11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη

Η επέτειος των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκει την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να αντιμετωπίζουν την πιο άγρια και αντιδραστική κατάσταση. Εκμετάλλευση, φτώχεια, ακρίβεια, τρομοκρατία, εντείνονται διαρκώς. Η χώρα μετατρέπεται ολόκληρη σε αμερικανονατοϊκή βάση, σε «51η πολιτεία των ΗΠΑ», ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς και σέρνει το χορό των αντιδραστικών εξελίξεων παγκόσμια. Μεγάλα τμήματα λαού βυθίζονται στην καταστροφή των πυρκαγιών και πλημμυρών που αξιοποιούνται για να βαθύνει κι άλλο η παραρτημοποίηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, για νέες λεηλασίες του δημόσιου πλούτου και των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας. 

Το επίσημο πολιτικό σύστημα με επικεφαλής την κυβέρνηση της ΝΔ και σε όλο το φάσμα του, βαδίζει διαρκώς σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση ώστε να επιστρατεύει ανοιχτά τις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις. Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτικές για τις «εναλλακτικές» που αυτό το σύστημα έχει για το λαό. Ενώ με τις εξελίξεις αυτές το σύστημα επιδιώκει ταυτόχρονα να πλήξει τον πυρήνα της έννοιας της Αριστεράς και της Οργάνωσης, το ίδιο το δικαίωμα λαού και νεολαίας να διεκδικούν και να κατακτούν νίκες με την πάλη τους.

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε φέτος να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της εξέγερσης του Νοέμβρη. Μια εξέγερση που δεν κατάφερε να την «πνίξει» και να την «σβήσει» από τη μνήμη και την καρδιά λαού και νεολαίας, η συστηματική προσπάθεια όλων των αστικών δυνάμεων που όλα αυτά τα χρόνια, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν , απαξιώνουν το νόημα της και με άγρια τρομοκρατία , απαγορεύσεις και καταστολή επιδιώκουν να τη βάλουν στο περιθώριο. Μια εξέγερση που δεν καταφέρνουν παρά τα ψέματα και τις παραχαράξεις να τη φέρουν στα μέτρα τους ούτε οι δυνάμεις του συμβιβασμού ρεφορμισμού, οι δυνάμεις όπως η ηγεσία του ΚΚΕ που καπηλεύονται στο τότε αυτό που σήμερα αρνούνται και υπονομεύουν: Την οργάνωση, τη μαζική αντίσταση και διεκδίκηση των μαζών έξω από τα όρια και τις επιταγές που το σύστημα ορίζει.

Οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική-αντιδιαχειριστική Αριστερά θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να συντονιστούν και να τιμήσουν πολιτικά και αγωνιστικά την 50η επέτειο της εξέγερσης. Κόντρα στις «πολύμορφες» επιθέσεις απαξίωσης, περιθωριοποίησης και υποταγής λαού και νεολαίας να αναδείξουν στις σημερινές συνθήκες το βάρος και την επιτακτική αναγκαιότητα του συνθήματος: Εμπρός λαέ στο δρόμο του Νοέμβρη!

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συνδιοργάνωση μιας μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης στα πλαίσια του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, που αν από τη μια θα επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις τερατώδεις διαστρεβλώσεις του χθες, από την άλλη και κυρίως θα επιδιώξει να σταθεί μπροστά στις απαιτήσεις του σήμερα. Στις απαιτήσεις συντονισμού και κοινής δράσης για τη διαμόρφωση όρων μαζικής πάλης απέναντι στην επίθεση του συστήματος, τον πόλεμο, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

 Ενόψει αυτής της πρότασης και για την διαμόρφωση της, για την προετοιμασία προπαγανδιστικού υλικού (αφίσα, προκήρυξη κλπ) καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 11/10, 7.30 μμ στο Βιβλιοπωλείο-Καφέ «Εκτός των Τειχών» Γραβιας 10-12.

Το κάλεσμα απευθύνεται στις οργανώσεις:

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΡΑΝ

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

Κ-ΣΧΕΔΙΟ

ΛΑΔ

Μ-Λ ΚΚΕ

ΝΑΡ 

ΟΚΔΕ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr