09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που καίνε και πνίγουν τις ζωές και το μέλλον του λαού!

ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Πότε με φωτιές, πότε με πλημμύρες ο λαός μετράει τους νεκρούς του και βλέπει να λεηλατείται το βιός του, η ζωή του, το μέλλον του.

Όπως πριν οι φωτιές σε Έβρο, Πάρνηθα, Ασπρόπυργο, Νέα Αγχίαλο, Βοιωτία κ.α. έτσι και τώρα οι πλημμύρες σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και αλλού, φανερώνουν τις εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του που αδιαφορούν για το βιός και τη ζωή του λαού και έχουν εγκαταλείψει απροστάτευτες τις πόλεις και τα χωριά στο έλεος «ακραίων» καιρικών φαινομένων.

Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία «Ντάνιελ», οι πλημμυρισμένες πόλεις και χωριά, τα χιλιάδες σπίτια, μαγαζιά και επιχειρήσεις που τα σκέπασε το νερό, τα εκατοντάδες χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα με αγροτικές καλλιέργειες, οι πλημμυρισμένες κτηνοτροφικές μονάδες και τα χιλιάδες πνιγμένα ζώα, οι καταστροφές σε δρόμους, γέφυρες, δίκτυα και άλλες υποδομές, δεν είναι αποτέλεσμα των «πρωτόγνωρων» καιρικών φαινομένων αλλά οφείλονται στην έλλειψη των αναγκαίων υποδομών και στην ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καρδίτσα, όπου τρία χρόνια μετά την καταστροφική πλημμύρα από τον «Ιανό» (Σεπτέμβρης 2020) δεν έγινε κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και του νομού, και τα μόνα που έγιναν ήταν έργα-«μπαλώματα» και έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρειες δεν νοιάζονται για το λαό. Από τη μια, μιλάνε προκλητικά για «κλιματική αλλαγή» (θέλοντας έτσι να συγκαλύψουν και να απαλλάξουν το κεφάλαιο από τις ευθύνες του για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη λεηλασία της φύσης) και, από την άλλη, αδιαφορούν για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας μοιράζοντας τα κρατικά κονδύλια και τα διάφορα ΕΣΠΑ σε έργα βιτρίνας και σε έργα για την εξυπηρέτηση του «επιχειρείν» και του μεγάλου κεφαλαίου. Και την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούνται ή υποχρηματοδοτούνται τα απαραίτητα και αναγκαία έργα για την προστασία του λαού, από την άλλη, ξοδεύονται δισ. και τρισ. για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές υποδομές ώστε να εξυπηρετηθούν τα πολεμικά σχέδια των αμερικάνων και η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση της Ουκρανίας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» όσο μια ακραία ταξική και ακραία αντιλαϊκή πολιτική που αδιαφορεί για το βιός και τη ζωή τους και λεηλατεί το παρόν και το μέλλον τους.

Απέναντι σε μια πολιτική που άλλοτε μας καίει και άλλοτε μας πνίγει, μια πολιτική εγκληματική που αδιαφορεί για τα λαϊκά προβλήματα, είναι ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη, ο αγώνας και η πάλη του λαού. Η οργή και η αγανάκτησή μας να γίνει μαζικό κίνημα, αγώνας και διεκδίκηση για:

  • να απεγκλωβιστούν άμεσα, εδώ και τώρα, όλοι οι εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα
  • ανθρώπινη στέγαση-διαμονή-σίτιση-περίθαλψη για όλους τους πλημμυροπαθείς
  • άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε σπίτια-περιουσίες-επιχειρήσεις-καλλιέργειες
  • έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας του λαού

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr