08 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Μόνο με μαζικούς αγώνες θα αποτραπούν τα σχέδια για Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Στην επίθεση του συστήματος δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι σχεδιασμοί του θα συνεχίσουν να υλοποιούνται όσο δε βρίσκουν απέναντι τους οργανωμένη και αποφασισμένη αντίσταση από μεριάς του λαού.

Έτσι έγινε και με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν για λίγο διάστημα σταματήσει τις εργασίες και την κοπή των δέντρων στη πλατεία Εξαρχείων. Η αστική δικαιοσύνη αποφανθεί. Η τσιμεντοποίηση και η εμπορευματοποίηση της πλατείας είναι καθόλα νόμιμη στην κοινωνία που ζούμε. Τι και αν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν; Τι και αν δε έχει μείνει καμία ελεύθερη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι σήμερα Δευτέρα 6/11 ξαναξεκίνησαν οι εργασίες του μετρό στην πλατεία, ξεκινώντας με το κόψιμο των δέντρων.

Απέναντι στους συγκεντρωμένους κατοίκους και συλλογικότητες που διαμαρτύρονταν παρατάχθηκαν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας. Δείχνουν για ακόμα μια φορά  ότι το κράτος μπορεί να λειτουργεί συντονισμένα και συγχρονισμένα όταν είναι να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί τους. Καταγγέλλουμε τη χρήση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της κάθε πιθαμής πλατείας ή πάρκου είναι κεντρική επιλογή του συστήματος. Το έχουμε δει σε διάφορα μέρη του κέντρου της πόλης (Στρέφη, Πρωτομαγιά κτλ). Συνοδεύεται πάντα από τις πολιτικές της φασιστικοποίησης και της τρομοκρατίας. Πάντα το κράτος στέλνει τις δυνάμεις καταστολής για να υπερασπίσουν το «δίκιο του». Στα Εξάρχεια ειδικά η περίφραξη από λαμαρίνες προστατεύονται από πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας που -οριακά- τρομοκρατούν όποιον περνά από εκεί.

Μόνο με το μαζικό μας αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια τους! Έχει φανεί ότι δεν υπάρχει κανένα είδους κόλπο (νομικό ή άλλου τύπου) που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεμπερδέψουμε. Η υπόθεση της εναντίωσης στο μετρό στην πλατεία Εξαρχείων πρέπει να γίνει υπόθεση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά. Η παράκληση του νέου Δήμαρχου της Αθήνας προς την εταιρεία να δείξει το σχέδιο για τις μεταφυτέυσεις των δέντρων που θα κοπούν, διαλύει τις όποιες αυταπάτες για το αν θα εναντιωθεί στο έργο.

Τίποτα δεν τελείωσε! Η παράκληση του εισαγγελέα μετά από παρέμβαση κατοίκων να διακοπούν προσωρινά τα έργα, πρέπει να αξιοποιηθεί μόνο σαν χρόνο για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας και οι επόμενες κινητοποιήσεις. Να συνεχίσουμε μαζικά και αποφασιστικά. Ο λαός του κέντρου της Αθήνας να βγει μαζικά στους δρόμους. Να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να έχει ελεύθερους χώρους με πράσινο. Να εναντιωθεί στις πολιτικές της τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης που διαλύουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής στην τσιμεντούπολη της Αθήνας. Να καταγγείλουν την κρατική καταστολή.

ΟΧΙ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr