27 ΜΑΗ 2022

Το όργιο καταστολής δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο! Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας!

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε φοιτητή από άνδρα των ΜΑΤ, την Πέμπτη 26/05 στον χώρο του ΑΠΘ. όπου δέχτηκε μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λιπόθυμος, με σοβαρούς τραυματισμούς. Ευτυχώς που δεν είχαμε χειρότερα!

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ΜΑΤ έχουν συχνή παρουσία στο πανεπιστήμιο, παραβιάζοντας ωμά το Άσυλο, με πρόσχημα τις εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στον χώρο που βρισκόταν το πρώην στέκι του Βιολογικού. Ο πραγματικός λόγος που βρίσκονται εκεί όμως, είναι για να τρομοκρατήσουν και να «νομιμοποιηθεί» στις συνειδήσεις των φοιτητών και του λαού της περιοχής, ότι αυτή είναι η νέα «κανονικότητα», και ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος όπου πλέον θα παρεμβαίνουν μόνο οι «απόψεις» που υπηρετούν το σύστημα.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και η κυβέρνησή του, κάνουν μία ολομέτωπη επίθεση σε κάθε τομέα της ζωής μας. Γκρεμίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, σε μία φάση όπου το λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε αποσυγκρότηση, και οι πολιτικοί συσχετισμοί τους το επιτρέπουν. Δεν είναι τυχαίο που όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και μέσα στην πανδημία, και τους περιορισμούς που στην πραγματικότητα επιδίωκαν να βρίσκεται ο λαός και η νεολαία, κλεισμένοι στα σπίτια τους, ψηφίζονταν νόμοι που έβαζαν στο στόχαστρο τα όργανα πάλης και συγκρότησης των εργαζομένων, αλλά και των φοιτητών. Ας θυμηθούμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε την αντιλαϊκή της «καμπάνια» με την κατάργηση του Ασύλου στους χώρους του πανεπιστημίου, βαδίζοντας στον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετώντας το Άσυλο ως «ακαδημαϊκό». Συνέχισε με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, με την περαιτέρω ποινικοποίηση της απεργίας (πάλι πατώντας σε νόμους ψηφισμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση), με τον απεργοκτόνο νόμο 4808 (Χατζηδάκη), με τον νόμο 4777, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, με τα πειθαρχικά και τις διαγραφές φοιτητών, εφόσον αυτοί «διαταράσσουν την ακαδημαϊκή λειτουργία του πανεπιστημίου»!

Αλήθεια, από ποιον θέλει το σύστημα αυτό να προστατέψει τα πανεπιστήμια; Ποια είναι η «ανομία» και η «παραβατικότητα», που στο όνομα τους βλέπουμε αυτές τις σκοταδιστικές και φρικιαστικές εικόνες; Ο ρόλος της αστυνομίας στις σχολές είναι ένας! Να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, να σιγουρέψει πως οι διατάξεις των νόμων του, θα εφαρμοστούν, πως η κατεύθυνση των ταξικών φραγμών και της εντατικοποίησης θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί. Για το σύστημα, «ανομία» και «παραβατικότητα» θεωρείται, όταν οι φοιτητές συζητάνε, πολιτικοποιούνται, μαζικοποιούν τις Γενικές Συνελεύσεις τους και βγαίνουν στον δρόμο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποβάλουν κάθε προοδευτική πολιτική φωνή απ’ τα πανεπιστήμια, να φροντίσουν οι φοιτητές να είναι «μονάδες» και να βρίσκονται σε ένα αποστειρωμένο χώρο όπου δεν θα σηκώνουν το κεφάλι, θα δέχονται κάθε επίθεση που έρχεται και θα αποδεχτούν το μαύρο μέλλον που αυτό το σύστημα έχει να τους προσφέρει. Ένα μέλλον φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης, πολέμων και θανάτου. Θέλει να δημιουργήσει αυριανούς εργαζόμενους και πολίτες, που θα είναι πειθήνιοι, αμέτοχοι, μοιρολάτρες και ακίνδυνοι για τα σχέδια του. Δεν θα του περάσει!

Το σύστημα και οι εκφραστές του βλέπουν πως η επίθεση τους φέρνει και θα φέρει αντιδράσεις, γι'αυτό και φασιστικοποιούν την πολιτική τους, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία και να βγάλουν στην παρανομία κάθε κίνηση που σχετίζεται με την αντίσταση τους απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και τη διεκδίκηση μιας ζωής με δικαιώματα. Του δικαιώματος σε δουλειά, σπουδές, περίθαλψη, ειρήνη και προοπτική. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιστούμε το λαϊκό Άσυλο των αγώνων, να καταγγείλουμε την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, να βγούμε στον δρόμο μαζί με τους φοιτητές και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας του λαού και της νεολαίας!

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr