Πολιτική
Σε πλήρη εξέλιξη φανερές και υπόγειες κινήσεις όλων των παικτών
Το βέβαιο είναι ότι το κλίμα έχει βαρύνει πολύ και οι εκατέρωθεν κυβισθήσεις φαντάζουν πολύ δύσκολες. Εξ ου και όλο αυτό το αντιδραστικό κλίμα που σοβεί και στις δύο χώρες. Και που πρέπει να σπάσει μέσα από την πάλη των δύο λαών για ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη.
40 χρόνια προσφοράς του ΚΚΕ(μ-λ)
Κι αν η δικαίωση των επιλογών και των πολιτικών θέσεών μας μάς οπλίζει με αυτοπεποίθηση, η ίδια αυτή επιβεβαίωση μας γεμίζει με ευθύνες, που θέλουμε, μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε. Με συναίσθηση των ανεπαρκειών μας και της απεραντοσύνης των σκοπών μας, αλλά και με εμπιστοσύνη στον δρόμο που βαδίζουμε και που βάδισαν εκατοντάδες εκατομμυρίων κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές.
Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε
Οι πρωτοβουλίες πάλης ενάντια στην ακρίβεια και την εξαθλίωση που συγκροτούνται σε μια σειρά περιοχές της χώρας είναι μια πρώτη συγκέντρωση δυνάμεων, ένα πρώτο βήμα για τους αγώνες που απαιτούνται στην κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, χρειάζεται να στηριχθούν αποφασιστικά οι αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις για την καταγγελία της Συνόδου των φονιάδων του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
Τιμάμε τη 40χρονη πάλη του ΚΚΕ(μ-λ)
Συμπληρώνονται αυτόν τον Ιούνη 40 χρόνια από τη συνδιάσκεψη ανασυγκρότησης του ΚΚΕ(μ-λ). Ήταν μια συνδιάσκεψη που στάθηκε απέναντι στην κατάσταση διάλυσης που είχε επικρατήσει στην Οργάνωση και θεμελίωσε ιδεολογικά και πολιτικά την ανάγκη και τη δυνατότητα ύπαρξης αυτόνομου επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος στη βάση των πραγματικών δεδομένων της εποχής μας.
Πόσο θερμό θα αποδειχθεί το φετινό καλοκαίρι;
Ο κίνδυνος να ξεφύγει από τον έλεγχό τους η αντιπαράθεση είναι υπαρκτός. Οι ίδιοι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για «ατυχήματα». Οι ζωές των δύο λαών δεν μπορούν να στηρίζονται σε πιθανότητες, παρά μόνο στις βεβαιότητες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της μαζικής αντιπολεμικής κι αντιιμπεριαλιστικής πάλης!
Να ξεσηκωθούμε για να σταματήσει η κρεατομηχανή του πολέμου!
Οι τρεις μήνες του πολέμου στην Ουκρανία ανέδειξαν με πρωτόγνωρη ένταση τη συσσώρευση των αδιεξόδων, τη γενικευμένη κρίση του συστήματος και τους οξύτατους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Με το βλέμμα στις βουλευτικές κάλπες
Την Κυριακή 15/5/22 πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη αρχηγού και νέας κεντρικής επιτροπής. Κατά τα πρότυπα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός εκλέχτηκε με άμεση ψηφοφορία των μελών και όχι από το σώμα του κομματικού συνεδρίου.
Η υποτέλεια στα καλύτερά της
Όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Μπάιντεν και μάλιστα θα μιλήσει στο Κογκρέσο ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, κύματα ενθουσιασμού κατέκλυσαν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τους συστημικούς δημοσιολογούντες.
Πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ!
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει συμπληρώσει δυόμιση μήνες, τους νεκρούς και τους ξεριζωμένους να αυξάνονται διαρκώς και τις εχθροπραξίες να αναζωπυρώνονται ασταμάτητα, καμία αχτίδα αισιοδοξίας δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Πρόκληση για το λαό μας η νέα Συμφωνία για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις
Στο μακρύ χρονικό διάστημα προπαρασκευής της, τόσο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και απ’ αυτήν της ΝΔ, φάνηκε ότι οι απαιτήσεις των αμερικάνων ιμπεριαλιστών δεν είχαν τέλος, ενώ αυτές απογειώθηκαν κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Να χτίσουμε το μέλλον που μας αρμόζει
Κάθε χρόνο την 1η Μάη, η εργατική τάξη τιμά τους αγώνες της, αλλά κυρίως επιμένει να βάζει το ζήτημα της προοπτικής της ανατροπής του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Επιμένει να βάζει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, του σοσιαλισμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης.
“Ρεαλιστικός ριζοσπαστισμός”, ο φερετζές προώθησης της βαρβαρότητας
Πλεόνασμα θράσους και έλλειμμα τσίπας είναι να έχει ως κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου του ο ΣΥΡΙΖΑ το “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”. Δεν κατάφεραν βέβαια να ξεπεράσουν το αξέχαστο “Για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι” του ΠΑΣΟΚου Παπαντωνίου, αλλά… προσπάθησαν.
Η λαϊκή οργή να μη διοχετευθεί σε εκλογικές αυταπάτες και κοινοβουλευτικές σκιαμαχίες
Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, η λιτότητα σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, η πολιτική του yes sir στις επιθυμίες Αμερικάνων και Ευρωπαίων ήρθε να συναντήσει τους βανδαλισμούς και το πλιάτσικο της ζωής του λαού μέσα και από την πρόσφατη έλευση του χιονιά.
ΔΕΘ: εξαγγελιες για νεα αντιλαική επίθεση - Να ανατρέψει ο λαός κι η νεολαία τις μαύρες μέρες που ετοιμάζουν!
Την ίδια πολιτική της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων του λαού, της νεολαίας και των εργαζόμενων επιβεβαίωσε και ανανέωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Οι εξαγγελίες-καθρεφτάκια, όσο κι αν φωτίστηκαν απ’ τους παραμορφωτικούς προβολείς των ΜΜΕ της άρχουσας τάξης, δεν μπορούν να θαμπώσουν την πραγματική εικόνα της «νέας κανονικότητας» που ήδη εφαρμόζει και δεσμεύεται προς τα ξένα και ντόπια αφεντικά πως θα διευρύνει η κυβέρνηση.
Θέλουν να μας κάνουν τον χειμώνα δύσκολο - Μαζική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας η απάντησή μας
Βγαίνουμε από ένα θερμό καλοκαίρι, με πολλαπλά, επώδυνα για το λαό και τη χώρα γεγονότα, που όχι μόνο δεν επέτρεψαν να γίνουν ανέφελα τα «μπάνια του λαού» (για όσους βέβαια μπόρεσαν να δραπετεύσουν μετά τα διαδοχικά λοκντάουν) αλλά τους… προετοίμασαν για έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά.
Ναυάγησαν τα κυβερνητικά σχέδια - Το δικό του μπόι να υψώσει με αγώνες ο λαός
Μέχρι και ο επικεφαλής του ΠΟΥ, που κάθε άλλο παρά ανεξάρτητος οργανισμός είναι από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη, αναγκάστηκε να επισημάνει πως η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού παραμένει χωρίς δυνατότητα εμβολιασμού και ως εκ τούτου η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται!
Με όποια μετάλλαξη κορονοϊού και κυβέρνησης - Η επίθεση εντείνεται
Η συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές του 2019 μπορεί να μην ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό όπως αυτό καταγράφηκε στις κάλπες, σίγουρα όμως αποτέλεσε μια διετία ολομέτωπης επίθεσης πρωτοφανούς σφοδρότητας στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του λαού.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr