23 ΜΑΗ 2023

Απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ(μ-λ)

Συναγωνιστές/τριες, φίλοι/ες

Η οργάνωσή μας έδωσε μια δύσκολη και απαιτητική εκλογική μάχη. Η ανταπόκριση των μελών, αλλά και του λαϊκού κόσμου που μας πλαισιώνει, ήταν πλούσια και θετική, όπως την ζήσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά και όπως τελικά καταγράφηκε στην κάλπη.

Για εμάς ήταν εξαρχής δεδομένο ότι η επαύριο των εκλογών θα πρέπει να ’ναι αφετηρία για νέους αγώνες, για νέες αντιστάσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που ήταν βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί όποιο κόμμα και να έβγαινε.

Έχουμε μπροστά μας το δεδομένο ότι πορευόμαστε σε νέες εκλογές στο άμεσο μέλλον και με βάση τα καταγεγραμμένα εκλογικά αποτελέσματα και τις επιδιώξεις της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη για αυτοδυναμία. Είναι φανερό ότι θα πρέπει η οργάνωση και η καθοδήγησή της να συζητήσουν τα νέα δεδομένα και να καταλήξουν σε εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και για τη στάση μας απέναντι σε αυτές. Αυτό θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο σ/κ 27-28/5 όσον αφορά το καθοδηγητικό όργανο .

Κατόπιν αυτού, γίνεται κατανοητό ότι η έκδοση της εφημερίδας μας που είχε προγραμματιστεί για το επόμενο σ/κ θα έπρεπε να αναφερθεί πέρα από τις εκτιμήσεις για τις εκλογές που έγιναν παράλληλα και στις διεργασίες της επόμενης μέρας και τις εκλογές που ακολουθούν. Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό με βάση την αναγκαιότητα συζήτησης στην οργάνωση πρώτα απ’ όλα αυτών των εκτιμήσεων.

Αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την έκδοση της ΠΣ για τις 3/6/2023, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά τα δεδομένα. Θα υπάρξει εκτενέστερη ανακοίνωση εκτίμησης των πρόσφατων εκλογών και καλούμε όσες και όσους αγωνιστές μας παρακολουθούν να ενημερώνονται στο άμεσο διάστημα μέσα από το κομματικό σάιτ και τις ανακοινώσεις και άρθρα που θα αναρτώνται.

23/5/23 

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr