12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Σχετικά με τα πρόστιμα «μετακίνησης» που επιβλήθηκαν σε αγωνιστές για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Το 2020, με το υποκριτικό πρόσχημα για δήθεν προστασία απ’ την πανδημία του κορωνοϊού, η κυβέρνηση προχώρησε σε απαγόρευση και σε καταστολή μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα (17 Νοέμβρη, γενική απεργία της 26/11, 6η Δεκέμβρη), σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας, αλλά και σε απαγόρευση της διακίνησης των ιδεών, του μοιράσματος προκήρυξης, της αφισοκόλλησης, της ανάρτησης πανό. Παράλληλα με τις απαγορεύσεις αυτές και χρησιμοποιώντας ένα ακόμα πρόσχημα, την λεγόμενη «άσκοπη μετακίνηση», η κυβέρνηση και οι αστυνομικές δυνάμεις, επέβαλαν σε δεκάδες αγωνιστές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις,, διοικητικά πρόστιμα - «χαράτσια» των 300 ευρώ, το καθένα, ή και πολλαπλάσια, στο ίδιο άτομο! Πολλές φορές, η επιβολή των χαρατσιών συνδυάστηκε και με τις συλλήψεις, με την άσκηση ποινικών διώξεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με τις πολιτικές δίκες, σαν κι αυτές που ορίστηκαν και αναβλήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά. Με μια ολόκληρη δηλαδή επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων. Τα εισπρακτικά και αποτρεπτικά μέτρα ήρθαν να συμπληρώσουν την ποινικοποίηση και την καταστολή. Από την αρχή της επιβολής των προστίμων, η Οργάνωσή μας τα κατήγγειλε και έθεσε, μεταξύ άλλων, και τον στόχο του αγώνα για την ακύρωση τους. Παράλληλα με την καταγγελία των πολιτικών διώξεων, την καμπάνια, την κοινή δράση που επιτεύχθηκε και την απαίτηση να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές. Κατατέθηκαν μάλιστα και ενστάσεις για την ακύρωσή τους.
Ενώ οι διώξεις αποτελούσαν μια διαφορετική, (πολιτικά και διαδικαστικά), και ανεξάρτητη απ’ την επιβολή των προστίμων, επίθεση στο κίνημα και στους αγωνιστές, και οι δίκες που είχαν οριστεί αναβάλλονταν επανειλημμένα, τα ποσά των προστίμων τοκίζονται και αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας μ΄ αυτό τον τρόπο μια σειρά αγωνιστές και σε μια επιπλέον ομηρεία, την οικονομική. Εκτός αυτών, με απόφαση του, τον Αύγουστο του 2022, το Σ.τ.Ε. επικύρωσε τα «διοικητικά πρόστιμα» και τις κυβερνητικές αποφάσεις απαγόρευσης.
Δύο χρόνια μετά την επιβολή τους και λόγω του γεγονότος πως δεν έχει αναπτυχθεί ένα, ικανό για την ακύρωσή τους, κίνημα, θα καταβάλλουμε τα πρόστιμα αυτά (κι αυτό δεν συνηθίζουμε να το πράττουμε «σιωπηρά» και στα «κρυφά»), αρνούμενοι την κατάσταση επιπλέον ομηρείας στην οποία θέτουν τους αγωνιστές.
Συνεχίζοντας και επιμένοντας να τα καταγγέλλουμε!
Συνεχίζοντας και επιμένοντας να υπερασπίζουμε στην πράξη τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις, τη διακίνηση των ιδεών!
Συνεχίζοντας και επιμένοντας στην ανάπτυξη κινήματος ενάντια στις πολιτικές διώξεις και για την αθώωση όλων των αγωνιστών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και σέρνονται σε δίκες!
12/11/2022

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr