21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο Σιράζ Σαφτάρ! Κάτω η πολιτική του ρατσισμού και του μίσους!

Με μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά, βρέθηκε ο δολοφονημένος πακιστανός εργάτης Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό, τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου. Ακόμα μια δολοφονία μετανάστη εργάτη από φασιστικό μίσος που θρέφει το σύστημα και η επίσημη πολιτική του, με τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. 

Ο δολοφονημένος Σιράζ πήγαινε στη λαϊκή αγορά που δούλευε ως φορτοεκφορτωτής, τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου, όταν δέχτηκε μαχαιριές στο στήθος από ομάδα “αγνώστων”. Μια δολοφονία “φασόν”, σαν αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν χρόνια πριν στα Πετράλωνα, όπως πολλών μεταναστών τα τελευταία χρόνια από φασιστοειδή. Στην ίδια περιοχή, από τον Περισσό και τα Άνω Πατήσια έως το Νέο Ηράκλειο, πληθαίνουν τα κρούσματα φασιστικών επιθέσεων και προκλήσεων. Οι 4 Έλληνες συλληφθέντες 18, 19 και 20 χρονών δήλωσαν στην αστυνομία ότι είχαν σκοπό να κλέψουν τον 25χρονο εργάτη και η αστυνομία έκλεισε την υπόθεση. 

Τα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή έως και τώρα προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Μιλώντας στην αρχή για “ξεκαθάρισμά λογαριασμών” μεταξύ μεταναστών, αργότερα θάβοντας εντελώς την είδηση και τέλος με την προσπάθεια να εμφανιστεί σα ληστεία η δολοφονία του αδικοχαμένου μετανάστη. 

Δεν ταιριάζουν βέβαια όλα αυτά με το γεγονός ότι στο σημείο δολοφονίας του Σιράζ, βρέθηκε το κινητό του. Το τελευταίο “φωνάζει” ότι πρόκειται για μια δολοφονία με καθαρά ρατσιστικά κίνητρα. Όπως τόσες άλλες τα τελευταία χρόνια.  Μια δολοφονία η οποία μαζί με τόσες άλλες επαληθεύει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε αυτή την κοινωνία και δεν είναι άλλο από τον καπιταλισμό και την αστική υποτίθεται δημοκρατία η οποία οπλίζει με την πολιτική της το χέρι 20 χρονών για να δολοφονούν μετανάστες εργάτες και στη συνέχεια προσπαθεί να τα κρύψει όλα ’’κάτω από το χαλάκι’’ της ληστείας.

Η δολοφονία του Σιράζ υπογραμμίζει τον “αέρα” που έχει δώσει το σύστημα στις φασιστικές ομάδες. Δείχνει ότι δεν είναι μόνο η είσοδος μορφωμάτων σαν τους “Σπαρτιάτες” στη Βουλή ή η υπερπροβολή του καταδικασμένου φασίστα χρυσαυγίτη Κασιδιάρη. Είναι η συνολικότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που κάνει πλάτες στο φασισμό. Είναι η πολιτική της εξάρτησης και της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, που θέλει να στρέψει την οργή και την αγανάκτηση του λαού σε λάθος μονοπάτια, στον σοβινισμό και τον ρατσισμό, αντί να στρέφεται απέναντι στο κεφάλαιο και τα κόμματα του.

Αυτό που οπλίζει το χέρι των φασιστών είναι η επίσημη πολιτική συζήτηση και οι παράγοντές της με τους “φράχτες”, τη βύθιση καραβιών που κουβαλάνε μετανάστες στα ανοιχτά της θάλασσας, την “τουρκοφαγία”, τη καταστολή και τη τρομοκράτηση των λαϊκών αγώνων, την υπόκλιση στους Αμερικάνους και την υποτέλεια, την επίθεση ενάντια σε κάθε τι αριστερό και με κομμουνιστικές αναφορές. Και φαίνεται ότι το σύστημα για ακόμα μια φορά τους κάνει πλάτες και αναζητά τους τρόπους για να τους χρησιμοποιήσει. 

Να μην τους αφήσουμε! 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΡΑΖ 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ 

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 

Αθήνα, 21/08/2023

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr