11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

1 / 1 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Στις 16 Νοέμβρη δικάζονται στο εφετείο οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 333 χρόνια συνολικά. Κατηγορήθηκαν για “σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση”, καθώς και για άλλα αδικήματα. Η καταδικαστική για όλους τους κατηγορούμενους απόφαση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, εκπορεύτηκε από πολιτικές σκοπιμότητες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και με την υψηλή εποπτεία και καθοδήγηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Μια δίκη πλήρως ενταγμένη στο πλαίσιο της επιβολής της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής και της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που επιβάλει το ιμπεριαλιστικό σύστημα και οι αστικές τάξεις, για να καταδικάζονται και φυλακίζονται αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.  

Με τη δίκη σε πρώτο βαθμό αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, παρά τις αντιθέσεις και τον ανταγωνισμό τους. Η καταδίκη των αγωνιστών ήταν δώρο στην τουρκική κυβέρνηση. Ο Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, δήλωνε δημόσια ότι τους αγωνιστές παρακολουθούσε η ΜΙΤ στην Ελλάδα και η Ελλάδα συνέβαλε στο χτύπημα του αγώνα του Κουρδικού και Τουρκικού λαού.  

Οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες, με διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια στην Τουρκία, συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα από τις ελληνικές φυλακές. Βρίσκονται στην 34η μέρα απεργίας πείνας διαρκείας απαιτώντας την ακύρωση της απόφασης καταδίκης των 333 χρόνων φυλακής, δίκαιη δίκη χωρίς εμπόδια στην υπεράσπιση, αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους όσο διαρκεί η δίκη, εξαίρεση της δίκης τους από το πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, επιστροφή όλων των κατασχεθέντων κατά την σύλληψη.

Οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις των πολιτικών προσφύγων είναι μια σαφής απειλή των ΗΠΑ, της ΕΕ και των αστικών τάξεων προς όλους τους αγωνιζόμενους, τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις, για το τι τους περιμένει αν συνεχίσουν να είναι αντίπαλοι του συστήματος και επιμένουν στην πάλη τους ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του φασισμού και των πολέμων. Η αλληλεγγύη στους 11 αγωνιστές δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους αγωνιστές, αλλά συνολικότερα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζόμενων και όλων όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται.  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του Τουρκικού και Κουρδικού λαού ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 αγωνιστές και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους!

 

Νοέμβρης 2022

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr