12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Καταγγελία για την φασιστική επίθεση σε μετανάστες-μέλη της ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου δύο μέλη της ΟΚΔΕ Σπάρτακος με καταγωγή από το Πακιστάν δέχθηκαν φασιστική/ρατσιστική επίθεση ενώ βρίσκονταν μέσα σε λεωφορείο. Οι φασίστες τους τραυμάτισαν σοβαρά, με τον έναν από τους δύο να φέρει τραύματα στο κεφάλι από μεταλλικό αντικείμενο! Χαρακτηριστικό είναι ότι οι θρασύδειλοι φασίστες σταμάτησαν την επίθεση τους μόνο όταν ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε το όχημα και κινήθηκε προς το μέρος τους. 

Τέτοιες επιθέσεις έρχονται να υπενθυμίσουν ότι το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης μέσω της έντασης της φασιστικοποίησης συνεχίζει να οπλίζει τους φασίστες δολοφόνους! Από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν από τους νέο-ναζί της Χρυσής Αυγής μέχρι τα ρατσιστικά πογκρόμ που παρακολουθήσαμε φέτος το καλοκαίρι στον Έβρο, το σύστημα δείχνει συνεχώς ότι το εργαλείο του φασισμού, του είναι χρήσιμο και αναγκαίο για προωθήσει την επίθεση του. Μέσω της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό σκηνικό τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στον καθένα που πάει να σηκώσει κεφάλι. 

Στο στόχαστρο φυσικά, μπαίνουν και οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ως κολασμένοι αυτής της γης βρίσκονται από την μια αντιμέτωποι με τον πόλεμο και την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση αλλά και το ρατσιστικό δηλητήριο! Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι πολιτικές και αντιλήψεις όχι απλώς δεν είναι «αποκλειστικότητα» των φασιστοειδών, αλλά αποτελούν επίσημη γραμμή του πολιτικού προσωπικού και της κυβέρνησης. Από το «δεν ήθελαν βοήθεια» των 700 πνιγμένων στην Πύλο μέχρι το «οι πυρκαγιές στον Έβρο μπήκαν σε διαδρόμους μεταναστών» το δείχνει το πραγματικό πρόσωπο αυτών που τάχα με βάση την δίκη της Χρυσής Αυγής παρουσιάζονταν ως εγγυητές της δημοκρατίας.!

Για αυτό ακριβώς βλέπουμε την τελευταία περίοδο να πριμοδοτούνται μια σειρά από ακροδεξιές/φασιστικές οργανώσεις με κάποιες μάλιστα να φτάνουν μέχρι και την Βουλή. Δεν είναι ουρανοκατέβατες αλλά παράγωγα των αναγκών που έχουν οι ιμπεριαλιστές και ντόπιοι λακέδες τους για να προωθήσουν την επίθεση τους. 

Τέτοιες επιθέσεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες! Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό παραμένει επίκαιρος! Πρέπει να δεθεί με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης αλλά και να αποκτήσει χαρακτηριστικά αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Στον δρόμο του κινήματος και του αγώνα να αντισταθούμε στην πολιτική που θέλει να μας τρομοκρατήσει, να μας καταστείλει και να σπείρει το φασιστικό δηλητήριο!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 
  • ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr