Πολιτική
ΔΕΘ: εξαγγελιες για νεα αντιλαική επίθεση - Να ανατρέψει ο λαός κι η νεολαία τις μαύρες μέρες που ετοιμάζουν!
Την ίδια πολιτική της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων του λαού, της νεολαίας και των εργαζόμενων επιβεβαίωσε και ανανέωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Οι εξαγγελίες-καθρεφτάκια, όσο κι αν φωτίστηκαν απ’ τους παραμορφωτικούς προβολείς των ΜΜΕ της άρχουσας τάξης, δεν μπορούν να θαμπώσουν την πραγματική εικόνα της «νέας κανονικότητας» που ήδη εφαρμόζει και δεσμεύεται προς τα ξένα και ντόπια αφεντικά πως θα διευρύνει η κυβέρνηση.
Θέλουν να μας κάνουν τον χειμώνα δύσκολο - Μαζική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας η απάντησή μας
Βγαίνουμε από ένα θερμό καλοκαίρι, με πολλαπλά, επώδυνα για το λαό και τη χώρα γεγονότα, που όχι μόνο δεν επέτρεψαν να γίνουν ανέφελα τα «μπάνια του λαού» (για όσους βέβαια μπόρεσαν να δραπετεύσουν μετά τα διαδοχικά λοκντάουν) αλλά τους… προετοίμασαν για έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά.
Ναυάγησαν τα κυβερνητικά σχέδια - Το δικό του μπόι να υψώσει με αγώνες ο λαός
Μέχρι και ο επικεφαλής του ΠΟΥ, που κάθε άλλο παρά ανεξάρτητος οργανισμός είναι από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη, αναγκάστηκε να επισημάνει πως η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού παραμένει χωρίς δυνατότητα εμβολιασμού και ως εκ τούτου η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται!
Με όποια μετάλλαξη κορονοϊού και κυβέρνησης - Η επίθεση εντείνεται
Η συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές του 2019 μπορεί να μην ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό όπως αυτό καταγράφηκε στις κάλπες, σίγουρα όμως αποτέλεσε μια διετία ολομέτωπης επίθεσης πρωτοφανούς σφοδρότητας στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του… ρεαλιστικού ριζοσπαστισμού
Τελικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρήκε το «μότο» για να διεκδικήσει ξανά την κυβερνητική διαχείριση στις επόμενες εκλογές «όποτε αυτές και αν γίνουν», όπως είπε και ο Α. Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη που ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Ιούλη. Η Δικαιοσύνη, λοιπόν, αποτελεί το νέο σλόγκαν και την απάντηση σε όλα τα ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας.
Νέα εποχή βαρβαρότητας - Να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση!
Η κυβερνητική πολιτική «δεν πάει διακοπές», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 23/6, για να ανακοινώσει την προώθηση μέσα στο καλοκαίρι νέων νομοσχεδίων που έρχονται να χτυπήσουν στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα στην ασφάλιση και στην Εκπαίδευση. Είναι αναμφίβολο ότι η πολιτική του συστήματος πράγματι δεν σταματάει στιγμή να προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της αστικής τάξης, να επιχειρεί να καταργήσει κατακτήσεις και δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.
Με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή - Να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του τερατουργήματος
Με το νομοσχέδιο-τερατούργημα να βρίσκεται ήδη στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον αντεργατικό της «οδοστρωτήρα», έχοντας μάλιστα  εξαγγείλει και τη συνέχειά του με νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο! Είναι τέτοιες οι δεσμεύσεις της στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει την αντιλαϊκή επίθεσή της και παρόλο που δεν πείθουν τα επιχειρήματά της περί αναγκαίου «εκσυγχρονισμού», «εκδημοκρατισμού» κ.λπ.
Να δυναμώσουμε τον απεργιακό αγώνα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα
Με την κυβέρνηση της ΝΔ να είναι έτοιμη να καταθέσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το εργατικό-λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη, κεντρική πολιτική μάχη. Και αυτό γιατί το νομοσχέδιο αγγίζει τον πυρήνα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης: το 8ωρο και την απεργία.
Το νομοσχέδιο-τερατούργημα φέρνει σκλαβιά για τον κόσμο της δουλειάς! Μαζικός αγώνας για την απόσυρσή του!
Η σημειολογία των εξελίξεων είναι παραπάνω από χαρακτηριστική. Από τη μια και στην πραγματικότητα για τις ανάγκες της …«τουριστικής βιομηχανίας» αίρεται το lock down και η κυβέρνηση σαλπίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα».
Να αντιπαρατεθούμε με τον λανθασμένο προσανατολισμό του ΠΑΜΕ! Να πάμε κόντρα στην ανάθεση και την αναμονή!
Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα φέρει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που θα φέρει τεράστιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Το δεκάωρο, η ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας και οι νέες απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική δράση είναι προ των πυλών.
ΣΥΡΙΖΑ: Διευθέτηση του χρόνου εργασίας… σε βάρος των εργαζόμενων
Σήμερα λοιπόν έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το 8ωρο, αυτός ο οποίος έβαλε πλάτη όχι μόνο στην κατάργησή του, αλλά και στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στο χτύπημα της ασφάλισης. Και η «υπεράσπιση» του 8ώρου είναι αυτή που αρμόζει σε ένα κόμμα προσδεμένο στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Θέλουν να τσακίσουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Με απεργία στις 6 Μάη τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! Κάτω το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης!
Η «επιστροφή στην κανονικότητα» για το σύστημα σημαίνει ένταση της ταξικής επίθεσης απέναντι στον εχθρό-λαό και τα δικαιώματά του. Στο επίκεντρο βάζει πλέον η κυβέρνηση τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με το προς κατάθεση νομοσχέδιο που ο Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει «κεντρική μεταρρυθμιστική επιλογή».
Κυβερνητικές πρωτοβουλίες και κινήσεις… υπό την αστερόεσσα
Σταθερά προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και με το βλέμμα στον αντιδραστικό της ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη, η κυβέρνηση της ΝΔ για λογαριασμό της ντόπιας άρχουσας τάξης έχει πυκνώσει τις κινήσεις, τις εκδουλεύσεις και τις πρωτοβουλίες (ή και «πρωτοβουλίες») στην περιοχή.
Πολεμικό τοπίο η περιοχή, βάση των φονιάδων η χώρα. Κάτω η ιμπεριαλιστική εξάρτηση - Όχι στον πόλεμο!
Στη βιτρίνα των άμεσων επιδιώξεων της κυβέρνησης και του συστήματος έχει μπει η επιχείρηση «επανεκκίνησης» της οικονομίας και βασικά της «τουριστικής βιομηχανίας» της χώρας. Είναι τέτοια και τόση η «ευθύνη» τους για την κοινωνία, που έβαλαν μέχρι και «ημερολογιακό ορόσημο» την 14η Μάη, την ίδια ώρα που η πανδημία θερίζει τον απροστάτευτο λαό.
Λεηλασία της χώρας, εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας η πολιτική του συστήματος - Με τα δικά τους όργανα πάλης μπορούν να αγωνιστούν λαός και νεολαία
Συγκάλυψη της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο λαός από την πανδημία, με άθλια κόλπα και αλχημείες σαν τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε μια υγειονομική περιφέρεια, που δεν μπορούν, ωστόσο, να κρύψουν τα «μικρά Μπέργκαμο» που πληθαίνουν καθημερινά.
Το λαϊκό ξέσπασμα να γίνει κίνημα - Αγώνας αντίστασης και διεκδίκησης!
Ανησυχίες σίγουρα προκλήθηκαν εντός των κυβερνητικών επιτελείων από τη μαζική παρουσία και τις διαδηλώσεις λαού και νεολαίας στους δρόμους της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο είναι σαφές ότι αυτό που πρυτανεύει είναι η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο για το οποίο δεσμεύτηκε με την εκλογή της και για την εκλογή της η κυβέρνηση της ΝΔ.
Η επίθεση δεν είναι «παντοδύναμη»! Λαός και νεολαία μπορούν να αντισταθούν, να πετύχουν νίκες!
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του μεντεσέ που -για λογαριασμό των ΗΠΑ- εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Βαλκάνια, τη «μεταφέρει» και την επεκτείνει από τη «Μεσόγειο ως τον Περσικό Κόλπο» ονομάζοντάς την «φόρουμ φιλίας»! Όσο όμως συνεχίζονται και πληθαίνουν αυτά τα «κουμπώματα» των αμερικάνικων εκβιασμών και σχεδιασμών στην περιοχή, τόσο χειρότερη γίνεται η θέση των λαών, τόσο περισσότερο εμπλέκεται η χώρα και ο λαός μας στους πιο σοβαρούς κινδύνους.
Τι συγκαλύπτουν οι αποκαλύψεις
Μόλις μίλησε η Μπεκατώρου και κατήγγειλε δημόσια τον βιαστή της, άνοιξαν τα στόματα. Οι αποκαλύψεις σταμάτησαν απότομα στον χώρο του αθλητισμού, αλλά συνεχίζονται στον χώρο της τέχνης, κυρίως του θεάτρου. Σαν βροχή πέφτουν οι καταγγελίες.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr