16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Πολυτεχνείο 2020: Στη μάχη της προπαγάνδας (ανταποκρίσεις, φωτογραφίες, βίντεο)

Για να διασφαλίσουν πως η πορεία του Πολυτεχνείου δε θα γίνει, την απαγόρευσαν. Για να διασφαλίσουν την απαγόρευση, προχώρησαν σε άλλη μία. Απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις από τέσσερα άτομα και πάνω. Καταργούν το άρθρο 11 του Συντάγματος, βάζουν τον λαό στον γύψο και εργάζονται ασταμάτητα εναντίον του. Καλούν σε απολογία κόσμο γιατί δηλώνει δημόσια την πρόθεσή του να κατέβει στην πορεία, παρεμβαίνει εισαγγελέας σε σωματεία που καλούν τον λαό να διαδηλώσει. Η ελευθερία του λόγου καταργήθηκε και αυτή. Η αστυνομία βαράει, συλλαμβάνει και τρομοκρατεί.

Επενδύουν στον φόβο. Χιλιάδες αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους για να μαντρωθεί ο λαός μέσα. Να μη αντιδρά για την κατάσταση που ζει. Δε θέλουν να ακούγεται καμιά φωνή διαμαρτυρίας, καμιά διεκδίκηση δεν είναι αποδεκτή. Φέτος ειδικά, πρέπει να του κλείσουν το στόμα, γιατί έχει πολλά να πει. Η διαδήλωση του Πολυτεχνείου που κάθε φορά συμπυκνώνει σε συνθήματα τα «θέλω» του λαού, δεν θέλουν να γίνει.

Δε θα υπερασπιστούν οι εισαγγελείς και οι δικαστές το Πολυτεχνείο, ο λαός θα το υπερασπιστεί. Δεν μαζεύουμε υπογραφές, δεν κάνουμε συμβολικές ενέργειες. Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου με διαδήλωση. Να μην περάσει το πραξικόπημα της κυβέρνησης.

Αυτή τη μάχη δίνει το ΚΚΕ(μ-λ) και πήρε τα «όπλα» του. Με προκηρύξεις, πανό και αφίσα δίνει τη μάχη της προπαγάνδας, καλεί τον λαό να αντισταθεί και να διαδηλώσει μαζικά.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις της οργάνωσης και όπου δεν μπόρεσαν οι σύντροφοι να φωτογραφίσουν τεκμήρια της παρέμβασής τους, μικρά ρεπορτάζ.

ΑΘΗΝΑ

Στην Πύλη του Πολυτεχνείου

ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: Πετρούπολη-Ίλιον-Καματερό-Άγιοι Ανάργυροι

Η εμπειρία από τις παρεμβάσεις.

"Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί λόγω του φόβου για την πανδημία, εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που με πραγματική αγωνία πήραν την ανακοίνωση μας. Την διάβασαν με προσοχή. Μοιράστηκαν μαζί μας την κοινή ανησυχία για την ένταση της φασιστικοποίησης και την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην απαγόρευση με τη συμμετοχή όλων στη διαδήλωση της 17/11."

ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: Αγία Παρασκευή-Χαλάνδρι-Μελίσσια-Νέα Ιωνία

ΚΕΝΤΡΟ: Αφισσοκόλληση σε Γκύζη, Γκάζι, Μεταξουργείο, Κυψέλη, Γουδή

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: Δάφνη-Υμηττός

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

"Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/11 στη λαϊκή αγορά στη Χαραυγή με την ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντίστοιχα, πανό αναρτήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά. Ενώ πραγματοποιήθηκαν αφισοκολλήσεις με τις κομματικές αφίσες στις περιοχές Αμφιάλη και Ταμπούρια."

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πόλη δοκιμάζεται απ' την πανδημία. Έχουν λόγους για να διαδηλώσουν οι κάτοικοι.

Νοσοκομείο Γεννηματάς-Κέντρο

Οδός Αγίου Δημητρίου-Κέντρο

Τριανδρία

Τρικάκια

ΒΟΛΟΣ

Αφίσα με κάλεσμα στην τοπική συγκέντρωση

ΣΑΜΟΣ

Στη σεισμόπληκτη Σάμο κάλεσμα στη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο

ΞΑΝΘΗ

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με πέντε λέξεις όλη η ουσία: ΥΓΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΖΩΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΠΑΤΡΑ

Έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου, παρά την απαγόρευση, στήθηκαν τραπεζάκια

Το πανό στην πλατεία Όλγας, οι άλλες από το Παράρτημα

ΧΑΝΙΑ

Αφίσα με τοπικό κάλεσμα που αφισοκολλήθηκε στη πόλη μαζί με την κοινή αφίσα των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης.

Έγιναν παρεμβάσεις σε γειτονιές, στη λαική καθώς και στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr