09 ΜΑΗ 2023

«Είμαστε 17-18 χρονών και ψηφίζουμε πρώτη φορά… Τώρα λοιπόν ακούστε»

Ναι, ψαχνόμαστε. Τα συζητάμε καθημερινά στα πηγαδάκια, όταν μαζευόμαστε σε σχολεία, σπίτια, πάρκα και πλατείες… Τα ΜΜΕ και τα μεγάλα κυβερνητικά κόμματα έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω από τα κεφάλια μας για να μας πείσουν να ψηφίσουμε αυτούς που μας διαλύουνε το μέλλον. Τολμάνε να μιλάνε στο όνομά μας, να αγωνιούν τάχα για τη νέα γενιά… Να θέλουν να μας εξαγοράσουν με 150 ευρώ… Ποιοι; Αυτοί που μας αποκαλούν άχρηστους και μας μαυρίζουν το μέλλον. Αυτοί που δίνουν εντολή στα ΜΑΤ να μας ανοίγουν τα κεφάλια και να πνίγουν στα χημικά. Αυτοί που μας καταστρέφουν τα σπίτια και τις οικογένειες. Αυτοί που μας σκοτώνουν για τα κέρδη τους.

Ανάμεσα μας υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, μια σκέψη, μια κοινή νοητή γραμμή που μας ενώνει… «το χρώμα είναι μαύρο στην καλύτερη γκρίζο» όπως λένε κάποιοι στίχοι που αγαπάμε γιατί θα μπορούσαν να μιλάνε για το μέλλον μας.

Γιατί αυτό «το μαύρο» νιώσαμε με την είδηση της μαζικής δολοφονίας των φίλων και των συμμαθητών μας στα Τέμπη. Αυτό «το μαύρο» νιώθουμε όσο πλησιάζει το εξεταστικό σφαγείο που λέγεται Πανελλήνιες. Αυτό «το μαύρο» νιώθουμε όταν τρέχουμε από σχολείο σε φροντιστήριο ατελείωτα χωρίς να ξέρουμε αν θα περάσουμε στη σχολή που θέλουμε ή αν θα περάσουμε καν σε σχολή. Αυτό «το μαύρο» νιώθουμε όταν ακούμε ΕΒΕ και τράπεζα θεμάτων. Αυτό «το μαύρο» νιώθουμε όσοι από εμάς αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε από τώρα στα κάτεργα της σεζόν, του ντελίβερι και του σέρβις για να βάλουμε πλάτη στην οικογένεια.

Οι ισχυροί του πλούτου και οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν «να μας πείσουν πως το γκρίζο είναι χρώμα». Αλλά δεν είναι αυτό το μέλλον που φανταστήκαμε. Δεν είναι αυτό που μας αξίζει.

Μας αξίζει ένα μέλλον που θα μπορούμε να σπουδάζουμε, που θα μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια που θα μπορούμε να κάνουμε όνειρα! Αυτό το μέλλον δεν θα μας το χαρίσει κανείς. Αυτό το μέλλον πρέπει να παλέψουμε για να το κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν περιθώρια να λέμε «δεν ασχολούμαι εγώ με την πολιτική». Η ΕΒΕ, η τράπεζα θεμάτων, η ακρίβεια και η φτώχια πολιτική είναι. Πολιτική που καταστρέφει εμάς και τις οικογένειες μας. Θα το’ θελαν πολύ να μην ασχολούμαστε όσοι θέλουν να μας κλέβουν ανενόχλητοι μια ζωή.

«Αν οι εκλογές αλλάζαν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες» έλεγε ένας παλιός μεγάλος επαναστάτης. Ναι, γι’ αυτό και δεν τσιμπάμε σε ψεύτικα διλήμματα ούτε πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας εξαντλείται σε μια ψήφο κάθε 4 χρόνια, όταν κατά τ’ άλλα βλέπουμε το μέλλον μας να τσακίζεται. Δεν ακούμε ψεύτικα λόγια και ψαχνόμαστε έξω από τη «μούχλα» των συστημικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, φασίστες και ακροδεξιούς). Μακριά και από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που δημιουργούνε εκείνα τα κόμματα που τάχα μιλάνε για αγώνες, αλλά τάζουν ψεύτικες λύσεις μέσα από την αύξηση των βουλευτών τους.

Και τι λέμε να κάνουμε; Να παλέψουμε ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα που δε μας χωράει. Να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε δικαιώματα. Να αντισταθούμε και να οργανωθούμε κάθε μέρα σε κάθε χώρο που ζούμε την αδικία και την εκμετάλλευση. Να επιλέξουμε στις εκλογές κατά συνείδηση ξέροντας ότι "ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ". Να ενισχύσουμε μια φωνή μικρή, εξωκοινοβουλευτική, αλλά μεγάλη σε σημασία για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δώσαμε και που έχουμε μπροστά μας ακόμη. Στις 21 Μάη να ψηφίσουμε το ΚΚΕ(μ-λ).

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr