21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

Ο λαός στους δρόμους ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις μαζικές αντιπολεμικές-αντιϊμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, για τις οποίες πρωτοστάτησε και πάλεψε επίμονα, και που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες οχτώ πόλεις της χώρας, τις προηγούμενες μέρες με κορύφωση την σημερινή 21 Φλεβάρη.

Έναν χρόνο μετά την έναρξή του ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση, σκορπίζοντας θάνατο, προσφυγιά και εξαθλίωση. Η έμμεση ή άμεση εμπλοκή του συνόλου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε αυτόν τον πόλεμο φέρνει ολοένα και πιο κοντά την ολέθρια προοπτική μιας γενικότερης ανάφλεξης.

Η θλιβερή αυτή επέτειος συμπίπτει με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν στη χώρα μας. Μια επίσκεψη που στόχο έχει να εξασφαλίσει πως η εξαρτημένη αστική τάξη της Ελλάδας, οι κυβερνήσεις της και όλο το πολιτικό της προσωπικό θα παραμείνουν αταλάντευτα στη γραμμή της υποτέλειας και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των υπερατλαντικών αφεντικών. Θα δώσουν λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, θάλασσα και αέρα, ακόμα περισσότερο απ’ όσο το κάνουν ως τώρα. Και βέβαια, η επίσκεψη θέλει να εξασφαλίσει ότι οι όποιοι ανταγωνισμοί με την αστική τάξη της Τουρκίας δεν θα διαταράξουν αυτές τις υποχρεώσεις και των δύο χωρών προς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. 

Οι διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα αποτελούν ανάγκη και ελπίδα ζωής για το λαό μας! Είναι διαδηλώσεις που θέλουν να υπηρετήσουν την προφανή και επείγουσα ανάγκη η εργατική τάξη και οι λαοί να οικοδομήσουν μέτωπο πάλης που θα μπει φραγμός στο μακέλεμά τους. Είναι διαδηλώσεις που θέλουν να διακηρύξουν την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών, ενάντια στη γραμμή της υποταγής στους «προστάτες» τους, χωρίς να αναζητούν έναν άλλον, «καλύτερο» ή «λιγότερο επικίνδυνο», «προστάτη».

Η αντιπολεμική αντιϊμπεριαλιστική πάλη του λαού μας πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει. Κόντρα στην ηττοπάθεια, την υποτίμηση και τις εκλογικές αυταπάτες, να εμπνεύσει και να αγκαλιάσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια λαού και νεολαίας, να γίνει υπολογίσιμη δύναμη.

21 Φλεβάρη 2023

Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr