19 ΜΑΗ 2023

Με τους αγώνες μας να κάνουμε την ταραχή τους ακόμη πιο τρανταχτή!

Δύο μέρες πριν τις εκλογές και η ταραχή συνεχίζεται στο αστικό πολιτικό μπλοκ. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την επόμενη μέρα. Διερευνώνται όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί, μπας και καταφέρει η ντόπια άρχουσα τάξη να εκλέξει άμεσα κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει χωρίς εμπόδια και καθυστερήσεις την επίθεση στο λαό και την πολιτική υποταγής στα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Έτσι ερμηνεύονται οι “γκάφες” της τελευταίας στιγμής. Τόσο εξόφθαλμες που δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Η προκλητική-προσβλητική δήλωση Μητσοτάκη ενάντια στους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, η δήλωση Γεροβασίλη που θεωρεί φυσιολογικό να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, αλλά και η τοποθέτηση Κατρούγκαλου που οδήγησε στην αποπομπή του, είναι δείγματα αυτής της ταραχής. Είναι δείγματα των σκληρών διαγκωνισμών τους, όχι για την υπηρέτηση των εργατολαϊκών συμφερόντων, αλλά για την επίδειξη πολιτικών διαπιστευτηρίων προς την άρχουσα τάξη και τα ξένα αφεντικά της.

Και τα δείγματα αυτά αποκαλύπτουν πτυχές μόνο της κρυφής και σκοτεινής αντιλαϊκής ατζέντας για την διακυβέρνηση της επόμενης μέρας, με όποιο συνδυασμό κι αν προκύψει, είτε από την πρώτη, είτε από τη δεύτερη, είτε από την τρίτη (και βάλε) κάλπη.

Τα δείγματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις “αποκαλύψεις” Στουρνάρα και Παπαδόπουλου για τις “αντοχές” της οικονομίας, αλλά και στα πήγαινε-έλα των αμερικανών επιτελών.

Και επαληθεύουν αυτό που με δυσκολία πλέον μπορεί να κρυφτεί: η επόμενη μέρα των εκλογών -με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει- θα σημάνει μία νέα, σφοδρότερη επίθεση.

Κόντρα λοιπόν στους κάλπικους εκβιασμούς, στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και όσους τις καλλιεργούν, ο λαός έχει να περιμένει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ!

Μόνο με την οργανωμένη πάλη, την αντίσταση και τη διεκδίκηση μπορεί να βάλει φραγμό στην εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα.

Και ήταν οι δικοί του αγώνες, η μαζική έκφραση της οργής του, που τον έφεραν στο προσκήνιο, που τον έκαναν ξανά υπολογίσιμη παράμετρο στα αντιδραστικά σχέδια των κυβερνήσεων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία στις 21 Μάη να γυρίσουν την πλάτη στους κυρίαρχους, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα. Να στηρίξουν και στην κάλπη την κατεύθυνση του μαζικού, ανυποχώρητου, ταξικού αγώνα, και της κοινής δράσης μέσα στο λαϊκό εργατικό κίνημα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ξεκάθαρο ότι ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Παρασκευή 19 Μάη 2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr