22 ΓΕΝΑΡΗ 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ| Καταγγελία για την αστυνομική εισβολή σε σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη

Καταγγέλλουμε την αστυνομική εισβολή της 18ης Γενάρη στο σχολικό συγκρότημα του 1ου-2ου ΓΕΛ. Τα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η εισβολή είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή έξι μαθητών που βρίσκονταν στη βάρδια της κατάληψης και την ανάκρισή τους χωρίς την παρουσία γονέων ή δικηγόρων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των μαθητών, η οποία όμως πέφτει στο κενό. Η δυναμική απάντηση με αποχή από τα μαθήματα την Παρασκευή 19/1 των μαθητών/τριών των δύο λυκείων και η σημερινή μαθητική πορεία (22/1) προς τα δικαστήρια δείχνει την αποφασιστικότητά τους να μην τρομοκρατηθούν και να παλέψουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται την οργή του λαού και ειδικά της νεολαίας για τη βάρβαρη πολιτική και το δυστοπικό μέλλον που της ετοιμάζουν. Γι’ αυτό προσπαθεί να χτυπήσει κάθε διαμαρτυρία και κινητοποίηση, φτάνοντας μέχρι και να αντιμετωπίζει ανήλικα παιδιά σαν κοινούς εγκληματίες.

Το «έγκλημα» λοιπόν των μαθητών αυτών και όλης της νεολαίας, των εκπαιδευτικών, των γονιών είναι ότι αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (και έρχονται και άλλα νομοσχέδια για την εκπαίδευση). Γι' αυτό ξεσηκώνεται η νεολαία, επειδή πάνε να φτιάξουν μια παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς. Μέσα από τον ανταγωνισμό ιδιωτικών και δημοσίων πανεπιστημίων θα βάλουν περισσότερα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των πανεπιστημίων και θα αυξήσουν την εντατικοποίηση. Θα διαμορφώσουν συνθήκες στις οποίες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν οι φτωχές και λαϊκές οικογένειες, πετώντας τα παιδιά τους έξω απ' το πανεπιστήμιο, ακόμη κι απ' το γενικό λύκειο, προκειμένου να πάνε σε σχολές μαθητείας και να αποτελέσουν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Οι μαθητές, όπως και γενικότερα η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός, έχουν ανάγκη και δικαίωμα να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή και μέλλον μέσα από την οργάνωση, την κινητοποίηση και την πάλη τους.

Είμαστε μαζί τους! Οι αγώνες πρέπει να νικήσουν!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr