05 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής - Πέπμτη 8 Φλεβάρη όλοι στους δρόμους!

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το όργιο βίας και καταστολής τριών διμοιριών ΜΑΤ σε έφοδο που επιχείρησαν στην υπό κατάληψη σχολή Νομικής στην Κομοτηνή και την προσαγωγή 20 φοιτητών στο Α.Τ. Κομοτηνής, εκ των οποίων οι 8 συνελήφθηκαν και παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία. Η έφοδος των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε ύστερα από την πρωινή φοιτητική κινητοποίησης προς την Πρυτανεία, ενώ η κατάληψη πραγματοποιείται με απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου που έγινε την Παρασκευή. Τα αισχρά ψέματα της αστυνομίας για μια μικρή ομάδα που έρχεται σε αντιπαράθεση με την πλειοψηφία των φοιτητών, δεν μπορούν να συγκαλύψουν ούτε την βία των δυνάμεων καταστολής, ούτε τις εντολές που πήραν από την Κοσμητεία, ούτε την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το αντιδραστικό αντιλαϊκό ταξικό νομοσχέδιο Πιερακάκη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την τρομοκρατία που σπέρνει με τους πραιτοριανούς της σε αγωνιστές και αγωνίστριες νεολαίους και εκπαιδευτικούς στην Κομοτηνή και αλλού.

Καταγγέλλει την Κοσμητεία του ΔΠΘ η οποία έδωσε το εφαλτήριο σε κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής να επέμβουν.

Καταγγέλλουμε την πολιτική του συστήματος όπως εκφράζεται από τα αστικά κόμματα, που χτυπάει μέσω του νομοσχέδιου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το δικαίωμα σε Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση, το δικαίωμα στις πολιτικές ελευθερίες, το δικαίωμα στον φοιτητικό συνδικαλισμό.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να σπάσει καταλήψεις μέσω των τηλε-εξετάσεων. Ένα μηχανισμό που τον εφαρμόζει στα σχολεία, ενάντια στις καταλήψεις και τους αγώνες των μαθητών, αλλά και με τις διώξεις και απειλές στους εκπαιδευτικούς που τους θέλει καταδότες και συνεργούς στην άγρια πολιτική των ταξικών φραγμών που εφαρμόζει.

Το πραγματικό πρόβλημα του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν είτε ευθέως είτε εμμέσως είναι οι νεολαίοι – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι που αμφισβητούν, που πολιτικοποιούνται και αγωνίζονται. Είναι οι φοιτητές και μαθητές που δεν βολεύονται στο αστικό αφήγημα που τους θέλει σκυφτούς και υποταγμένους για να κερδίσουν μια θέση ημι-ανέργου, υποαπασχολούμενου, με μισθούς πείνας όπως και οι γονείς τους. Αυτούς τους νεολαίους συλλαμβάνουν και χτυπούν τα ΜΑΤ για να τσακίσουν με τη βία τα όνειρα για ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει την πεποίθηση ότι η καταστολή του συστήματος θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και τα αμφιθέατρα των σχολών που ήδη τα βλέπουμε να γεμίζουν στις συνελεύσεις θα ξεχειλίσουν από συμμετοχή ακόμη πιο πολύ, με αποφάσεις αλληλεγγύης και στήριξης των διωκόμενων συναδέλφων και προσήλωσης στον αγώνα για την ανατροπή του ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όσο το σύστημα επιτίθεται τόσο νεολαίοι κι εκπαιδευτικοί, μαζί και ο λαός συσπειρώνονται και οργανώνονται μέσα από μαζικότατες συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

· ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

· ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ -ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

· ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

· ΤΟ Ν/Σ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr