01 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ: Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται!

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ-ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ ΣΤΟ ΑΠΘ:

Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στην νεολαία και στον εργαζόμενο λαό της πόλης και της χώρας, την εισβολή πολλών δεκάδων κρανοφόρων των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ. Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές επιστράτευσαν ΜΑΤ- ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ που εισέβαλαν το απόγευμα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ και εκκένωσαν με βίαιο τρόπο την κατάληψη της πρυτανείας που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα το μεσημέρι με αποφάσεις δύο φοιτητικών συλλόγων. Στη συνέχεια και με την επιμονή των φοιτητών από όλες τις αγωνιζόμενες σχολές οι δυνάμεις καταστολής βγήκαν από τον χώρο του ΑΠΘ και παραμένουν στρατοπεδευμένοι προκλητικά στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί, έχοντας θορυβηθεί από την συνέχιση και την κλιμάκωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στα αντιδραστικά της σχέδια για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά τα ρόπαλα των ΜΑΤ για να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της φοιτητικής νεολαίας. Γι’ αυτό εξάλλου και έπνιξαν με χημικά και κρότου λάμψης και την διαδήλωση στην Αθήνα.

Οι φοιτητικοί αγώνες δεν θα σταματήσουν μπροστά στους «πραιτωριανούς» του συστήματος! Θα συνεχιστούν πιο ορμητικά, πιο μαζικά, με συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις, μέχρι την απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου «Πιερρακάκη».

«Σήμερα» είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να κλιμακωθούν τα βήματα συγκρότησης πανεκπαιδευτικού μετώπου φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης της κυβέρνησης και του συστήματος ενάντια στις καταχτήσεις και τα δικαιώματα της νεολαίας!

ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΝΟΜΙΟ» - ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

1/2/2024

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr