07 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ για την πανδημία… Μία από τα ίδια

Όλα για την κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών μαζί με κροκοδείλια δάκρυα για τα δεινά του λαού

8.000 αστυνομικοί, εκατοντάδες ελεγκτικά κλιμάκια, πρόστιμα χιλιάδων ευρώ και νέοι εκβιασμοί είναι τα « νέα μέτρα» της κυβέρνησης της ΝΔ μπροστά στο 4Ο κύμα της πανδημίας. Νέα μέτρα στον ίδιο άξονα της πολιτικής, που εφάρμοσε η ΝΔ για λογαριασμό της αστικής τάξης από την αρχή της πανδημίας. Την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία της μεγαλοαστικής τάξης και θυσιάζει τη ζωή του λαού. Την πολιτική που έχει στοιχίσει στο λαό 16.000 νεκρούς και που θα συνεχίσει με τους ίδιους και χειρότερους ρυθμούς.

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει την ατομική ευθύνη, για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, την ώρα που αυτή και το σύστημα που υπηρετεί, είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την έξαρση της πανδημίας και το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Γιατί η κυβέρνηση

… δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας σε εργοστάσια, εργασιακούς χώρους, μετακινήσεις εξαντλώντας τις ευθύνες της στο «εμβολιαστείτε».

… λειτούργησε για άλλη μια φορά τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας ευνοώντας τον συνωστισμό και τη διασπορά με τα μέτρα Κεραμέως και την αποδοχή της μετάδοσης έως και στο 50% των μαθητών. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε από την αρχή της χρονιάς δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, όταν ήξεραν ότι το 60-65% του λαού ήταν εμβολιασμένο και με βεβαιότητα θα οδηγούμασταν σε περισσότερες μολύνσεις – νοσούντες – θανάτους.

… εκδικητικά μετέτρεψε το test από διαγνωστικό σε εισπρακτικό και εκβιαστικό μέσο, επιτείνοντας την σύγχυση και την διστακτικότητα μερίδας λαού να εμβολιαστεί. Είναι πραγματικότητα ότι μέρος του λαού αντιμέτωπο με την πολιτική της επίθεσης της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το λαό και παρερμηνεύοντας, εντάσσει το δικαίωμα του στον εμβολιασμό στην αντιλαϊκή επίθεσης που υφίσταται. Τα εκβιαστικά μέτρα εντείνουν την φασιστικοποίηση και τον διχασμό του λαού και επιτείνουν αυτή τη διστακτικότητα αφήνοντας παραπάνω εκτεθειμένο το λαό στην πανδημία.

... από την αρχή της πανδημίας στηρίζει και συνεχίζει να στηρίζει με την πολιτική της τα ακροδεξιά κέντρα, που συγκροτούνται γύρω από απόψεις συνωμοσιολογίας που υποβαθμίζουν την πανδημία. Τα κέντρα αυτά όπως και η Εκκλησία προσφέρουν σημαντικότατες υπηρεσίες στο σύστημα απέναντι στο λαό και την πάλη του και οι αντιεπιστημονικές θέσεις και συνωμοσίες τους έχουν ασυλία από το σύστημα.

.. όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, αλλά αντίθετα έβγαλε σε αναστολή δύο μήνες τώρα 7000 υγειονομικούς. Κίνηση που ισοδυναμεί με το κλείσιμο τριών μεγάλων νοσοκομείων. Μάλιστα σε μία περίοδο που ήταν βέβαιο ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έφερνε σύντομα νέο μεγαλύτερο κύμα ασθενών στην είσοδο των νοσοκομείων. Αποτέλεσμα το ΕΣΥ να βρίσκεται σε νέα ποιότητα ασφυκτικής πίεσης στα όρια της κατάρρευσης, όπου κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα οι γεμάτες ΜΕΘ να είναι κανονικότητα, τα περιφερειακά ιατρεία να κλείνουν, τα νοσοκομεία να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις νοσηλείες COVID και οι εργαζόμενοι να δηλώνουν εξουθενωμένοι γιατί « δεν υπάρχουν χέρια». Αναπόφευκτα η κατάσταση αυτή μεταφράζεται σε αυξημένη θνητότητα και μέσα στα νοσοκομεία. Αυτή την ώρα χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς κανένα ενδοιασμό η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας και ιδιωτικοποιήσεων (ΣΔΙΤ) στο χώρο της περίθαλψης.

Τα νέα μέτρα δεν είναι παρά η περαιτέρω εμπέδωση της πολιτικής του συστήματος που ενδιαφέρεται μόνο για την απρόσκοπτη κερδοφορία του. Δεν νοιάζεται για τη ζωή του λαού, αλλά διαχειρίζεται την πανδημία κατανέμοντας τους θανάτους στο χρόνο και εντείνει την φασιστικοποίηση για τον έλεγχο του εχθρού λαού. Οι καθημερινές δηλώσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών περί αναγκαιότητας απρόσκοπτης λειτουργίας της οικονομίας, περί ατομικής ευθύνης και τα «μη σώσουν και εμβολιαστούν», συμπυκνώνουν τις προθέσεις τις κυβέρνησης για την υγεία του λαού. Τα νέα εκβιαστικά μέτρα δεν έχουν υγειονομικό αποτύπωμα και ούτε το φιλοδοξούν. Στηρίζουν την πολιτική της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, την πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας.

Ο λαός και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υπεράσπιση της υγείας του και του δικαιώματος του στη ζωή, οφείλει να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Σε κάθε μέτωπο πάλης η ενίσχυση των λαϊκών δυνάμεων θα δημιουργεί καλύτερα δεδομένα αντιμετώπισης και της πανδημίας. Μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, προσλήψεις στα νοσοκομεία, μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους και μαζικοί εμβολιασμοί είναι οι άμεσοι στόχοι πάλης για το λαό.

4.11.2021  Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr