17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΣΑΜΟΣ| Η απαγόρευση σπάει στο δρόμο!

Σε πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας για τα δεδομένα της Σάμου, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση, κόντρα στην κυβερνητική απαγόρευση, που καλούσαν από κοινού το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου. Από πολύ νωρίς αστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν το χώρο της πλατείας Καρλοβάσου, απαγορεύοντας την πρόσβαση και την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης συγκέντρωσης. Ισχυρή ήταν παράλληλα και η αστυνομική παρουσία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.

Πάνω από 30 αγωνιστές συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης τιμής για το Πολυτεχνείο και καταγγελίας του κυβερνητικού πραξικοπήματος. Μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον υπεύθυνο των αστυνομικών δυνάμεων και για 20 λεπτά περίπου φωνάχτηκαν μαχητικά αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενάντια στην απαγόρευση και την κρατική τρομοκρατία. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την σύντομη τοποθέτηση συντρόφου που κατήγγειλε την κυβερνητική απαγόρευση και την πρωτοφανή τρομοκρατία, αλλά και για τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός στα εργασιακά, στο υγειονομικό αλλά και με το σεισμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Εργατικό Κέντρο και ΝΤ της ΑΔΕΔΥ) πραγματοποίησαν μια ώρα αργότερα αυτοκινητοπορεία ως ένδειξη ανυπακοής (!) στην απαγόρευση και υπό το φόβο των προστίμων. Μια κινητοποίηση που δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, αλλά αφορούσε τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΜΕ και μόνο. Μια κινητοποίηση που δεν αναμετρήθηκε με την κυβερνητική απαγόρευση και δεν έδωσε βήμα στο λαό να παλέψει. Αποδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την υποταγή τους στην αστική νομιμότητα, αλλά και την πραγματική τους απόσταση από τη αληθινή λαϊκή πάλη.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr