08 ΜΑΗ 2023

Η διαπάλη των κέντρων εξουσίας στις ΗΠΑ «βγάζει άπλυτα στη φόρα»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προβληματισμοί του αμερικανικού κατεστημένου για την πολιτική της διοίκησης Μπάιντεν στην Ουκρανία, δηλαδή έναντι της Ρωσίας, βγαίνουν στην επιφάνεια. Βλέπετε τα αδιέξοδα και τα βραχυκυκλώματα είναι τόσα όσες και οι αναγκαιότητες να προωθηθεί αυτή η ιμπεριαλιστική πολιτική με κάθε τρόπο και μέσο. 

Αυτή την φορά, «χτύπησε» ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και μέλος της γνωστής πολιτικής δυναστείας, Ρόμπερτ Κένεντι ο νεώτερος, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«το 2019 ο ηθοποιός και κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν υποψήφιος για την ειρήνη κερδίζοντας την ουκρανική προεδρία με 70% των ψήφων. Όπως παρατηρεί ο Μπέντζαμιν Άμπελοου στο λαμπρό βιβλίο του, «Πώς η Δύση έφερε τον πόλεμο στην Ουκρανία», ο Ζελένσκι σχεδόν σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον πόλεμο του 2022 με τη Ρωσία λέγοντας απλώς πέντε λέξεις – «Δεν θα μπω στο ΝΑΤΟ»».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι ο Ζελένσκι «πιεσμένος από τους NeoCons στον Λευκό Οίκο Μπάιντεν και από βίαιους φασίστες μέσα στην ουκρανική κυβέρνηση» επέτρεψε στις ΗΠΑ να καταπατήσουν όλες τις κόκκινες γραμμές, που κορυφαίοι αμερικάνοι διπλωμάτες είχαν επισημάνει, για την ρώσικη ηγεσία. Μεταξύ αυτών και την άδεια «στις ΗΠΑ να τοποθετήσουν εκτοξευτές πυραύλων Aegis με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας κατά μήκος των 1.200 μιλίων των συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.»

Για να καταλήξει στην ανάρτησή του: «Ας το παραδεχτούμε, οι Νεοσυντηρητικοί ήθελαν αυτόν τον πόλεμο με τη Ρωσία, όπως ήθελαν πόλεμο με το Ιράκ»!

Σε πείσμα των εγχώριων ΜΜΕ που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν διότι έχουν ανάγκη να υπερασπίσουν τα αμερικανονατοϊκά αφεντικά για λογαριασμό της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, είχαμε επισημάνει από την αρχή το γεγονός ότι η αμερικανική στρατηγική περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, τμήματα της οποίας ήταν το πραξικόπημα στο Μεϊντάν και η μετατροπή της Ουκρανίας σε μια ντε φάκτο νατοϊκή χώρα, ήταν πράξεις που έφερναν το πόλεμο, ήταν πράξεις πολέμου! Και είναι όλοι τους υπόλογοι για το ότι κάνουν την χώρα προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στον ρώσικο ιμπεριαλισμό, ότι την μετατρέπουν γοργά σε πλατφόρμα εξορμήσεων των αμερικανονατοϊκών δολοφόνων. 

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr