30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

ΑΘΗΝΑ | 1η Νοέμβρη - Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση, 6:00 μμ, Σταθμός ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Πρόκληση για τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά αισθήματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλου του λαού, είναι η φασιστοσύναξη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής στην 1η Νοέμβρη, που προετοίμαζαν -με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής- φασιστικές οργανώσεις απ’ όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με τις παραφυάδες της Χρυσής Αυγής και άλλα ντόπια φασιστικά μορφώματα. Ανάμεσά τους, εκείνοι που τον περασμένο Αύγουστο δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια που προκάλεσαν μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, και, φυσικά, εκείνοι που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Πρόκληση όμως είναι και η απόφαση της Αστυνομίας -δηλαδή της κυβέρνησης- να απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις, με τη δικαιολογία της "διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης". Για μια ακόμη φορά τσουβάλιασε τους φασίστες με τις αριστερές οργανώσεις και τις δημοκρατικές αντιφασιστικές συλλογικότητες που καλούσαν τον λαό να απαντήσει στη φασιστική πρόκληση με διαδηλώσεις. Για μια ακόμη φορά προωθείται η "θεωρία των δύο άκρων", που χαρακτηρίζει και τη συγκεκριμένη απόφαση. Μία θεωρία που στόχο έχει να δυσφημίσει την αριστερή, προοδευτική πάλη, να ποινικοποιήσει τους αγώνες του αριστερού, προοδευτικού κόσμου για δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες.

Κάποιοι πανηγυρίζουν για την απαγόρευση, την παρουσιάζουν ως νίκη και αλλάζουν θέμα. Κάποιοι άλλοι (που επικαλούνταν τους νόμους, τους θεσμούς και καλούσαν την κυβέρνηση να παρέμβει για να μη γίνει η φασιστοσύναξη) δυσκολεύονται να καταλάβουν τη γενική απαγόρευση. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του υπάρχουν για να καταπιέζουν και όχι να προστατεύουν τον λαό. Με τη στάση τους αυτή συγκαλύπτουν το γεγονός ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του ίδιου του συστήματος και όχι παρανυχίδα που αμελεί να κόψει. Είναι γέννημα της πολιτικής της φασιστικοποίησης και της καταστολής.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τη φασιστική συγκέντρωση μέσα σε φωνές διαμαρτυρίας, αλλά βάρυναν οι δικοί της λόγοι. Κι αν, από τη μια, δεν θέλει να δώσει στους φασίστες τη δυνατότητα να δρουν ανεξέλεγκτα, από την άλλη, συνεχίζει να τους δίνει αέρα με πολλούς τρόπους, όπως η ανοχή της απέναντι στη δράση των φασιστοσυμμοριών που προσπαθούν να μολύνουν την νεολαία, ο βελούδινος τρόπος που αντιμετωπίζει τους υπόδικους φασίστες, η άδεια του Κασιδιάρη κ.λπ. Ακόμη και ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο συναγελάζεται και συνεργάζεται με τους σιωνιστές-φασίστες του Ισραήλ δικαιώνει τον φασισμό.

Όσο το σύστημα επιτίθεται στους λαούς και τα δικαιώματά τους, όσο οι ιμπεριαλιστές λύνουν τις διαφορές τους με πόλεμο και απειλούν να τον γενικεύσουν, τόσο οι επίσημοι θεσμοί κρατικής καταστολής θα χρειάζονται τους φασίστες για να ελέγξουν τον λαό και τις αντιδράσεις του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη φασιστοσύναξη και την απαγόρευση των λαϊκών διαδηλώσεων. Καλεί τον λαό να απαντήσει με τη μαζική συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Μα πάνω απ’ όλα τον καλεί να αντισταθεί, να οργανωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά και τη ζωή που του αξίζει. Οι λαϊκοί αγώνες νικούν τον φασισμό.

Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Όλοι την Τετάρτη 1 Νοέμβρη,
στις 6:00 το απόγευμα,
στην αντιφασιστική συγκέντρωση
στον σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr