Περιβάλλον
Ανταπόκριση από την εξόρμηση στη Βόρεια Εύβοια και συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Στροφιλία
Μαζική εξόρμηση πραγματοποίησε το Σαββάτο 21 Αυγούστου, κλιμάκιο του ΚΚΕ(μ-λ) στη Βόρεια Εύβοια, αποτελούμενο από εργαζόμενους και νεολαίους. Το ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια και τον αγώνα του λαού της περιοχής, αλλά και των υπόλοιπων πυρόπληκτων περιοχών, να διεκδικήσουν τη ζωή και τον τόπο τους.
Μήνυμα από το ΚΚ Αυστραλίας (Μ-Λ) και η απάντηση μας
Στις 8 του Αυγούστου μας στάλθηκε το παρακάτω μύνημα αλληλεγγυης προς το λαό μας, για τις καταστροφικές πυρκαγιές, από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό).
Μετά την εγκληματική εγκατάλειψη έρχονται αποζημιώσεις - κοροϊδία
Με διάγγελμα Μητσοτάκη και εξειδίκευση από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκαν μέτρα "αρωγής" για τους πυρόπληκτους από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ.
Η σημερινή μαζική διαδήλωση να βρει συνέχεια!
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες ανθρώπους του λαού που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για να καταγγείλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, που οδήγησε μέσα σε μια βδομάδα σε μια τεράστια καταστροφή, η οποία συνεχίζεται ακόμα -και είναι άγνωστο πού θα καταλήξει και με ποιες συνέπειες.
ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε συγκέντρωση καταγγελίας της καταστροφικής πολιτικής τους (9/8, 20:00, Σύνταγμα)
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να καταγγείλει μαζικά αυτό το έγκλημα. Να καταγγείλει την πολιτική που καταστρέφει, ισοπεδώνει, ερημώνει, τσιμεντοποιεί.
Ποιος μαυρίζει τον ήλιο του λαού μας;
Ο όλεθρος προχωράει χωρίς ορατό τέλος. Από τη Βόρεια ώς τη Νότια Εύβοια και μέχρι το Γύθειο, και από τη Βαρυμπόμπη ώς τα Γρεβενά, το Μαραθώνα, το Κρυονέρι...
Ασύλληπτη η καταστροφή, αβοήθητος ο λαός, απόλυτα κυνική η κυβέρνηση
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ είναι ο μόνος τρόπος του λαού, είναι αυτά που τρομάζουν και αναγκάζουν το σύστημα να «ενδιαφερθεί» και να «δώσει» πραγματικές λύσεις για τα προβλήματά τους. Για τα προβλήματα όλων μας!
ΠΑΤΡΑ| Ξανά στις φλόγες η Αχαΐα
Η αδιαφορία των αρχών και του κράτους είχε σαν αποτέλεσμα τις καταστροφές σε Αιγιάλεια και Πάτρα. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τις φωτιές που άφησαν πίσω κατεστραμμένες εκτάσεις, 20 καμένα σπίτια και 16 τραυματίες.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ| Φωτοβολταϊκά στη Ζίτσα; Οι Ζιτσιώτες να απαντήσουν: Όχι, δεν θα πάρουμε!
Φωτοβολταϊκά σε 600 στρέμματα θέλει να βάλει στον κάμπο της Ζίτσας αγγλική (;) εταιρεία. Άρχισε ήδη γι' αυτό να αγοράζει και να νοικιάζει κτήματα από ιδιοκτήτες της περιοχής. Για να σκεπάσει δηλαδή με καθρέφτες το 17% του κάμπου!
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ| Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού, των δημόσιων χώρων και παραλιών
Ετοιμάζονται τα ξένα και ντόπια αρπακτικά ΚΑΙ για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ανάμεσα στα 10 περιφερειακά λιμάνια που πρόκειται να πουληθούν άμεσα.
ΒΟΛΟΣ | Η πάλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από ΑΓΕΤ – Lafarge, να συνεχιστεί πιο μαζική, πιο οργανωμένη, πιο αποφασιστική
Ο στόχος ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ και να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ παραγωγής «εναλλακτικών καυσίμων» αποτελεί σήμερα την βάση πάνω στην οποία μπορούν να συγκροτηθούν μαζικοί αγώνες με επιμονή και συνέχεια.
Μητσοτάκης και Τσίπρας …«πρασίνισαν»
Η πάλη για το δικαίωμα στην ζωή, τον καθαρό αέρα, το καθαρό νερό και την καθαρή γη είναι συνολική απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και είναι αναγκαίο, για να έχει προοπτική, στην προμετωπίδα της πάλης να τίθεται το σύνθημα ότι «η κοινωνία της μόλυνσης και της εκμετάλλευσης δεν καθαρίζεται και δεν εξωραΐζεται, αλλά ανατρέπεται».
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμάτων (29/5, 12:00, Λευκός Πύργος)
Με την πανδημία να καλπάζει, τους χιλιάδες νεκρούς, τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας  η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους. Κεφάλαιο και κυβέρνηση βρήκαν την ευκαιρία να τσακίσουν όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο! Τμήμα της επίθεσης είναι και τα σχέδια και οι νόμοι για την περιβαλλοντική καταστροφή στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
ΒΟΛΟΣ| Κάλεσμα σε διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών και βιομηχανικών αποβλήτων (29/5, 12:00, Δημαρχείο)
Αυτό που χρειάζεται είναι να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ να καίγονται σκουπίδια και βιομηχανικά απόβλητα στην πόλη μας αλλά και γενικά. Να γυρίσουμε την πλάτη σε λογικές διαχείρισης και εναλλακτικών προτάσεων που δεν θέλουν επί της ουσίας να αναμετρηθούν με το πραγματικό πρόβλημα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Όχι στην τσιμεντοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς! Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε μαρίνα - παραλία!
Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να είναι τόσο πλατιές όσο … πλατύ είναι το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς που σήμερα κινδυνεύει!
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ| Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - συστήματος (9/4, 19:00, πλ. Δημαρχείου)
Κάτω η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-συστήματος Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
ΞΑΝΘΗ| Για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Λειβαδίτη
Ένα πρωτόγνωρο περιβαλλοντικό έγκλημα σχεδιάζεται στην περιοχή μας. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το σχέδιο εγκατάστασης αιολικού πάρκου με 16 ανεμογεννήτριες ύψους 230 μέτρων στο Λειβαδίτη, στην περιοχή περιμετρικά του οικισμού και του ομώνυμου καταρράκτη, μέσα μάλιστα στο Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς της Ροδόπης;
ΧΑΝΙΑ| Δασικοί χάρτες: Ένας ακόμη αντιλαϊκός σχεδιασμός
Στις 19Φλεβάρη αναρτήθηκαν για την Κρήτη οι πολυσυζητημένοι δασικοί χάρτες. Η έκπληξη που επιφύλαξε η κυβέρνηση με την ανάρτηση αυτή σε χιλιάδες ιδιοκτήτες γης, ιδιαίτερα μικροϊδιοκτήτες ήταν απρόσμενη. Η αναστάτωση που επικρατεί σε όλο το νησί δικαιολογημένη.
1 2 3
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr