Πολιτική
Πολιτικό ρεύμα χειραφέτησης από το σύστημα για να ενισχυθεί η μαζική πάλη!
Ο αντιδραστικός καβγάς και η αναταραχή -πριν από όλα μέσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, αλλά και συνολικά στο πολιτικό σύστημα- δεν κοπάζουν! Η πρόταση μομφής καταψηφίστηκε, αλλά συνοδεύτηκε με την αποπομπή δύο κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του Μητσοτάκη, ενώ το ζήτημα της λεγόμενης «διερεύνησης» του εγκλήματος στα Τέμπη μένει ανοιχτό.
Οι γυναικοκτονίες δεν είναι μια στιγμή! Αγώνας ενάντια στο σύστημα που τις δημιουργεί και τις καλύπτει!
Η βαρβαρότητα του συστήματος και των μηχανισμών του, η απάνθρωπη αντιμετώπιση και ιδεολογία είναι αυτή που οπλίζει το χέρι του κάθε δολοφόνου. Είναι αυτή που βάζει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, που απαξιώνει κάθε αξία και δίνει άλλοθι σε βιαστές και μαστροπούς.
Φθορά και αναταράξεις
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ως διαχειριστής του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, αντιμετωπίζει τις συνέπειες της 5ετούς πλέον διακυβέρνησής της. Τόσο σε σχέση με το λαό όσο και αναφορικά με τα εντός κι εκτός της χώρας κέντρα που τη στηρίζουν.
Να δώσουμε διεξόδους μέσα από τη μαζική πάλη!
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, διακηρύσσει ότι «αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο» και πως χρειάζεται να «περάσουμε σε λειτουργία οικονομίας πολέμου», ενώ, παράλληλα, τα ξέφτια των πάλαι ποτέ κραταιών αυταπατών και ψεμάτων για την «Ευρώπη των λαών» επιστρατεύονται ξανά από τους κυρίαρχους για να σύρουν τους λαούς τους στην επερχόμενη εκλογική φάρσα.
Οι ένοχοι συνεχίζουν την επιχείρηση συγκάλυψης
Στο ζήτημα των Τεμπών η κυβέρνηση θέλει να πετύχει δυο, αντικρουόμενους, στόχους: Να συγκαλύψει το έγκλημα, αλλά και να κατευνάσει την οργή και των συγγενών και του λαού. Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο, δηλαδή.
Η συνδιάσκεψη της «Νέας Αριστεράς» και η επιστροφή της «αρχαίας σκουριάς»
Πραγματοποιήθηκε από 1 εως 3 Μάρτη η Συνδιάσκεψη της «Νέας Αριστεράς», του σχηματισμού που συγκροτήθηκε από βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του.
Εργαζόμενοι - Αγρότες - Φοιτητές να συνεχίσουν την πάλη τους!
Η δύναμη του αγώνα των μαζών των αγροτών και της φοιτητικής νεολαίας έχει αναμφίβολα βάλει τη σφραγίδα της στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων δύο μηνών. Και η συνάντηση αυτής της δύναμης -αν και ατελής και ανολοκλήρωτη- με την πάλη των εργαζομένων και την κοινωνική οργή στον δρόμο, στη μεγάλη και σημαντική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, έδωσε μονάχα ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που παράγονται από τη συμπόρευση των αγωνιζόμενων κομματιών, από την κατεύθυνση του Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης!
Κάτι σαν συνέδριο με έντονο συστημικό - δεξιό αποτύπωμα
Συνηθίζεται στα συνέδρια πολιτικών κομμάτων η… πολιτική συζήτηση. Με βάση αυτήν, ο καθένας (αυτο)προσδιορίζεται. Είναι το μόνο που δεν έγινε στο πρόσφατο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Ο λόγος είναι πλέον εξόφθαλμος: το «νέο κόμμα» που θα προκύψει από το εξαγγελθέν καταστατικό συνέδριο (το είπαν και «επανίδρυσης») το προσεχές φθινόπωρο δεν θα έχει (με το ίδιο ή άλλο όνομα) ούτε καν σχέση με αυτό που ήδη υπάρχει.
Οι ένοχοι κουκουλώνουν το έγκλημα στα Τέμπη
Η επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών προχωρά ασυγκράτητη κι ας βγαίνουν στη φόρα συνεχώς νέες και πιο αισχρές πλευρές της.
Ψηφοφορία για τον γάμο ομοφύλων
Η έκβαση της ψηφοφορίας -του νόμου πλέον- για τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών έτυχε ευρύτατου σχολιασμού απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr