19 ΓΕΝΑΡΗ 2024

Εφοπλιστές και κυβέρνηση σέρνουν στα δικαστήρια την ΠΕΝΕΝ! Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τα συνδικάτα!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη ενάντια στην Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και τον πρόεδρό της. Εφοπλιστικό κεφάλαιο, κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί, σε αγαστή συνεργασία, σέρνουν στα δικαστήρια ένα σωματείο για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 10ης Ιούνη 2021, ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που έμελλε να γίνει ο αντεργατικός νόμος 4808/21. Δικάζουν στις 6/2/2024 τους ναυτεργάτες και το συνδικαλιστικό τους όργανο, κατηγορώντας τους πως έκαναν το «έγκλημα» (ποινικό μάλιστα!) να υπερασπιστούν το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία. Πρόκειται για ξεκάθαρη σκευωρία, με σκοπό την ποινικοποίηση της απεργίας και την τρομοκρατία ενάντια στους ναυτεργάτες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους!

Η εργοδοσία χρησιμοποιεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της για να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες. Δεν τους φτάνει που σχεδόν όλες οι απεργίες βγαίνουν «παράνομες» με δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται ακόμα και μέσα στη νύχτα για λογαριασμό τους. Δεν τους φτάνει που, ακριβώς με τον νόμο 4808/21, τα σωματεία βρίσκονται κάτω από ασφυκτικό κρατικό έλεγχο και η απεργία πρακτικά ποινικοποιείται. Δεν τους φτάνει που κάθε εργατικός αγώνας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής. Δεν τους φτάνει που εδώ και δεκαετίες το εφοπλιστικό κεφάλαιο πλουτίζει με τον κόπο των ναυτεργατών και, ειδικά τα τελευταία χρόνια και με τις συλλογικές συμβάσεις τσακισμένες, η εκμετάλλευση κι η εργοδοτική ασυδοσία έχουν πολλαπλασιαστεί. Δεν τους φτάνει που παίζουν με την ασφάλεια και τη ζωή των ναυτεργατών, κερδοσκοπώντας πάνω στους διεθνείς ανταγωνισμούς. Απαιτούν την απόλυτη υποταγή των εργαζομένων και διώκουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, ώστε να μην υπάρχει καμία αντίσταση, καμία διεκδίκηση από την εργατική πλευρά.

Η στοχοποίηση της ΠΕΝΕΝ δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για ένα από τα συνδικάτα που αρνήθηκαν να πάρουν πίσω την πρώτη προκηρυγμένη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στις 3 Ιούνη 2021, ενώ ήταν ανάμεσα σε αυτά που συνέχισαν τον αγώνα για την κατάργησή του στη συνέχεια. Γι’ αυτό και την «ξεχωρίζουν» ανάμεσα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απεργιακές αποφάσεις για τη γενική απεργία στις 10 Ιούνη. Γι’ αυτό επιδιώκουν την καταδίκη του προέδρου της.

Θέλουν την καταδίκη του εργατικού κινήματος! Θέλουν τον ελεύθερο συνδικαλισμό στην παρανομία! Θέλουν τους εργαζόμενους δούλους, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις!

Οι εργατικοί αγώνες είναι ο μόνος τρόπος που έχουν οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό της ΠΕΝΕΝ. Κόντρα στην επιχείρηση καταδίκης των εργατικών αγώνων, να καταδικάσουν την πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

· Να αρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της!

· Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας και των εργατικών αγώνων!

· Κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4808/21!

Όλοι στη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6/2/2024, στις 9 πμ.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr