05 ΙΟΥΝΗ 2023

Καταγγελία προς τη Δημοτική Αρχή Πειραιά για την αντιδημοκρατική πρακτική και το προβοκατόρικο δημοσίευμα

Καταγγέλλουμε στο λαό του Πειραιά την αντιδημοκρατική πρακτική και δράση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που, χέρι-χέρι με την Περιφέρεια Αττικής, σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα μεγάλα αφεντικά τους, προχώρησαν στη καταστρατήγηση, στη καταπάτηση και περιστολή του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ιδεών σε δημόσιο χώρο. 

Με πρωτοφανή τρόπο και υπερβάλλοντα ζήλο ανέλαβαν να «καθαρίσουν» κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου από τα πανό και τις αφίσες των εξωκοινοβουλευτικών Οργανώσεων της Αριστεράς, με στόχο να πνιγεί ο λαός αποκλειστικά στο τηλεοπτικό σκουπίδι της αστικής πολιτικής διαχείρισης, των κάλπικων εκβιασμών και διλλημάτων, να εγκλωβιστεί και να προσαρμοστεί στα κοινοβουλευτικά όρια που επιβάλει η αστική νομιμότητα.

Την ίδια στιγμή που οι εκλογικοί νόμοι, κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των αστικών κομμάτων εξουσίας, υπηρετώντας τις ανάγκες του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, δίνουν απειροελάχιστο χρόνο προβολής στις εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕξαπάτησης σε πλήρη συμπαιγνία προβάλουν τα τηλεοπτικά σποτ και τις συνεντεύξεις των Οργανώσεων αυτών μεταμεσονύχτιες, λίγο πριν το ξημερώματα, ώρες. 

Είναι πασιφανές ότι στη «γιορτή της δημοκρατίας» τους δεν χωράει η φωνή του αγώνα, της οργάνωσης, της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης. Σε αυτή τη βάση, όπως με το νόμο Χατζηδάκη της ΝΔ, που πάτησε στο νόμο Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να βγάλουν στην παρανομία τον ταξικό συνδικαλισμό, όπως με το νόμο για τις διαδηλώσεις επιχειρούν να βγάλουν στην παρανομία τους λαϊκούς- εργατικούς αγώνες, έτσι και στις εκλογές επιχειρούν να περιορίσουν, να φιμώσουν και αν κρίνουν σκόπιμο, έχοντας διαμορφώσει το νομικό οπλοστάσιο να βγάλουν στη παρανομία, με κάθε τρόπο κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Πειραιά το κατάπτυστο και προβοκατόρικο δημοσίευμα του Δήμου Πειραιά (https://piraeus.gov.gr/2023/05/26/o-dimos-peiraia-apomakryne-to-paranomo-anhrthmeno-proeklogiko-yliko-apo-thn-polh/ ) που εκτοξεύοντας την απειλή ότι θα συνεχίσει την ίδια αντιδημοκρατική πρακτική κατά την νέα προεκλογική περίοδο, επιχειρεί να ντύσει με δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της, να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», στοχοποιώντας ευθέως το ΚΚΕ(μ-λ).

Πρόκειται για ένα γκεμπελίστικο δημοσίευμα που ξεχειλίζει χυδαιότητα. Πρόκειται για μια συντεταγμένη επίθεση μπουκωμένη στην υποκρισία.

Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες της Δημοτικής Αρχής εξαντλήθηκαν στις αφίσες και τα πανό του ΚΚΕ(μ-λ). Όσο και να ψάξει κάνεις δεν πρόκειται να βρει αντίστοιχες ευαισθησίες όταν, η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος θυσιάζει δικαιώματα και ζωές στο βωμό του κέρδους, όταν την ίδια πολιτική εφαρμόζει και η Δημοτική Αρχή. Ενδεικτικα: 

Όταν η Δημοτική Αρχή έβαζε πλάτη στο ξεπούλημα του ΟΛΠ στη COSCO.

Όταν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη που έχει δημιουργήσει θυσιάζονται ζωές και δικαιώματα εργατών. 

Όταν η επέκταση της με το νέο master plan δημιουργεί μια περιβαλλοντική βόμβα μέσα στη πυκνοκατοικημένη περιοχή, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες στη υγεία των κατοίκων. 

Όταν το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές και η εργοδοσία δολοφονούν εργάτες στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, όπως ο πρόσφατα δολοφονημένος εργάτης στη Ν/Ε Ζώνη. 

Όταν το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» γέμιζε τον Σαρωνικό με μαζούτ, μαυρίζοντας τις ακτές της πόλης, καταγράφοντας μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Όταν η Δημοτική Αρχή προσλαμβάνει τους εργαζομένους στη καθαριότητα, για τους οποίους τάχα ενδιαφέρεται, με ολιγομήνες συμβάσεις εργασίας και μισθούς πείνας για να τους απολύσει στη συνέχεια. 

Όταν οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα απεργούν για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα Μέσα Ατομικής Προστασίας τα οποία τους στερεί η Δημοτική Αρχή, αλλά για τις ανάγκες της φωτογράφησης φρόντισε να εξασφαλίσει τη μάσκα. Όταν δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες.  

Όταν η Δημοτική Αρχή διοργανώνει τις «πολύχρωμες» νύχτες επεκτείνοντας το ωράριο των εργαζομένων στο εμπόριο και στο κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, εντείνοντας την εκμετάλλευση τους από την εργοδοσία.

Όταν η Δημοτική Αρχή καταληστεύει το λαϊκό εισόδημα, σε συνθήκες ακρίβειας, με τους υπέρογκους φόρους στα τιμολόγια.

Όταν οι ξενώνες των αστέγων είναι μες τη βρώμα υποβιβάζοντας την ανθρώπινη ζωή.

Όταν η Δημοτική Αρχή έχει μετατρέψει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό σε μια απέραντη χωματερή.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 25ης του Ιούνη, αυτοδύναμα και πανελλαδικά. Τη προεκλογική μας καμπάνια στην Α΄ και Β΄ Πειραιά, ούτε να τη εμποδίσουν, ούτε να την αμαυρώσουν μπορούν οι αθλιότητες της Δημοτικής Αρχής. Δεν πιάνει πάνω μας η λάσπη που εκτοξεύουν οι μηχανισμοί του συστήματος. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν αποδέχεται κανενός είδος κρατικής χρηματοδότησης γι΄αυτό η αφίσα και τα πανό μας «κουβαλάνε» το μόχθο και τον ιδρώτα των μελών μας, κάθε συναγωνιστή/στριας και φίλου/ης που ενισχύουν από το υστέρημα τους την πολιτική μας κατεύθυνση.  

Η αφίσα και τα πανό μας θα μπουν και πάλι στον Πειραιά αναδεικνύοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός, ενάντια στην καπιταλιστική λαίλαπα και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Ενάντια σε ένα σύστημα που σαπίζει και βρωμάει, που φέρνει άγρια επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτή είναι η πραγματική μπόχα του συστήματος για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που η Δημοτική Αρχή υπηρετεί και ενισχύει.

Την αφίσα και τα πανό μας θα τα υπερασπιστούμε ως βασικό μέσω διάδοσης των απόψεων μας, ιδιαίτερα σε συνθήκες ακραίου αποκλεισμού και φίμωσης όπως αυτές που έχουμε βιώσει. Είναι και αυτό έκφραση της φασιστικοποιησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής που αντανακλάει κατά βάση την αδυναμία του συστήματος να πείθει τις λαϊκές μάζες, αλλά και το φόβο του μπροστά στα μελλούμενα λαϊκά ξεσπάσματα, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον προοδευτικό και δημοκρατικό λαό του Πειραιά να καταδικάσει την αντιδημοκρατική πρακτική της Δημοτικής Αρχής, να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να στηρίξει με αποφασιστικότητα τη κατεύθυνση «Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε, οργάνωση-αντίσταση για το μέλλον που μας αξίζει» και την επαύριο των εκλογών με «κοινή δράση και συντονισμό» να διαμορφώσουμε τους όρους για να «νικήσει ο λαός στο δρόμο»! 

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr