27 ΑΠΡΙΛΗ 2023

Αλλαγή επενδυτικής βαθμίδας: Αναβάθμιση της αντιλαϊκής επίθεσης

Όλες οι δημοσιογραφικές βαθμίδες του συστήματος , κοντά και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προβάλλουν την πιθανή επαναφορά της επενδυτικής βαθμίδας την οποία «έχαιρε» η χώρα μέχρι το 2011 ως το μεγάλο γεγονός που πρέπει να ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση (Σύριζα) ποντάρουν σε αυτή την αναμονή . Ο δε Σύριζα δηλώνει… ανακουφισμένος πως αυτή η αναβάθμιση -σύμφωνα με τις δηλώσεις πρόσφατα ενός εκ των οίκων αξιολόγησης- θα επέλθει ανεξαρτήτως κυβέρνησης!

Όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά με το λαό και τα δικαιώματα του;

Καταρχήν ότι η χώρα «έχαιρε» μέχρι το 2011 της επενδυτικής βαθμίδας δεν προστάτευσε τους υπηκόους της από τον ορυμαγδό των μνημονίων που ακολούθησαν , μάλιστα τα μνημόνια χειροτέρευσαν τη σχέση χρέους/ΑΕΠ . Η αποπληρωμή του χρέους σταθεροποιήθηκε- όσο σταθεροποιήθηκε- σχετικά χάρη στις δικές του αιματηρές θυσίες δικαιωμάτων.

Αλλά τι θα σημαίνει για το λαό να μπορεί η όποια κυβέρνηση να δανείζεται πιο άνετα στις διεθνείς αγορές; Τι πρακτικό αντίκρισμα θα έχει για τη ζωή του ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνονται δεκτά από τους διεθνείς άρπαγες χωρίς τις εκπτώσεις που εξασφάλιζε μέχρι σήμερα η ΕΚΤ;

Το αντίθετο! Για να γίνει αυτό το βήμα και για να έρθουν νέες επενδύσεις από τα κοράκια των ιμπεριαλιστών-δανειστών , θα απαιτηθούν νέες θυσίες από τους εργαζόμενους , τη νεολαία , το λαό γενικότερα!

Ήδη η Κομισιόν και οι αρχές της ΕΕ προαναγγέλλουν με το τέλος του 2023 την επιστροφή στον στενό… κορσέ των πρωτογενών ελλειμάτων και του συμφώνου της σταθερότητας αν και με ατομικές «διαφοροποιήσεις» για κάθε χώρα . Όμως κάθε χώρα θα είναι υποχρεωμένη να καταρτίζει κάθε χρόνο σχέδιο κρατικών δαπανών το οποίο πρέπει να τηρείται αυστηρά!

Για αρχή θα καταργηθούν όλα τα λεγόμενα αντισταθμιστικά μέτρα υποστήριξης που έχουν να κάνουν με τις επιδοτήσεις στην ενέργεια.

Ακολουθούν μεγαλύτερη και ριζική αναδιοργάνωση της υγείας (κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει), του ασφαλιστικού συστήματος , παράδοση του νερού και όλων των δημόσιων πόρων στις ορέξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου!

Όσο για τις αυξήσεις μισθών που υπόσχονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση πέρα από τον πληθωρισμό που τις εξανεμίζει , το να κρατιούνται χαμηλά αποτελεί βασικό κίνητρο για τις επενδύσεις!

Μπροστά σε όλα αυτά ένα είναι σίγουρο: Ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να… αλλάξουν βαθμίδα οργάνωσης, πάλης και διεκδίκησης!

Να προετοιμαστούν για την αναβάθμιση της επίθεσης που θα ενταθεί  μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από τον διαχειριστή που θα προκύψει!

27/4/23

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr