοιτητικών συλλόγων με τη στήριξη μαζικών φορέων του κινήματος. Μόνο αυτή η διαδικασία μπορεί να εγγυηθεί έναν πραγματικό ενωτικό εορτασμό ανοιχτό σε όλα τα αγωνιζόμενα ρεύματα της κοινωνίας και μία κοινή διαδήλωση από το σημείο που έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του λαού μας σαν τόπος αγώνα και αυτός δεν είναι άλλος από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα καλούμε τον λαό της πόλης, τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να δώσουμε στο φετινό Πολυτεχνείο το αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο που του αξίζει.

Με μαζική συμμετοχή και όλα τα μέτρα ασφαλείας στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και στην πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 από το Παράρτημα.

Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», να υψώσουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Υγεία για όλο το λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΕΕΚ

ΚΚΕ (μ-λ)

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΟΚΔΕ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr