09 ΜΑΡΤΗ 2023

Άλλοι δύο νεκροί εργάτες στο βωμό του κέρδους

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι πλημμύριζαν τους δρόμους, απ’ άκρη σ’ άκρη ολόκληρης της χώρας, καταγγέλλοντας τη δολοφονική πολιτική κράτους και κεφαλαίου, άλλοι δυο εργάτες έβρισκαν φρικτό θάνατο για το μεροκάματο. Μέσα σε 48 ώρες, δυο θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα, το ένα σε συνεργείο μονωτικών εργασιών σε υπό ανέγερση φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη και το άλλο σε λατομείο στο Νέστο της Καβάλας, οδήγησαν σε φρικτό θάνατο δυο νέους εργάτες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών εργατών σε 42 απ’ την αρχή του χρόνου. Άλλοι δυο νεκροί, θυσία στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης, προστέθηκαν, μέσα σε λίγες μέρες, στους νεκρούς σιδηροδρομικούς και επιβάτες του μοιραίου ατυχήματος στα Τέμπη.

Η εγκληματική πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεών του δεν έχει όριο. Δολοφονεί δεκάδες νέα παιδιά στα Τέμπη και καταπλακώνει εργάτες στα εργοτάξια. Είναι η ίδια απουσία μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που κόβει το νήμα της ζωής σε σιδηροδρομικούς, μηχανοδηγούς, επιβάτες και εργάτες. Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και η αδιαφορία του κεφαλαίου απειλεί με θάνατο τον επιβάτη στις συγκοινωνίες, τον εργάτη στη βιομηχανία, τον ασθενή στα απαξιωμένα νοσοκομεία.

Οι διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών και ειδικά η μαζικότητα των χθεσινών σ’ όλη τη χώρα έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα και γέμισαν ελπίδα τον ελληνικό λαό. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι σ’ ένα πυκνό ποτάμι οργής και αγανάκτησης ύψωσαν τη φωνή τους, απαιτώντας να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική του συστήματος, διεκδικώντας δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Αυτές οι φωνές δεν πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να συνεχιστούν και να μην ανακοπούν απ’ τις εκλογικές αυταπάτες που σκορπίζουν όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές της εκμετάλλευσης και της καταστροφής της ζωής του λαού. Πρέπει να μείνουμε στο δρόμο της πάλης και του αγώνα.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr