29 ΙΟΥΛΗ 2022

Το ΚΚΕ(μ-λ) για την απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη

Το όργιο φασιστικοποίησης και κρατικής καταστολής θεριεύει και στοχεύει τον εχθρό λαό

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι δικαστικές αποφάσεις των «αμερόληπτων» δικαστηρίων του τελευταίου διαστήματος. Είναι πλέον πασιφανές ότι το σύστημα και το αστικό κράτος έχουν μπει σε μια διαδικασία ακόμα πιο ταξικής και αντιδραστικής στροφής. Έτσι με περισσή ευκολία, νεοναζί εγκληματίες σαν τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες ή δολοφόνοι σαν τον αστυνομικό Κορκονέα και τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου, αποφυλακίζονται ή «πέφτουν στα μαλακά», όταν θιασώτες της αστυνομικής βίας αθωώνονται, όταν κατηγορούμενοι για βιασμούς και για «κλοπή δημοσίου χρήματος» καλύπτονται. Και φυσικά, το κράτος της ντόπιας εξαρτημένης αστικής τάξης στηρίζει αμέριστα και καλύπτει πλήρως τις θηριωδίες των αφεντάδων της, των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ταξικότητα αυτών των αποφάσεων δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι το σύστημα επιφυλάσσει τρομερές δικονομικές εγγυήσεις για τους «δικού του» ανθρώπους αλλά  κυρίως τον τρόπο που αυτό και η «ανεξάρτητη» τάχα δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους λαϊκούς ανθρώπους, τους κομμουνιστές.

Από τη μία λοιπόν το αστικό κράτος κρίνει ένοχο αλλά αποφυλακίζει τον Λιγνάδη! Από την άλλη χτυπά βάναυσα συγκέντρωση στα Εξάρχεια ενάντια στους βιασμούς και προχωράει σε όργιο βίας και βαναυσότητας στην περιοχή! Την ίδια ώρα εξαντλεί την βαναυσότητα του στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη ο οποίος είχε συλληφθεί, ξυλοκοπηθεί και κατηγορηθεί το 2011 σαν μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνες της Φωτιάς». Αθωώθηκε δύο φορές για την κατηγορία αυτή, αλλά αφού είχε εκτίσει διπλή 18μηνη προφυλάκιση! Στη συνέχεια καταδικάστηκε για «απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού», γιατί πήρε ένα περιπολικό για να διαφύγει τη σύλληψη, καθώς και για κάποια φυσίγγια που βρέθηκαν σε σπίτι φίλου του και για απόδραση. Έχοντας καλύψει τις προϋποθέσεις της διάρκειας φυλάκισης που προβλέπει η αστική νομοθεσία για αποφυλάκιση με όρους, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως απορρίφθηκε επανειλημμένα, με το αιτιολογικό ότι «δεν έχει σωφρονιστεί». Τη στιγμή αυτή η υγεία του βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, ενώ έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Για να καλύψει την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική του, το σύστημα στοχοποιεί πολιτικούς χώρους, κοινωνικές ομάδες, σωματεία. Πραγματικός του στόχος είναι το σύνολο του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Θέλει να επιβάλει την απόλυτη σιωπή, να κάμψει κάθε διάθεση ή προσπάθεια για αντίσταση στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Ψηφίζει νόμους περιστολής των πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών ελευθεριών. Ενισχύει διαρκώς τους διωκτικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του, και τους δίνει το πράσινο φως για κάθε είδους αυθαιρεσία. Μέσα στην πανδημία ξεδίπλωσε μία τεράστια επιχείρηση καταστολής και περιορισμών, με χιλιάδες πρόστιμα, συλλήψεις και διώξεις. Το αστικό κράτος θωρακίζεται ενάντια σε αυτό που πραγματικά φοβάται και το βλέπει να έρχεται: την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του πολέμου.

Η υπεράσπιση και ο αγώνας για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι αγώνας που δεν αφορά συγκεκριμένα άτομα και περιπτώσεις, όπως θέλουν να το εμφανίζουν. Είναι αγώνας συνολικά ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η συγκρότηση και η μαζικοποίηση των αγώνων σε αυτήν την κατεύθυνση (και όχι ο αδιέξοδος και εντελώς ευάλωτος δρόμος του ακτιβισμού) είναι και η μόνη διέξοδος για τις πλατιές λαϊκές και εργαζόμενες μάζες.

  • Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και της βαναυσότητας
  • Να μην κινδυνέψει η ζωή του απεργού πείνας! Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για «αποφυλάκιση υπό όρους».
  • Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙ∆Η!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την νέα απορριπτική απόφαση του ∆ικαστικού Συμβουλίου στο δίκαιο αίτημα του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη να αποφυλακιστεί.

Πρόκειται για μια απόφαση που συνεχίζει το μπαράζ προκλητικών αποφάσεων της αστικής δικαιοσύνης. Όσο κι αν επιχειρούν να εμφανίσουν την δικαιοσύνη τους ως ανεξάρτητη, είναι πιο σαφές από ποτέ ότι τα κυβερνητικά και αστικά επιτελεία χρησιμοποιούν τους δικαστικούς μηχανισμούς ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το κλίμα φασιστικοποίησης που καλλιεργείται ασταμάτητα και απλώνεται ραγδαία.

∆ολοφόνοι και βιαστές κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις (που σε λίγο καιρό μπορεί κι αυτές να αναιρεθούν). Μιζαδόροι και λωποδύτες κάθε λογής (περιωπής εκπρόσωποι της ντόπιας πλουτοκρατίας) συνεχίζουν τη ληστεία τους σε βάρος του λαού ανενόχλητοι, καλυμμένοι πίσω από τις διάφορες νομοθετικές δικλείδες που έχουν φτιαχτεί ακριβώς για τέτοιους σκοπούς.

Και την ίδια ώρα, αυτός ο "άτεγκτος" μηχανισμός στρέφεται αμείλικτος ενάντια σε οποιονδήποτε αντιστέκεται, αγωνίζεται ή απλά τολμά να μιλήσει για δημοκρατικές ελευθερίες. Απέναντι σε αυτούς εξαντλείται κάθε όριο εκδικητικότητας (αυστηρότητα θέλουν να το αποκαλούν).

Ακόμη και τώρα που η ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη κρέμεται από μια κλωστή, αυτοί δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν μία ακόμη επίδειξη πυγμής, στοιχείο απαραίτητο για να αποδείξουν στα ξένα και ντόπια αφεντικά τους ότι είναι ικανοί διαχειριστές του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο όπου απαιτείται η απαρέγκλιτη ευθυγράμμιση με τα αντιδραστικά, πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει μαζικά αυτήν την άδικη και προκλητική απόφαση.

Απαιτούμε να υλοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα του αναρχικού, απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr