13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Άλλη μια δολοφονία 17χρονου Ρομά από αστυνομικό - Το σύστημα εκμεταλλεύεται και δολοφονεί τους Ρομά

Άλλος ένας νεαρός Ρομά έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Αυτή τη φορά στο Λεοντάρι της Θήβας. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί Ρομά δεν σταμάτησε στα σήματα της τροχαίας. Ακολούθησε καταδίωξη, το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε και ο αστυνομικός που πλησίασε με προτεταμένο το όπλο ισχυρίζεται πως ο 17χρονος πήγε να του το πάρει, αυτό εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε! 

Παρόμοιες δικαιολογίες είχαν επικαλεστεί οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη και τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη. Ο 17χρονος που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής, δεν κατηγορείται για τίποτα. Ήταν όμως Ρομά. Τα όπλα των αστυνομικών εκπυρσοκροτούν και οι σφαίρες εξοστρακίζονται πάντα μπροστά σε Ρομά.

Οι αστυνομικοί δεν το έχουν σε τίποτα να σηκώσουν το όπλο και να χτυπήσουν τους «ενοχλητικούς», οι δικαστές να τους αθωώσουν, η κυβέρνηση να δώσει κάλυψη στην αστυνομία και τα αστικά ΜΜΕ να δικαιολογήσουν τη δολοφονία και να στιγματίσουν το θύμα. Ένας Ρομά που δε σταματά στο σήμα της τροχαίας τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Ο αστυνομικός έκανε το καθήκον του.

Οι Ρομά για το κράτος ήταν πάντα πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μα το ξεσάλωμα των μηχανισμών καταστολής σε βάρος τους έχει ανέβει σε άλλα επίπεδα τα τελευταία χρόνια γιατί την επίθεση του συστήματος στον λαό την πληρώνουν πρώτα τα τμήματα εκείνα που έχει σπρώξει στο περιθώριο.

Το σύστημα εκμεταλλεύεται και δολοφονεί τους Ρομά. Η δικαιοσύνη που ζητούν δεν είναι μόνο νομική. Είναι η δικαιοσύνη που απορρέει από μια καλύτερη ζωή. Κι αυτό είναι υπόθεση του κινήματος.

Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος του 17χρονου Ρομά

Ζωή με δικαιώματα για τους Ρομά

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr