17 ΙΟΥΝΗ 2022

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Χαίρεται και αγαλλιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τελείωσε και επίσημα η περίοδος της λεγόμενης «αυξημένης εποπτείας» που ξεκίνησε με την κυβέρνηση Σύριζα.

Παρελθόν τα μνημόνια διακηρύσσει σε κάθε τόνο και με κάθε μέσο.

Αποδεικνύεται πως το τελευταίο πάρε-δώσε των Γερμανών στη χώρα περιείχε και το περιτύλιγμα της άρσης της εποπτείας στα πλαίσια των παζαριών και της «εναλλασσόμενης» διπλής εξάρτησης της χώρας από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές .

Στριμωγμένοι οι τελευταίοι στις μυλόπετρες της ρωσοαμερικάνικης αντιπαράθεσης στην Ουκρανία και ενώ έχουν εκδηλωθεί έντονα πια τα ρήγματα στο υποτιθέμενο ενιαίο ευρωπαϊκό (και δυτικό!) μέτωπο αλλά και στο εσωτερικό των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων, ενεργειακοί όμηροι ,ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό και αντιμέτωποι με την εσωτερική λαϊκή οργή , προσπαθούν πίσω από την «διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος» να κρύψουν τις σοβαρές ανησυχίες και τις εξελίξεις που διαγράφονται στον ορίζοντα. Η πιο σοβαρή ανησυχία ακούει στο όνομα «Ιταλία», την τρίτη βιομηχανική χώρα της ΕΕ.

Η αλλαγή της πολιτικής των χαμηλών και αρνητικών επιτοκίων και του «φτηνού χρήματος» από τις Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ και της ΕΕ εκτινάσσει τα επιτόκια δανεισμού πάνω από το 4,5% κάνοντας απαγορευτικό τον δανεισμό για χώρες όχι μόνο όπως η Ελλάδα αλλά και η Ιταλία. Κυρίως το ιταλικό χρέος αποτελεί την πραγματική απασφαλισμένη (;)΄ χειροβομβίδα για όλη την ΕΕ και δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από την «ελληνικά παρωνυχίδα» όπως επιδιώχτηκε την δεκαετία του 2010 με τα μνημόνια και εξάρθρωση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Επιπρόσθετα το ελληνικό δημόσιο χρέος -αλλά και το ευρωπαϊκό (κυρίως Ιταλικό) χρέος- δεύτερο μετά αυτό της Ιαπωνίας, θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ως προς το ΑΕΠ καθώς οι προβλέψεις για την ελληνική -και την παγκόσμια- οικονομία γρήγορα επανεκτιμώνται προς το χειρότερο.

Ήδη οι εκτιμήσεις όλων των κέντρων και των «ευαγών» ιδρυμάτων του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού κάνουν λόγο για την έλευση μιας παγκόσμιας ύφεσης σε πρωτοφανέρωτο βαθμό. Μια ύφεση που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από την ένταση των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων και τον πόλεμο στη Ουκρανία (και όχι μόνο)και που θέτει ολόκληρη την ανθρωπότητα μπρος στον εφιάλτη της βαρβαρότητας και του αφανισμού .

Πέρα λοιπόν από το περιτύλιγμα της «άρσης της αυξημένης εποπτείας» που επιδιώκει να κρύψει ως φύλο συκής τα αδιέξοδα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, τα πραγματικά -μαύρα- «δώρα» για τον ελληνικό λαό ήδη προαναγγέλλονται: επίθεση στα μέτωπα της υγείας- παιδείας -ασφάλισης. Αυτά τα τρία σε συνδυασμό με την πολιτική της φοβερής ακρίβειας και την αυξανόμενη εξαθλίωση του ελληνικού λαού ήδη υποδεικνύουν σε ποια μέτωπα πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη και η αντίσταση-διεκδίκηση των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σε κάθε γειτονιά θα πρέπει να δημιουργηθούν επιτροπές ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας , σε κάθε εργασιακό χώρο πρέπει να οργανωθούν αγώνες για αυξήσεις που να αντιστοιχούν στο πραγματικό κόστος ζωής. Οι αγώνες της νεολαίας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους στην παιδεία και την πολιτική της φασιστικοποίησης πρέπει να αναπτυχθούν και να τύχουν της αμέριστης συμπαράστασης του λαού.

Όλος ο ελληνικός λαός χρειάζεται να συγκροτήσει ένα αντιπολεμικό, αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και του λαού της στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση , στον πόλεμο και την καταστροφή είτε άμεσα στην Ουκρανία είτε έμμεσα μέσω ενός ελληνοτουρκικού πολέμου.

Καμία προσφυγή στις κάλπες και καμία επανάληψη των αυταπατών της περιόδου 2012-15 δεν πρόκειται να δώσουν διέξοδο στις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού μας .

Η κυβερνητική εναλλαγή οποιοδήποτε χρώματος ή συνδυασμού… χρωμάτων και συνεργατών εξυπηρετεί την συνέχιση της επίθεσης στα εργασιακά , κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τη συνέχιση της πολιτικής της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Αθήνα 17.06.22

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

 

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr