30 ΑΠΡΙΛΗ 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ| Θάνατος νεογνού λόγω έλλειψης πτητικού μέσου!

Δεν έχουν περάσει πέντε ημέρες από όταν χάθηκε ένα νεογνό στο Νοσοκομείο Κέρκυρας λόγω έλλειψης πτητικού μέσου για την μεταφορά της εγκύου. Λόγω έλλειψης μονάδας νεογνών στο νησί μας.

Επί δυόμιση ώρες οι γιατροί στο νοσοκομείο αναζητούσαν πτητικό μέσο για την μεταφορά της εγκύου με ακατάσχετη αιμορραγία, ώσπου το βρέφος γεννήθηκε νεκρό. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται συμπολίτης μας λόγω του χαμηλού επιπέδου περίθαλψης στην Κέρκυρα, σε ένα νησί που αριθμεί πάνω από 100.000 ψυχές, ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός υπερδιπλασιάζεται.

Το χαμηλό επίπεδο περίθαλψης δεν οφείλεται στο προσωπικό του ΕΣΥ που με αυταπάρνηση και κάτω από αποκαρδιωτικές συνθήκες προσπαθεί να κάνει το λειτούργημά του. Το χαμηλό επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης οφείλεται στην πολιτική που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ειδικά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει στο μαράζωμα των Κέντρων Υγείας και στις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο. Έχει οδηγήσει στη μετατροπή της υγείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, στο χτύπημα του λαϊκού δικαιώματος στην ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με πέντε ασθενοφόρα σε όλο το νησί και με το κέντρο ελέγχου τους στα Γιάννενα είναι θαύμα κάθε φορά που κάποιος ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση καταφέρνει να διαβεί την πόρτα του Νοσοκομείου ζωντανός. Τύχη είναι και αν υπάρχει προσωπικό στην κατάλληλη ειδικότητα, αν θα υπάρχει χειριστής για τα μηχανήματα που θα πρέπει να τον εξετάσουν, αν θα υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά/αναλώσιμα ή θα πρέπει να τα αγοράσει μόνος του από φαρμακείο.

Έχει γίνει κοινή διαπίστωση στα χείλη του λαού μας ότι αν δεν έχεις χρήματα, πεθαίνεις. Ειδικά με το νέο νόμο Γκάγκα για την υγεία που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες εγκαθιδρύεται παραπέρα η λειτουργία απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων με αμοιβές από τους ασθενείς. Εν ολίγοις, αν έχεις να πληρώσεις θα παίρνεις προτεραιότητα, αλλιώς θα περιμένεις στη λίστα αναμονής για μήνες ή και χρόνια.

Από την άλλη, βιώνουμε όλη την ταξική επίθεση των τελευταίων χρόνων: διαρκής φτωχοποίηση του λαού, αυξήσεις ψίχουλα στους μισθούς και τις συντάξεις και προσμονή για τα διάφορα επιδόματα, κουρέλιασμα των εργασιακών σχέσεων και των σταθερών ωραρίων, φασιστικοποίηση και καταστολή οποιασδήποτε κινητοποίησης αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική.

Αυτά μας τάζουν και ενόψει εκλογών, τη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Απέναντι σε αυτό απαντάμε:

Δεν επιλέγουμε διαχειριστές της αιματοβαμμένης εκμετάλλευσης και εξαθλίωσής μας. Δεν διαλέγουμε προστάτες. Δεν αναπαράγουμε (αυτ)απάτες για εύκολες, ανέξοδες, εδώ και τώρα λύσεις.

Στο χέρι μας είναι να ορθώσουμε τείχος προστασίας των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Να βαδίσουμε στο δρόμο του μαζικού αγώνα βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματα για:

· Ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό!

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο!

· Υποδομές στην υγεία – Ασθενοφόρα και πτητικό μέσο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των ασθενών!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr