Πολιτική
Στον δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις!
Με έναν προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερης φτώχειας συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του, αλλά η ακόμα χειρότερη αλήθεια είναι πως ακόμα και αυτός ο προϋπολογισμός βρίσκεται «στον αέρα», λόγω της δυναμικής της οικονομικής και της γεωπολιτικής κρίσης που εξελίσσεται και περιδινεί (και) τη χώρα μας.
Η λάμψη της εξέγερσης του Νοέμβρη φωτίζει τα σκοτάδια ακόμα και αν κάποιοι θέλουν να… «σβήσουν τα φώτα»
Εδώ και πέντε δεκαετίες οι καθεστωτικές δυνάμεις στη χώρα, ακόμη από την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών μέχρι σήμερα, από το αστικό πολιτικό προσωπικό και τα εξαπτέρυγά του γίνεται μία μανιασμένη επίθεση σπίλωσης, λάσπης, παραχάραξης και υπονόμευσης του χαρακτήρα της εξέγερσης, των στόχων της, της μαζικής συμμετοχής σε αυτήν, των νεκρών της.
Παγκόσμιο Κύπελλο βαμμένο με το αίμα των εργατών!
Άρχισε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που έρχεται στο προσκήνιο ξανά για όλους τους λάθους λόγους. Χιλιάδες εργάτες νεκροί, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, σκάνδαλο δισεκατομμυρίων και διαφθορά.
Με μαζικότητα και παλμό οι διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου πλαισίωσαν πανελλαδικά τις διαδηλώσεις αυτές, σε συνέχεια των επίσης μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 9ης Νοέμβρη.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια σε εξαθλίωση, πόλεμο, ιμπεριαλιστική εξάρτηση
Η μαζική απεργία και οι διαδηλώσεις της 9ης Νοέμβρη ήταν αναμφίβολα ένα πρώτο βήμα εκδήλωσης με όρους μαζικής πάλης και αγώνα της αγανάχτησης και της οργής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο κόσμος της δουλειάς έκανε ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση να αρνηθεί την επιβολή της εξαθλίωσής του ως μια «μοιραία» και «αναπόφευκτη» κατάσταση, για την οποία η κυβερνητική πολιτική και το σύστημα που αυτή υπηρετεί «δεν έχει καμία ευθύνη»!
Δηλώσεις προθυμίας, αξιοπιστίας και χρησιμότητας προς τους ιμπεριαλιστές και το πολιτικό σύστημα
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως ατού τη λαϊκή δυσφορία, τις οξύτατες αντιθέσεις στο ντόπιο κεφάλαιο με τη ΝΔ, μαζί με τα διαπιστευτήρια στους Αμερικάνους, παρουσιάζεται ως η εναλλακτική λύση. Αδυνατώντας ουσιαστικά να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, επιχειρεί να ξαναεγκλωβίσει το λαό με πλαστά διλήμματα. Η (αυτ)απάτη μιας άλλης διαχείρισης μόνο δεινά και νέα αδιέξοδα μπορεί να φέρει για τα λαϊκά συμφέροντα.
Όρκος στον Νοέμβρη...
49 χρόνια τώρα, το σύστημα της εξάρτησης στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και της εκμετάλλευσης του λαού και της εργατικής τάξης με νύχια και με δόντια πασχίζει να ξεγράψει από τη μνήμη του λαού και της νεολαίας το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Παρόλα αυτά, κάθε Νοέμβρη, πεισματικά και επίμονα, χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, την εξάρτηση και την εκμετάλλευση.
Σε ιμπεριαλιστική μέγγενη λαός και χώρα!
Η κάθε μέρα και πιο οξυμένη και επικίνδυνη κατάσταση στο ουκρανικό πεδίο και το κρίσιμο ζήτημα των εξελίξεων στη ΝΑ Μεσόγειο, η διάταξη και ο ρόλος της χώρας σε σχέση με τα ζητήματα αυτά αποτελούν το βασικό περιεχόμενο των τακτικών επαφών –όσες τουλάχιστον δημοσιοποιούνται- της κυβέρνησης με αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
«Έγκλημα και τιμωρία»
Χημικός ευνουχισμός, θανατική ποινή, δημόσια διαπόμπευση, λιθοβολισμός και άλλα τέτοια. Από όλα έχει ο… «δημόσιος διάλογος». Άλλα λέγονται από επίσημα χείλη, άλλα «αφήνονται να λέγονται» για τη δημιουργία κλίματος.
Μια πολιτική εχθρική στον λαό
Σαν περίπου …φυσικό φαινόμενο παρουσιάζει η επίσημη πολιτική φιλολογία την ακρίβεια που καλπάζει και εξαθλιώνει τον λαό. Σαν μια κατάσταση που δεν έχει κοινωνικές, ταξικές, πολιτικές αιτίες, σαν μια κατάσταση που «έρχεται απ' έξω», από κάποιο …χαμηλό βαρομετρικό που απρόσμενα δημιουργήθηκε και την οποία ο λαός πρέπει να την υποστεί αδιαμαρτύρητα!
Η σύγκρουση στην Ουκρανία άλλαξε πάλι επίπεδο επικινδυνότητας
Το χτύπημα στη γέφυρα η οποία εφοδιάζει την Κριμαία με αγαθά και το τελευταίο εξάμηνο μεταφέρει στρατό και οπλικά συστήματα στο νότιο μέτωπο του πολέμου, λειτούργησε σαν επιταχυντής αποφάσεων που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό και που αναβάλλονταν για μια σειρά πολιτικούς λόγους.
Το καλάθι του νοικοκυριού …και άλλα παραμύθια!
Ο λαός δεν μπορεί να εξαπατηθεί τόσο εύκολα. Την ανηφόρα των τιμών την ζει καθημερινά και θα καταλάβει πολύ καλά και πολύ γρήγορα ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν θα τον ανακουφίσει και ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φτώχεια και τη μιζέρια του.
Η δολοφονία της Αμινί εξακολουθεί να συγκλονίζει τη χώρα
Η οργή για τη δολοφονία της Τζίνα Αμίνι ξεχείλισε τη συσσωρευμένη οργή από την καταπίεση, τη φτώχεια και την καταστολή, τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των καταπιεσμένων εθνοτήτων και πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες.
Επικίνδυνοι ανταγωνισμοί για ρόλους στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών εξαρτήσεων και της σφοδρής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας
Οι αστικές τάξεις Ελλάδας - Τουρκίας, χωρίς να είναι πιόνια ή μαριονέτες, κινούνται ωστόσο εντός των πλαισίων της εξάρτησής τους από ΗΠΑ-ΕΕ η οποία βαθαίνει.
Διεθνοποίηση της αντιπαράθεσης κι επικίνδυνες εντάσεις
Στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση Τουρκίας και Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Με τις ομιλίες τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Μητσοτάκης κατέθεσαν τις βασικές τους απόψεις, ευελπιστώντας σε «κατανόηση» από τους αντιπροσώπους των άλλων χωρών
Πρόταση συντονισμού οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την ανάπτυξη της μαζικής πάλης
Καλούμε όλες τις αγωνιστικές και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, στο κίνημα και στην επαναστατική προοπτική του λαού, κάθε ανένταχτο/η αγωνιστή/ρια, σε συντονισμό και κοινή δράση για την ανάπτυξη της μαζικής πάλης λαού και νεολαίας!
Δεν προσαρμοζόμαστε! Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε!
Πάνω από όλα, στην περίοδο που ζούμε και μπροστά στον μαύρο χειμώνα που μας φέρνουν οι δυνάμεις του συστήματος, ο λαός και η νεολαία καλούνται να αντικρύσουν κατάματα το πραγματικό ζήτημα: Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε! Για να ζήσουμε, χρειάζεται να αγωνιστούμε!
Ο πόλεμος και το συνολικό μεγάλο διακύβευμα
Στην αναμέτρηση αυτή έχουν τεθεί σειρά σημαντικών ζητημάτων και τα οποία έχουν αναδειχτεί σε διακυβεύματα κρίσιμου χαρακτήρα. Θεωρώ ωστόσο ότι μέσα από το σύνολο των εξελίξεων αναδείχνεται πλέον ένα συνολικό και μείζονος σημασίας διακύβευμα. Αυτό που αφορά την «λανθάνουσα» έως τώρα αντιπαράθεση «Δύσης» - «Ανατολής» και η οποία τείνει να εξελιχθεί σε ανοιχτή ρήξη.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com