07 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Όλοι στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ποινικοποίηση των αγώνων!

Στην τελική ευθεία για την ψήφιση ή την συντριβή του από το κίνημα μπαίνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το οποίο -με τη γνωστή αστική… ευελιξία- παρακάμπτει το άρθρο 16 του ίδιου του αστικού Συντάγματος.

Η συζήτηση που γίνεται γύρω από τη Βάση Εισαγωγής είναι εκπορευόμενη από το ίδιο το σύστημα (τα παιδιά της πλουτοκρατίας έχουν τρόπους να σπουδάσουν, παρακάμπτοντας έτσι και αλλιώς Βάσεις Εισαγωγής και άλλα παρόμοια μέτρα) που θέλει να συσκοτίσει την απλή αλήθεια ότι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ή, καλύτερα, κάτι σαν Πανεπιστημίων) στοχεύει βασικά στην παραπέρα περικύκλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων με πλήθος ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων (δίδακτρα, πληρωμή βιβλίων, εξοβελισμό του κινήματος και της αμφισβήτησης κλπ).

Η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων συνδέεται με ένα μαύρο νήμα με τα άλλα θεσμικά εκτρώματα που ψηφίστηκαν ή ετοιμάζονται: με το νόμο για την κατάρτιση και το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για το λεγόμενο «εθνικό απολυτήριο». Το δεύτερο, με την ομοβροντία εξετάσεων πανελλαδικού τύπου (με τράπεζα θεμάτων σε ΟΛΑ τα μαθήματα), θα αποκλείει μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια και θα τους/τις εξωθεί στην κατάρτιση και στη μισοδουλειά-μισοζωή.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση πάει ακόμα μια φορά στα δικαστήρια την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, αποδεικνύοντας ότι το όργιο διώξεων και τρομοκρατίας που έχει ξεσπάσει ενάντια σε εκπαιδευτικούς, δεν είναι μια παραξενιά κάποιων διευθύνσεων, αλλά κεντρική επιλογή.

Το παραπάνω, μαζί με τις εφόδους των ΜΑΤ στις καταλήψεις και την αηδιαστική συστημική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, από τη μία συνθέτουν την πολιτική της φασιστικοποίησης της επίσημης πολιτικής και του αστικού κράτους και, από την άλλη, αποδεικνύουν το μέγεθος του τρόμου του συστήματος μπροστά στο ενδεχόμενο να έρθει αντιμέτωπο με την οργή του λαού και της νεολαίας. Πόσο μάλλον αυτή τη χρονική στιγμή που και οι -σε απόγνωση- αγρότες κάνουν την οργή τους αγώνα! Γιατί όταν οι παράγοντες του συστήματος μάς υπόσχονται κυνικά κόλαση, τότε ας περιμένουν να την ζήσουν.

Απέναντι σε αυτήν τη φασίζουσα επίθεση του συστήματος, που εξελίσσεται ενάντια στα δικαιώματα του λαού στις σπουδές, στη δουλειά και στις ελευθερίες, μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Οσο ο αγώνας αυτός δυναμώνει, τόσο η κυβέρνηση και το σύστημα θα αποδεικνύεται πόσο ανίσχυροι είναι, τόσο επίσης θα αποκαλύπτονται και τα πραγματικά χαρακτηριστικά των φανερών εχθρών και των ψεύτικων φίλων του λαού.

Ναι! Υπάρχει η ρεαλιστική δυνατότητα το σύστημα και η κυβέρνησή του να υποστούν ένα μεγάλο τσαλάκωμα. Αυτό θα το κρίνουν οι δρόμοι!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

- Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! – Κάτω η αξιολόγηση και το Εθνικό Απολυτήριο!
- Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! – Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα!
- Μαζική λαϊκή οργάνωση για Σπουδές - Δουλειά - Ζωή με δικαιώματα

Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr