Πολιτική
Οργάνωση και Αγώνας να γίνει η Οργή!
Προχωράει η διαδικασία που ανέλαβε το έργο της «μη συγκάλυψης» του εγκλήματος των Τεμπών! Οι πολιτικοί συνένοχοι του εγκλήματος συνεδριάζουν στα πλαίσια της λεγόμενης «Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» για να βρουν τον ένοχο! Κορώνες, καυγάδες, «αποκαλύψεις» για το αν λειτουργούσε και τι είναι η «τοπική διοίκηση» βομβαρδίζουν το λαό.
Οι αναταράξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα
Όσο ο λαός βρίσκεται στο προσκήνιο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, τόσο θα δυσκολεύει και θα στριμώχνει τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία και από τη μία μεριά θα ορθώνει τείχος αντίστασης στην επίθεση, ενώ από την άλλη θα οικοδομεί τους όρους για νίκες απέναντι στους εχθρούς του.
Η οργή αναζητά συνέχεια έκφρασης και πολιτικοποίηση
Η τραγική αφορμή του εγκλήματος των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το σοκ ήταν τέτοιο που άλλαξε άρδην το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό. Και όχι μόνο στην επιφάνεια. Οι υπόγειες διαδρομές στη συγκρότηση των συνειδήσεων ήρθαν ορμητικά στο προσκήνιο.
Λαϊκή Οργή - Πλημμύρα Απεργιακή
Η Οργή. Αυτό είναι το νέο δεδομένο που καθώς εκδηλώνεται ολοένα πιο μαζικά από τον λαό και τη νεολαία της χώρας αμφισβητεί και μπλοκάρει την «κανονικότητα», όλους τους σχεδιασμούς που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση και συνολικά το πολιτικό σύστημα.
Η πολιτική της λεηλασίας και του κέρδους υπεύθυνη για το έγκλημα
Ήταν έγκλημα και όχι δυστύχημα! Ένα έγκλημα που είχε προδιαγράψει εδώ και χρόνια η πολιτική όλων των κυβερνήσεων του συστήματος, που υπηρέτησαν πιστά τα συμφέροντα των αρπακτικών του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου, με τις ευλογίες και τις παραινέσεις της ΕΕ.
Από τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στο θανατηφόρο ξεπούλημα
Όπως όριζε η γενεσιουργός απόφαση (επί χούντας) για τη δημιουργία του ΟΣΕ το 1971, το ελληνικό δημόσιο διαχειριζόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο και ήταν υπεύθυνο για τη συντήρηση και τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού που θα προέκυπταν σε βάθος χρόνου. Κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν τηρήθηκε διαχρονικά, τόσο από την ίδια τη χούντα, όσο και από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.
Λαϊκός ξεσηκωμός για το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, απεργούς και διαδηλωτές που πλημμύρισαν σήμερα όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους για τη μαζική δολοφονία στα Τέμπη.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΠΑΛΗ ο δρόμος του λαού!
Σε «καταυλισμό ευάλωτων» μετατρέπεται η χώρα, για να παραφράσουμε και την υπεραντιδραστική επιμόρφωση που επιχειρεί να επιβάλλει αυτές τις μέρες το ΥΠΑΙΘ στους εκπαιδευτικούς. Ένας «καταυλισμός», στον οποίο από κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους ανακοινώνεται πως «οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι για τις τράπεζες». Συνεπώς είναι… αναγκαίο ο εργαζόμενος λαός -που είναι βυθισμένος στη φτώχεια και ζει μέσα σε εργασιακό μεσαίωνα- να βρεθεί και στο δρόμο!
Πριν από τις εκλογές ανθίζουν τα… λεφτόδεντρα
Τη σημερινή περίοδο οι «παροχές» Μητσοτάκη έρχονται να παίξουν ακόμα έναν ρόλο, να λειτουργήσουν σαν προπέτασμα καπνού για την πολιτική που θα εφαρμοστεί την επομένη των εκλογών και ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στη διακυβέρνηση.
Αναζήτηση εκλογικών συγκολλήσεων μακριά από τις ανάγκες του κινήματος
Σε όλο το κείμενο του καλέσματος γίνεται έκδηλη η προσπάθεια να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ των αντιπαραθετικών κινήσεων και επιλογών των επιμέρους συνιστωσών όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και η αγωνία να δηλωθεί με κάθε ευκαιρία ότι απορρίπτονται η «λογική των πολιτικών-εκλογικών συνεργασιών με δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς» και η «πορεία ενσωμάτωσης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε λογικές διαχείρισης του καπιταλισμού».
Ήρθε η ώρα για την τελική επίθεση;
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, όπως βολικά προσπαθούν να το παρουσιάσουν τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα. Ξεκινά απ’ όταν ξεκίνησε η επίθεση στα λαϊκά εργατικά εισοδήματα με τη δικαιολογία της κρίσης (τους) και την ύπαρξη του χρέους (τους).
Κάλπικα διλήμματα μπροστά στις εκλογές
Μια ανάσα, πλέον, από την προκήρυξη των εκλογών γίνεται ολοφάνερο πως όλες οι βασικές αστικές πολιτικές δυνάμεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και οι παραφυάδες τους έχουν διατάξει τις δυνάμεις τους σε θέση εκλογικής μάχης και πασχίζουν να θέσουν διλήμματα για να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.
Είμαστε με τους λαούς, ανεπιθύμητοι οι φονιάδες τους!
Κι αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή με τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας βρίσκεται! Τους λαούς που θρηνούν τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς τους και ψάχνουν ήχους μέσα στα χαλάσματα μήπως βρουν τα χαμένα παιδιά τους, συγγενείς, φίλους και γείτονες.
Τα πραγματικά πολιτικά επίδικα των προσεχών εκλογών
Από το περασμένο καλοκαίρι έχουμε μπει σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό να… διαρρέουν συνεχώς ημερομηνίες οι οποίες όμως διαψεύδονται από την πραγματικότητα, για να… διαρρεύσουν καινούριες, κρατώντας σε διαρκή αγωνία και μόνιμη προεκλογική δραστηριότητα και ζυμώσεις τόσο το αστικό πολιτικό προσωπικό όσο και τις περισσότερες δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά.
Προεκλογικά.. τερτίπια από τα παλιά!
Τα «σκληρά» αντιπολιτευτικά του «δόντια» έδειξε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 31/1/2023 στο Ζάππειο. Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως ηθικά και πολιτικά έκπτωτη, ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προκήρυξη των εκλογών σε ημερομηνία ακόμα και μέσα στον Φλεβάρη.
Μομφή στα ψέματά τους
Έχουμε μπει χωρίς αμφιβολία σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με την παραδοξότητα που τη χαρακτηρίζει, να μην υπάρχει, δηλαδή, ανακοίνωση ακόμη της ημερομηνίας των εκλογών.
Τα ελληνοτουρκικά περνούν απ’ την Ουάσιγκτον
Η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ κατέδειξε για πολλοστή φορά τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στις εξελίξεις. Στο κοινό ανακοινωθέν Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου, στις δηλώσεις του τελευταίου και στις “διαρροές” αποτυπώθηκαν τόσο η φάση στην οποία βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις όσο και οι επιδιωκόμενες συνολικότερες διευθετήσεις από τις ΗΠΑ.
«Μπλόκο» στον Κασιδιάρη ή κάτι περισσότερο;
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η ΝΔ σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές. Ομολογημένος στόχος της κυβέρνησης είναι να «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος του Κασιδιάρη, ο οποίος έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr