08 ΑΠΡΙΛΗ 2023

Η φρικιαστική τραγωδία που βιώνει η 12χρονη απ’ τα Σεπόλια, μετά την κακοποίηση και τον συνεχή βιασμό της, συνεχίζεται…

Υπεύθυνη η κυβέρνηση και το άθλιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί

  • Αφού πρώτα οι θεματοφύλακες των κρατικών θεσμών, που έφτιαξε το καπιταλιστικό σύστημα τάχα για να μας προστατεύσει από τους εγκληματίες την εγκατάλειψαν όλοι μαζί στην απελπισία της κι έκλεισαν τη μάνα της στη φυλακή.
  • Αφού όχι μόνο την αφήσαν -επί της ουσίας- απροστάτευτη, αλλά μέχρι και ανακοίνωσαν μέσα στη βουλή (μέσω της βουλευτού Δόμνας Μιχαηλίδου) τη διεύθυνση πού ζούσε.
  • Τώρα η 12χρονη καταγγέλλει ότι πριν από λίγες μέρες άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, της επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι της!

Δεν είναι αρκετά λοιπόν όλα όσα έχει περάσει η 12χρονη! «Πρέπει» να περάσει και άλλα βασανιστήρια απλά και μόνο επειδή κατήγγειλε την κακοποίησή της!

Γίνεται φανερό πώς όλο αυτό το κύκλωμα trafficking, δηλαδή το εμπόριο ανθρώπων και πορνείας, που βασάνιζε το παιδί αυτό, διατηρεί ευθεία συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση και το σύστημα. Άλλωστε είχε γίνει κατανοητό από την αρχή ότι από πίσω κρύβονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που δεν επιτρέπεται να τα ακουμπήσει κανένας. Γι’ αυτό φρόντισαν πρώτα να βγάλουν τη μάνα από τη μέση συλλαμβάνοντάς τη, να ξεμπερδέψουν με τον βασικό κατήγορο, για να μην βγουν οι βρωμιές τους στην επιφάνεια.

Η όλη υπόθεση, με την εξέλιξή της, είναι πλήρως αποκαλυπτική για τον χαρακτήρα του συστήματος που ζούμε. Που χύνει δήθεν κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα των εγκλημάτων αλλά με όλες τις πολιτικές του και τις συνδέσεις του συντηρεί όλα αυτά τα κυκλώματα. Που θεωρεί την εκμετάλλευση και την κοινωνική αδικία σαν φυσικό φαινόμενο. Που θεωρεί, λίγο πολύ, την εξαθλίωση, την φτωχοποίηση και την λουμπενοποίηση κομματιών του λαού, που φέρνουν οι πολιτικές του κοινωνικού μεσαίωνα που επιβάλει, σαν «ατομική επιλογή» των ανθρώπων αυτών.

Προκαλεί πραγματικά αηδία σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, η συγκάλυψη και οι πλάτες που κάνει το αστικό πολιτικό σύστημα σε όλα αυτά τα κυκλώματα και τους βιαστές. Που θέλουν να επιβάλουν σαν κανονικότητα την κοινωνική καταπίεση και οπισθοδρόμηση.

Για αυτό οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις που έγιναν ήταν μόνο για να καταλαγιάσει η λαϊκή αγανάκτηση, και είναι από την «χαμηλή ιεραρχία». Τα μεγάλα κεφάλια συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από άλλα κυκλώματα. Γιατί η διαφθορά και η υποκρισία χαρακτηρίζει την άρχουσα τάξη, το κράτος της και τους θεσμούς του.

Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις για να κρύψει την ενοχή της. Αν δεν ήθελε τη συγκάλυψη της υπόθεσης, αν δεν ήταν μπλεγμένη, δεν θα σώπαινε. Ούτε που προσπάθησε να φροντίσει την 12χρονη, να της παρέχει τα στοιχειώδη για την εκπαίδευση της, να διασφαλίσει την ασφάλεια της. Έχει την κύρια ευθύνη για τη συγκάλυψη των θυτών και την ολοφάνερη προσπάθεια εξόντωσης των θυμάτων.

Η φρίκη που βίωσε και συνεχίζει να ζει η 12χρονη απ’ τα Σεπόλια αποκαλύπτουν τη γύμνια της κοινωνίας που ζούμε. Μιας κοινωνίας που είναι διάσπαρτη από ανθρώπινες τραγωδίες και εγκλήματα. Όπως το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη όπου το σύστημα πάλι επιδιώκει να κρύψει την ενοχή του πίσω από το «λάθος του σταθμάρχη».

Τα θύματα της συγκεκριμένης τραγωδίας που εξελίσσεται μπροστά μας, ζητούν την αλληλεγγύη μας. Δεν αρκεί να γίνει υπόθεση των κατοίκων των Σεπολίων αλλά όλου του λαού, που ζει μέσα στο άδικο, γι’ αυτό το αναγνωρίζει, που ξέρει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για δικαιοσύνη. Έχει σημασία, στην πορεία της πάλης για την επαναστατική ανατροπή αυτής της άδικης κοινωνίας, στις μικρές και τις μεγάλες μάχες που δίνονται, να σώζονται οι άνθρωποι. ΕΝΟΧΟ το σύστημα και οι πολιτικές του!

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βοηθηθεί με κάθε τρόπο η 12χρονη!
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την οικονομική στήριξη της οικογένειας!
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη τιμωρία των ενόχων!
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr