17 ΜΑΡΤΗ 2023

Δεν είναι “δημοκρατικό πραξικόπημα”! Είναι η δικτατορία του κεφαλαίου που αναγκάζεται να αποκαλυφθεί!

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησης του να περάσουν τον αντεργατικό νόμο- λαιμητόμο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με προεδρικό διάταγμα είναι εκτός από πρόκληση ενάντια στην πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας και μια αποκάλυψη! Γνωστή από παλιά αλήθεια αλλά πρέπει να την μάθουν καλά και οι νέες γενιές αν θέλουν να μην παγιδεύονται σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του όταν τα βρίσκουν μπαστούνια εμπρός στην λαϊκή αντίδραση, είναι έτοιμοι να παρακάμψουν αλλά και να καταργήσουν και αυτές ακόμη τις λεγόμενες δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αυτοί που ζητάνε από τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους απόκληρους νέους και τον λαό να σεβαστούν τους νόμους και τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας είναι έτοιμοι να τους τσαλαπατήσουν στην πρώτη δυσκολία για να εφαρμόσουν τις εντολές των αφεντικών τους. Το “δημοκρατικό πραξικόπημα” Μακρόν δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας όταν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δεν μπορούν να ισοπεδώνουν δίχως αντίσταση τα κοινωνικά δικαιώματα. Συμπληρώνει την καταστολή στους δρόμους από τις αφηνιασμένες δυνάμεις καταστολής.

Ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων και των νέων σε όλη την Γαλλία ενάντια στο νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης επιβάλλοντας ταυτόχρονα βαριές ασφαλιστικές εισφορές αποτελεί ένα ελπιδοφόρο σινιάλο γι αυτά που έρχονται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και πέρα από αυτήν. Η μαζικότητα, η μαχητικότητα και η επιμονή των γενικών απεργιών στην Γαλλία αποτελούν παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη και στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι λαοί δεν θα σκύψουν το κεφάλι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού και στους πολέμους του ιμπεριαλισμού, δεν θα καθίσουν ανήμποροι και σιωπηλοί να σφαγιαστούν, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Δεν θα δεχθούν να πληρώσουν την κρίση ενός συστήματος που επιδιώκει να γυρίσει τις κοινωνίες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Θα βαδίσουν μπροστά, στον δύσκολο αλλά και μοναδικό δρόμο που τους απομένει! Στον δρόμο των μαζικών διεκδικητικών αγώνων και της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

17/03/23

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr