26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2025

Ή με την Παλαιστίνη ή με τον ιμπεριαλισμό! Όλοι στις διαδηλώσεις το Σάββατο 29 Νοέμβρη!

ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 29 Νοέμβρη

 

Αθήνα: Συγκέντρωση στις 14:30 στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς τις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και διαδήλωση

 

Ή με την Παλαιστίνη ή με τον ιμπεριαλισμό

Ή με τους λαούς που παλεύουν για λευτεριά ή με τη “διεθνή κοινότητα”

Η 29η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ σαν διεθνής μέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Αυτή η απόφαση-κοροϊδία των Ηνωμένων Εθνών “γιορτάζει” το περιβόητο ψήφισμα 181 (1947), το οποίο αποφάσισε τη δημιουργία του Ισραήλ και οδήγησε στη Νάκμπα (τη μεγάλη καταστροφή) των Παλαιστινίων. Αυτή η απόφαση έδωσε το έναυσμα για να στηθεί το Ισραηλινό-σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος πάνω σε κλεμμένη γη και το αίμα των χιλιάδων δολοφονημένων Παλαιστινίων.

Σήμερα, νέα σφαγή και συνέχιση του εποικισμού ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους με μπροστάρη το δολοφονικό κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Το πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, με την καθοδήγηση του Τραμπ, προωθεί τον τεμαχισμό της Γάζας, την ξένη επικυριαρχία σε αυτήν, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, τον αφοπλισμό της παλαιστινιακής αντίστασης και τη συνέχιση του γενοκτονικού σχεδίου του Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για ελεύθερο κράτος και τερματισμό της κατοχής εξακολουθεί να υπάρχει και αυτό δημιουργεί προβλήματα στους Ισραηλινούς κατακτητές και τα δυτικά αφεντικά τους. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο επιστρατεύουν τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και τη λεγόμενη "λύση των 2 κρατών" στην περιοχή: Για να θάψουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για πατρίδα.

Να μην έχουμε καμία αυταπάτη για τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και τη λεγόμενη λύση των 2 κρατών. Δεν είναι σχέδια ειρήνης για τη Μέση Ανατολή. Είναι σχέδια γενοκτονίας, πολέμου και ξεριζωμού για την παλαιστινιακή κοινωνία. Είναι σχέδια τα οποία τόσο καιρό επιτρέπουν τη λιμοκτονία του λαού και των παιδιών της Παλαιστίνης της Παλαιστίνης. Είναι σχέδια που αναγνωρίζουν το "δικαίωμα" του Ισραήλ να δολοφονεί, δεκαετίες τώρα, άμαχο πληθυσμό, να κάνει εποικισμούς και να κλέβει τη γη και το βιός των Παλαιστινίων. Είναι σχέδια που αρνούνται την πατρίδα στους Παλαιστινίους και νομιμοποιούν το στημένο κατοχικό κράτος του Ισραήλ πάνω σε κλεμμένη γη και χιλιάδες πρόσφυγες από την περιοχή.

Είναι πρόκληση, λοιπόν, για την κοινή λογική, αλλά και για τον Παλαιστινιακό αγώνα αυτοί που έβαλαν τα χέρια τους στη διάλυση του Παλαιστινιακού κράτους και το ξεκίνημα αυτής της άνευ προηγουμένου σφαγής στη Μέση Ανατολή, αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τη σφαγή από το Ισραηλινούς σιωνιστές, να μιλάνε για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Η δική μας αλληλεγγύη δεν γίνεται με τους φονιάδες ιμπεριαλιστές που έχουν ρημάξει τη Μέση Ανατολή ατολή και τους διεθνείς οργανισμούς που στηρίζουν τη γενοκτονία και έστησαν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. 

Η δική μας αλληλεγγύη είναι με τον Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του. Για ένα ελεύθερο Παλαιστινιακό κράτος, με τον λαό αφέντη στον τόπο του, από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα. 

  • Κάτω το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ
  • Νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση
  • Κράτος ενιαίο Παλαιστινιακό, από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο
Αναζήτηση
Διεθνιστικό Ενημερώτικο Δελτίο
Εκδήλωση για την εξέγερση στο Νεπάλ
 
Συζήτηση με αφορμή την επιστολή μολότοφ

(Το βίντεο αναρτήθηκε ξανά μετα απ΄ την διόρθωση των ηχητικών προβλημάτων που υπήρξαν)

 
Αφίσες
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr