Πολιτική
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 10ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ)!
Οι αποφάσεις της 10ης Συνδιάσκεψης αποτελούν κάλεσμα στράτευσης και αγώνα στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για να βρουν απάντηση και διέξοδο οι αγωνιστικές διαθέσεις και οι αγωνίες των μαζών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και για τη συγκρότηση της επαναστατικής προοπτικής τους.
Κύπρος, 50 χρόνια διχοτόμηση
Κλείνουν φέτος 50 χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. 50 χρόνια από τη διχοτόμηση του νησιού και του λαού της, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. 50 χρόνια ενεργειών και αντιπαραθέσεων των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας για ένταξη του νησιού στους «ευσεβείς πόθους» εκάστης. 50 χρόνια συνεχών παρεμβάσεων και ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών για ενσωμάτωση της Κύπρου (ενωμένης ή διχοτομημένης) στα άνομα, αντιδραστικά και επικίνδυνα για τον κυπριακό και τους άλλους λαούς, σχέδιά τους.
Οι απαντήσεις βρίσκονται στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της μαζικής πάλης!  
Σαν «μεγάλη ανατροπή» έως και… «κοσμογονία» παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Γαλλία. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η νίκη των Εργατικών του Στάρμερ στην Αγγλία, τότε είναι «βέβαιο» πως… συμβαίνει «αριστερή στροφή», πως θα αρχίσει να βρέχει… σωσίες και μεσσίες που θα αντιμετωπίσουν την άγρια εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την κλιμακούμενη φασιστικοποίηση και καταπίεση που αντιμετωπίζουν εργάτες και λαοί!
Αγωνιστικός φραγμός στην εργασιακή βαρβαρότητα!
Αγωνιστικό φραγμό καλούνται να υψώσουν εργάτες και εργαζόμενοι απέναντι στη σφοδρή αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται καθημερινά. Και αυτό γιατί έχουν απέναντί τους μία κυβέρνηση η οποία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υπηρέτηση των ταξικών συμφερόντων των αφεντικών της, ντόπιων και ξένων, του μεγάλου κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.
10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)
Το ΚΚΕ(μ-λ) βαδίζει προς τη 10η Συνδιάσκεψή του, που θα πραγματοποιηθεί το τριημέρο 5-6-7 του Ιούλη. Η έναρξη της διαδικασίας θα γίνει με ανοιχτή εκδήλωση στο Πάντειο στις 5 του Ιούλη, με την παρουσίαση της εισήγησης από την πλευρά του Καθοδηγητικού Οργάνου.
Μήπως και ο λαός διδάσκει κάτι την Αριστερά;
Το μέγεθος της αποχής στις Ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη ήταν τέτοιο που υποχρέωσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιχειρήσουν τον σχολιασμό του και την αξιολόγησή του. Όπως επισημαίνεται, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι απέχοντες είναι η πλειοψηφία (58,6%) των εγγεγραμμένων.
Ο Μητσοτάκης ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών
Αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ήρθε και η ερμηνεία από τον Μητσοτάκη. Σε μία εκτενή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό φρόντισε γρήγορα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Στην αναμπουμπούλα της κεντροαριστεράς, ποιος λύκος θα χαρεί;
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε το πρόβλημα της απουσίας ενός αξιόπιστου δεύτερου πυλώνα της αστικής εξουσίας στην Ελλάδα, δίπλα στον παραδοσιακό της ΝΔ.
Σε διαρκή δεξιόστροφη πορεία το ΚΚΕ
Ταλαντεύτηκε, είναι η αλήθεια, το ΚΚΕ για το κεντρικό σύνθημα που θα χαρακτήριζε την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Ξεκίνησε με το αλλόκοτο σύνθημα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση».
Αποχή από την ευρωκάλπη!
Δεν θα τους περάσει! Αποχή από τις Ευρωεκλογές! Την «επόμενη μέρα» ο λαός και η νεολαία θα είναι εδώ και θα στέκονται απέναντι στους τυράννους και τους εκμεταλλευτές.
Να μην υποκύψει ο λαός στα ψεύτικα διλήμματά της
Ξιφουλκεί η ηγεσία της ΝΔ ενάντια στο «λαϊκισμό». Μάλιστα τον προσδιορίζει τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τ’ αριστερά της, αναπαράγοντας τη συστημική θεωρία των δύο άκρων και αυτοπροβαλλόμενη ως μία «κεντρώα» δύναμη.
Κυνήγι ψήφων από το κέντρο μέχρι την ακροδεξιά
Η πρώτη εκλογική μάχη του νέου ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν αποκλείεται να καθορίσει αρκετά πράγματα όχι μόνο για το κόμμα, αλλά συνολικά για τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Αποχή από τις ευρωεκλογές!
Η άθλια προεκλογική φάρσα συνεχίζεται και εντείνεται! Ο Μητσοτάκης θέλει «σταθερότητα» στην πολιτική της κυβέρνησής του, που κάθε μέρα ρημάζει δικαιώματα και πνίγει τους όρους ζωής και επιβίωσης λαού και νεολαίας και γι’ αυτό απαιτεί οι ευρωκάλπες να βγάλουν πολύ ισχυρή τη ΝΔ! Για την ίδια σταθερότητα μάχονται και οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης.
Πρωτοβουλίες για την προώθηση της Αποχής από τις κάλπες της ΕΕ
Είναι σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι συμβαδίζουν δυνάμεις με τη γραμμή της Αποχής και με αντιιμπεριαλιστική τοποθέτηση και στάση και αυτό δημιουργεί και παρακαταθήκες για το μέλλον.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr