ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Παρατεταμένη αντιλαϊκή βαρυχειμωνιά - Τα λαϊκά δικαιώματα υπερασπίζονται μόνο με μαζικούς αγώνες
Μέχρι να του πει ο λαός και «μπράβο» ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τελευταία ιδιαίτερα προκλητική τηλεοπτική συνέντευξη του.
Αμερικανορωσικές σχέσεις - Πίσω από την αδιάλλακτη και επιθετική ρητορική
Κοιτώντας την πορεία των αμερικανορωσικών σχέσεων το τελευταίο εξάμηνο διαπιστώνει κανείς αρκετά αντιφατικά πράγματα στην εικόνα που διαμορφώνεται.
Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι! Πολλαπλασιάζονται οι καταλήψεις στη χώρα
Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία αντιμέτωποι με χειρότερους υγειονομικά όρους από ό,τι έκλεισαν.
Στο στόχαστρο το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
Ανήμερα των «φώτων», ημέρα αργίας, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ότι το Παίδων Πεντέλης, το ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, θα αναστείλει την εφημερία του και θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.
Καταιγιστικά χτυπήματα στο Άσυλο: Το κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμο
Με ενορχηστρωμένο κυβερνητικό σχέδιο και ταχύτητα εξελίσσεται η επίθεση στο Άσυλο και το φοιτητικό συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια. Μέσα σε λίγες μέρες εκτυλίχθηκε ένας ορυμαγδός πολιτικών γεγονότων, που υπογραμμίζουν την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμά της για το τσάκισμα της πολιτικής-συνδικαλιστικής δράσης μέσα στις ανώτατες σχολές.
Πανδημία, ακρίβεια, λιτότητα - Ο κυνισμός της κυβέρνησης θέλει απάντηση
Ο χρόνος «άλλαξε», αλλά βέβαια η ζωή του λαού δεν απαλλάχθηκε από τα βάσανα που τη βάραιναν το 2021. Η νέα χρονιά είναι φορτωμένη με όλα τα ζητήματα της προηγούμενης και ταυτόχρονα φέρνει νέα προβλήματα και νέες επιδεινώσεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργάτες, ο λαός, η νεολαία.
Πανδημία: Αδίστακτη κυβερνητική πολιτική για τη διασφάλιση της κερδοφορίας
Είναι ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης για τις λαϊκές δυνάμεις και το κίνημα ο βασικός λόγος που χρειάζεται μια επίσημη μελέτη για να ταράξει τα νερά για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που κοστίζει χιλιάδες θανάτους στον λαό.
Εκλογές στα σωματεία στην εκπαίδευση - Μεταβατική κατάσταση, η διέξοδος στην οικοδόμηση κινήματος!
Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ σε μια σειρά σωματείων της Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ), μετά από δύο χρόνια, καθώς τις δύο προηγούμενες εκπαιδευτικές χρονιές λόγω της πανδημίας και της καραντίνας αυτές οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν.
30 χρόνια από την κατάρρευση της Ε.Σ.Σ.Δ. Η ελπίδα του λαού είναι κόκκινη!
Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 1991, όταν η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο υποστελλόταν από το Κρεμλίνο, για να αντικατασταθεί από την τρίχρωμη ρωσική.
Πανεπιστήμια| Το έργο της Κεραμέως για το 2021 και τι προμηνύει για … «το Πανεπιστήμιο 2030»
Με το τέλος του 2021, η Υπουργός Παιδείας θέλησε να κάνει μια «περίληψη» των βασικών πτυχών του πρόσφατου έργου της, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και στον νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει.
Μπροστά στις δύσκολες και άγριες σημερινές συνθήκες - Ακολουθούμε τα βήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη!
Μπροστά σε έναν μαύρο και βαρύ χειμώνα βρίσκεται ο λαός μας. Εκτεθειμένος και απροστάτευτος από την πανδημία, αντιμέτωπος με κύματα ακρίβειας, εξαθλίωσης, εργασιακής βαρβαρότητας.
Β. Μακεδονία και Βοσνία - Οι αδύναμοι κρίκοι μιας υπό ανάφλεξη νέας βαλκανικής κρίσης;
Με την ένταση Σερβίας-Κοσόβου να σιγοκαίει στο παρασκήνιο και τους μεγαλοϊδεατισμούς Αλβανίας και Σερβίας να ενισχύονται, οι πυκνές εξελίξεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και κυρίως η πολιτική κρίση που ξέσπασε στη Βόρεια Μακεδονία ανέδειξαν τα νέα επίκεντρα των βαλκανικών αναταράξεων του τελευταίου διαστήματος. Που ίσως αποδειχθούν και οι αδύναμοι κρίκοι μιας υπό ανάφλεξη νέας βαλκανικής κρίσης.
Οι πολιτικές διώξεις να γίνουν καταδίκες της πολιτικής του συστήματος
Μια σειρά δικών βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο αυτή την περίοδο. Πρόκειται για ποινικές διώξεις με ολοφάνερο πολιτικό υπόβαθρο και ακόμη πιο εξόφθαλμες πολιτικές επιδιώξεις.
Να κρατήσουμε τη «σπίθα» του αγώνα «αναμμένη», προετοιμάζοντας μαζί τους όρους για τον κεντρικό απεργιακό αγώνα!
Τα δεδομένα που βλέπουμε μέχρι στιγμής από την κόντρα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση παράγουν σίγουρα νέα, δύσκολα καθήκοντα για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συνεχιστεί η κατεύθυνση του αγώνα.
Διευρύνεται η μαθητεία! Οι μαθητές των ΕΠΑΛ αντιμέτωποι με το άγριο πρόσωπο της εργασιακής εκμετάλλευσης!
Η παιδική απλήρωτη εργασία εδραιώνεται και διευρύνεται. Έχει ήδη θεσμοθετηθεί από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Θεσμοθετείται τώρα το ημερομίσθιο του μαθητευόμενου στα 27,59 ευρώ και οι μαθητές καλούνται στο τέταρτο έτος της φοίτησής τους στα ΕΠΑΛ να εργαστούν στο πλαίσιο της μαθητείας.
Σε αναταραχή το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης - Ενισχύονται οι δυνάμεις της αντίστασης
Όσο εντείνονται η κρίση, οι ταραχές και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους, τόσο και ακόμα περισσότερο μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα και οι αντιδραστικές και τυχοδιωκτικές κινήσεις της κυβέρνησης και συνολικά του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Εξοπλισμοί και γαλλοελληνική συμμαχία - Σταθερές και αβεβαιότητες
Η πρόσφατη Γαλλοελληνική Συμφωνία, συνοδευόμενη από τη σχετική Δήλωση Πολιτικής Βούλησης του Γάλλου Προέδρου, οπωσδήποτε δεν είναι από αυτές που συμβαίνουν κάθε μέρα. Απεναντίας συνέβη για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια κίνηση που συνδυάζει στρατηγική και τακτική από πλευράς γαλλικού ιμπεριαλισμού.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr